STEDUM 2 WINT DOELPUNTRIJK DUEL

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In het weekend van 21 november stond er een inhaal duel voor Stedum 2 op het programma tegen Onderdendam 1. De gehele week had er wegens de vele regen niet getraind kunnen worden op de trainingsvelden en was het hoofdveld ook kletsnat geweest. Menig speler en supporter vreesden dat een afgelasting een feit zou zijn. Maar vrijdagnacht en een mooie zaterdagmorgen en een goede drainage deden wonderen. Om 12 uur deed consul Heike Smit de keuring van het veld en gaf aan dat er op gevoetbald kon worden. Misschien was dit wel een cadeau van de Sint. Immers de beste man was ’s ochtends in Stedum aangekomen en de Pieten waren ook even op het veld geweest en die konden er prima uit de voeten.


De selectie van Stedum 2 was met 16 spelers aardig compleet waarbij Johan Maring, Jochem Wieringa en 3 spelers van het derde (Andre, Hergen en Boelie) voor de ervaring zorgden. Aangezien Boelie nog niet hersteld was van de schouder werd doelman Florian Verduin (eerste jaars B) bereid bevonden om de honneurs in de goal waar te nemen.

Wederom begon Stedum zoals gewoonlijk iets te slap aan de wedstrijd. De eerste beste kans van Onderdendam zorgde dan ook meteen voor een doelpunt. Een voorzet van links kon door de aanvaller van Onderdendam ongehinderd worden aangenomen op de borst en daarna beheerst ingeschoten worden. Hierna pakte Stedum de zaken beter op en na 5 minuten werd Joeri de diepte ingestuurd, maar eenmaal voor de keeper begon hij te denken. Hij kapte de keeper uit maar kwam hierna in het gedrang en zag zijn schot door de verdediger gekeerd worden. Hierna bleef met afstandschoten van Erik en Andre succes ook uit. Aan de andere kant had Onderdendam zomaar op 0-2 kunnen komen maar met een schitterende redding van Florian, die de bal uit de kruising ranselde, bleef het 0-1. Even later ging een speler van Onderdendam door op een diepe bal waarbij Florian zich er voor wilde gooien. Maar de bewuste speler maakte eerst een overtreding waardoor de keeper gehinderd werd maar zo leep de aanvaller was liet deze zich over Florian heen vallen. Scheidsrechter Postma die nog ter hoogte van de middenlijn liep wees naar de stip, ware het niet dat grensrechter de Sturler met de vlag omhoog stond. Deze had gevlagd voor de overtreding en wist met een goede uitleg Postma er van te overtuigen dat het een vrije bal voor Stedum moest zijn en zo geschiedde. Meteen in de tegenaanval wist Johan Maring met een steekbal Paul Hoving te bereiken. Deze zag zijn schot op de paal belanden maar de attent meegelopen Hergen wist in de rebound de 1-1 te scoren. Lang kon Stedum hier niet van genieten want door balverlies op het middenveld kon Onderdendam van afstand schieten. De zwabberbal stoot lelijk op voor Florian waardoor deze niet de controle over bal kon krijgen en hierdoor het leder de goal in zag gaan. Net voor rust wilde Hergen op goal af maar kreeg hierbij net buiten de 16 een duw en een vrije trap volgde. Maris zette zich achter de bal en dwong de keeper tot een uiterste inspanning waardoor de bal er niet in ging, maar de attente Erik van Hulst kon in de rebound alsnog de 2-2 intikken.

Meteen in de 2e helft kwam Stedum al op 3-2. Het was Andre Swieringa die op de rand van de 16 de bal ontving van Erik. Hij zag hierbij de keeper iets te ver voor de goal staan en met een mooie stift liet hij deze kansloos. Even later had dezelfde Swieringa de 4-2 op zijn schoen nadat Erik hem alleen voor de keeper had gezet. Maar nu knalde hij iets te hoog. En tja, als je niet scoort dan gebeurd het vaak aan de andere kant. Een strakke lage voorzet werd door Robin robuust in de eigen goal geknald. Inmiddels had Andre al aangegeven dat de kramp in de benen ging komen en een wissel zou aanstaande zijn. Ware het niet dat Stedum nog een vrije trap kreeg en Andre nam deze nog even alleen helaas voor hem wist de keeper redding te brengen maar ook nu was de rebound voor een Stedumer. Het was Paul Hoving die de bal hard in de goal knalde. En zo zag het vele publiek reeds de 7e goal van de wedstrijd. Na deze goal kwam Boelie voor de moegestreden Andre. Helaas voor Stedum werd het met nog zo’n 20 minuten te gaan weer 4-4. Een simpele bal leek een prooi te worden voor Florian, maar deze ging in de fout waardoor de bal zomaar over de doellijn rolde. Menig speler beurde Florian op want hij had ons ook al een paar maal gered. Stedum rechtte nogmaals de rug en een goede diepe bal werd door Jochem op de achterlijn binnen gehouden en hierna leverde hij een prima voorzet op Erik die de bal hard tegen de touwen knalde. Hierna moest Stedum nog even met 10 man verder aangezien Martin met geel 10 minuten mocht gaan rusten. Hierdoor kreeg Onderdendam nog een grote kans op 5-5 maar nu wist Florian met een uiterste krachtinspanning de bal buiten de palen te werken. Uit de tegenaanval stuurde Paul met een mooie bal Erik de diepte in en deze behield het overzicht door de meegelopen Joeri de kans te gunnen en nu wist Joeri wel rustig te blijven en rondde beheerst af en hiermee zag het publiek de 10e goal van de wedstrijd. Even later floot Postma voor het einde en won Stedum deze doelpuntrijke wedstrijd van Onderdendam en nestelt zich daarmee keurig in de grote middenmoot. Volgende week staat de derby tegen Loppersum op het programma en hopelijk zijn de weergoden ons dan weer gunstig gezind want zo’n wedstrijd op het sportpark is in de gemeente altijd weer mooi. En hopelijk kan Stedum dan de goede lijn doortrekken.