Blessuregolf van invloed op Stedum 3 in El Clasico

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De blessuregolf die heel v.v. Stedum al weken treft, heeft invloed gehad op het resultaat van Steem drei in de El Clasico tegen De Fivel 3/4.
Door de diverse blessures bij het vlaggenschip deed hoofdtrainer Nieborg weer een beroep op de oudgedienden Lubbers, de Vries en Dekker waardoor Stedum 3 deze nog bepalende spelers moest missen. Hiernaast heeft de ploeg zelf ook blessures (o.a. Tony en Dick Dijk) in de gelederen en moest het ook nog eens Dick Nieborg missen wegens andere verplichtingen. Ook was daar nog het keepersprobleem aangezien Harry moest werken en Boelie aan de schouder geblesseerd was. Laatstgenoemde kon gelukkig wel voetballen. Het probleem werd gelukkig vakkundig opgelost door Ferdi de Jonge die vanwege een herstel van de enkel nog niet als speler kon beginnen en dus op de goal begon. Verder kon Stedum rekenen op de steun van een aantal spelers van het tweede aangezien Stedum 2 al om 12 uur moest aantreden bij Viboa. Op deze manier kon Stedum 3 toch aantreden tegen de Fivel maar helaas dus niet in de traditionele opstelling. De jongens van het tweede werden bedankt voor hun beschikbaarheid.

In een ietwat onwennige opstelling begon Stedum aan de derby en al snel werd duidelijk dat De Fivel de betere ploeg was. Dit resulteerde ook in een paar kansen en na zo’n 10 minuten was het dan ook raak. Uit een corner werd de bal in de kluts over de lijn gewerkt en stond het 0-1. Stedum kreeg wel wat mogelijkheden maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Gelukkig wist stand-in doelman Ferdi ergere schade te voorkomen waardoor het lange tijd 0-1 bleef. Zo’n 5 minuten voor rust werd het helaas toch 0-2. Een voorzet van de rechterkant belandde voor de voeten van een speler van de Fivel doordat er niet kordaat werd ingegrepen en deze liet Ferdi kansloos. Zo werd er gerust met een 0-2 achterstand.

In de tweede helft pakte Stedum de zaken beter aan en wilde toch nog voor een goed resultaat gaan. Hierdoor moest het wel iets meer risico nemen waardoor de Fivel er een paar keer goed uitkwam. Bij een van die uitbraken mocht Stedum van geluk spreken dat de aanvaller van de Fivel uit een voorzet zijn inzet net voorlangs zag gaan waardoor er niet een definitieve knock-out volgde. Na zo’n 20 minuten wist Stedum de aansluitingstreffer te maken. Het was Hergen die zich langs zijn tegenstander wurmde en zijn schot iets van richting veranderd zag waardoor de keeper van de Fivel kansloos was. Hierdoor begon Stedum er weer in te geloven. Gelukkig ontsnapte het aan een 1-3 achterstand, want een speler van de Fivel ging binnen de beruchte lijnen over de knie en een strafschop had zeker niet misstaan maar scheidsrechter Mangoendirjo had niet goed zicht op de situatie en liet doorgaan. Stedum rechtte nogmaals de rug en zette nog maar weer eens aan. Op een diepe bal van Andre ging Matthijs op het doel af en hij kreeg hierbij een drukker in de rug. Voor de Fivel was het pech hebben want nu had de scheids wel er goed zicht op en wees gedecideerd naar de stip. Tja..wie moest de penalty nu nemen. Immers Opa was er niet en Clown had kramp in de benen en Boelos doet het alleen bij het tweede. Gelukkig wierp good-old Freese zich op. Hij schoot Stedum beheerst op 2-2. Hierna kreeg De Fivel nog een beste kans op 2-3 maar Ferdi kwam goed uit en uiteindelijk wist hij het schot te kraken en had Boelos hierdoor genoeg tijd om de bal uit de doelmond te tikken. Op het eind van de wedstrijd was Pieter er nogmaals ingekomen om de moegestreden Clown te vervangen. Hij zag een voorzet nog op de lat terecht komen en het was jammer dat de bal niet wat verder daalde want dan hadden de 3 punten zomaar in Stedum kunnen blijven. Nu werd er gelukkig nog een gelijkspel behaald na een 0-2 achterstand mede door veel vechtlust en dankzij spelers van het tweede want anders had deze wedstrijd niet gespeeld kunnen worden. Hopelijk loopt de ziekenboeg leeg en kan het derde op 5 december (pakjesavond) weer beschikken over een complete selectie. Gelukkig zijn we de komende 2 weken vrij en kunnen de kleine pijntjes in de eigen selectie ook herstellen en dan maar hopen dat we dan weer een overwinning kunnen pakken zodat de achterstand op de top niet groter wordt.