SJO Winsum VR1 “speelt” met d’Olde Veste VR1 (9-2)

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag stond voor de vrouwen van SJO Winsum VR1 de (vooraf ingeschatte) zware thuiswedstrijd tegen vv d’Olde Veste’54 VR1 uit Steenwijk op het programma. Voor aanvang van de wedstrijd stond d’Olde Veste op plaats 5 van de ranglijst, Winsum op plaats 6. Slechts 1 punt verschil op de ranglijst maakte het belang van de wedstrijd duidelijk. Gezien de uitslagen en de stand op de ranglijst leek d’Olde Veste een voor elke ploeg moeilijk te nemen horde, maar de wedstrijd verliep heel anders dan verwacht. De veste van de Steenwijkse vrouwen bleek namelijk door de vrouwen van Winsum eenvoudig te slechten.
 

Eerste helft
Al na 6 minuten was door de Winsumse vrouwen het eerste gat al gevonden in d’olde veste, nadat uit een pass van Linda Bakker Chantal Streppel de bal in de linkerhoek prikte (1-0). De vrouwen van d’Olde Veste probeerden wat terug te doen en kwamen wat meer van hun eigen helft af, maar veel lijn zat er niet in hun aanvalsspel. Het duurde tot de 24e minuut, voordat Winsum nogmaals scoorde. Toen volgde er een aanval uit het bekende boekje. Annick de Vries speelde aan de linkerkant de vanuit het middenveld overgekomen Linda Bakker aan. Zij tikte de bal op 20 meter voor het doel van d’Olde Veste terug op de meegelopen Chantal Streppel. Chantal Streppel omspeelde met haar kenmerkende slalombewegingen een aantal tegenstanders, om vanaf de achterlijn de bal bij de eerste paal voor te geven aan de goed inlopende Yvonne Visser. Via de onderkant van de lat verdween de bal strak in de touwen. De wedstrijd leek al beslist, maar keepster Fanny Chen van Winsum moest nog een afstandsschot onschadelijk maken en Saskia Bakker redde met het hoofd op de doellijn na een direct genomen vrij trap van d’Olde Vest. In de 38e minuut scoorde d’Olde Veste toch geheel onverwacht de 2-1. Na een overtreding van d’Olde Veste op het middenveld en er geen voordeel volgde uit het gegeven voordeel voor Winsum door de strak fluitende scheidsrechter Kaya, kon d’Olde Veste de bal achter de verdediging van Winsum leggen. Even was er onvoldoende rugdekking en de spits van d’Olde Veste kon alleen op Fanny Chen af om de bal binnen te schieten. Eén minuut later echter was het verschil in doelpunten al weer 2, toen een hoekschop van Yvonne Visser laag bij de 1e paal beheerst werd ingetikt door Chantal Streppel (3-1). Vlak voor de rust werd het ook nog 4-1, toen Fanny Chen met een verre uittrap Chantal Streppel kon bereiken. Chantal’s actie bracht haar tot een paar meter voor de achterlijn aan de rechterkant van het doel van d’Olde Veste. Ondertussen was Yvonne Visser slim meegelopen en stond al voor het doel gereed om de verwachte breedtepass van Chantal Streppel in te tikken. En zo geschiedde.
Tweede helft
Al in de 1e minuut na rust werd Chantal Streppel in het strafschopgebied van achteren ongenadig onderuit geschopt. Vanaf de strafschopstip liet Saskia Bakker daaropvolgend weer één van haar “kanonskogels” van haar rechtervoet vertrekken (5-1). In de 63e minuut beroerde diezelfde Saskia Bakker in haar eigen strafschopgebied de bal met de hand. De toegekende strafschop werd door d’Olde Veste benut (5-2). Meteen kwam het antwoord van Winsum, want 2 minuten later kon de keepster van d’Olde Veste de bal voor de 6e keer uit het net vissen. Na een goede pass van Sabine Jansen had Chantal Streppel geen moeite de keepster te omspelen en 6-2 binnen te tikken. Winsum bleef op zoek naar meer doelpunten. In de 75e minuut scoorde de geheel vrijgespeelde José de Jonge de 7-2, na een fraaie aanval via Evelien Walker, Chantal Streppel en Yvonne Visser. Tien minuten later zorgde Chantal Streppel voor 8-2 en in de 87e minuut sloot zij de wedstrijd in stijl af met een mooie individuele actie, waarbij tegenstanders voorbij werden gelopen alsof ze er niet stonden en de keepster radeloos languit liggend op de grond werd achtergelaten. Uit een moeilijke hoek scoorde ze 9-2. Dat was dan ook de eindstand. De dubbele cijfers werden de dames van d’Olde Veste bespaard. Door de overwinning zijn de Winsumse vrouwen gestegen naar plaats 4 op de ranglijst, d’Olde Veste zakte naar plaats 7. Komend weekend wordt er niet gespeeld. Zaterdag 28 november wordt er door Winsum in en tegen St. Annaparochie tegen nummer 3 op de ranglijst gespeeld. d’Olde Veste speelt dan thuis tegen SPW, die plaats 9 innemen.