Corenos E te sterk voor Ezinge E

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zaterdag werden alle thuiswedstrijden van Corenos afgelast wegens de slechte conditie van de velden. Ook de uitwedstrijden vielen één voor één uit. Alleen de wedstrijd van de E-junioren tegen Ezinge E1 bleef op het programma staan.

image 2015 11 22
 Spelmoment uit het duel Ezinge E-Corenos E
 Door: Sandra Weidenaar  Foto: Sandra Weidenaar

Op Sportpark Feerwerd waren de velden niet in een betere conditie dan in Roodeschool. Maar met een heerlijk zonnetje erbij waren de kinderen vrolijk en gretig om aan de wedstrijd te beginnen. De eerste helft liet twee ploegen zien die qua niveau aan elkaar gewaagd waren. De E-ers van Ezinge zochten vaak de counter en Corenos zette de aanval vanuit de verdediging op. Mooie, snelle aanvallen met doelkansen over en weer. Maar het scoren was moeilijk. Zaten de goed spelende keepers er niet tussen, dan ging het schot op de lat, paal of net over. In de eerste helft wist Corenos uiteindelijk via mooie goals drie keer te scoren. De thuisploeg was minder gelukkig in het afronden waardoor de ruststand 0-3 in het voordeel van de gasten werd.
Andere wedstrijd
De tweede helft leek een compleet andere wedstrijd. De donkere wolken hingen dreigend boven Feerwerd en resulteerden in een enorme regenbui. Het veld werd glad waardoor het spelen zichtbaar moeilijker werd. De spelers van beide teams bleven aanvallen en er kwamen voldoende schoten op doel, maar het scoren leek maar niet te lukken. Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd wist Ezinge een zeker verdiende tegendoelpunt binnen te tikken. Hiermee kwam de eindstand op 1-3. Dat betekende een mooie overwinning voor Corenos. Tot slot een compliment voor de jeugdscheidsrechter van Ezinge, Ivar Zijlema. Een jonge scheidsrechter die in de geest van de wedstrijd fluit en duidelijk de baas op het veld was. Klasse! Volgende week speelt Corenos E1 in Winsum tegen SJO Winsum E5. De wedstrijd begint om 10.20 uur.