Zaalvrouwen Drachtster Boys revancheren zich voor nederlaag in Schiedam

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond ontvingen de zaalvrouwen van Drachtster Boys, Zuidoost United uit Amsterdam. Drachtster Boys had vorige week na een dramatische eerste helft verloren van Pernis uit Schiedam en had wat recht te zetten. Zuidoost United had voor aanvang van het duel, evenveel punten als de Drachtster vrouwen, maar een wedstrijd minder gespeeld. Beide teams willen zich plaatsen voor de play-offs en winst was dus belangrijk.

Drachtster Boys begon voortvarend. Al binnen één minuut stond het op een 1-0 voorsprong. Het was Marleen Reenders die de bal kon onderscheppen en zelf binnenschoot; 1-0. Drachtster Boys had veelvuldig balbezit en zette goede aanvallen op. Kansen waren er voor Sanne Bijlstra (2) en Vera Veelers die de paal raakte. In de 8e minuut speelde Sylvia van der Geest, Vera Veelers in bij een intrap. Zij controleerde de bal en schoot raak; 2-0. Het was haar eerste doelpunt na anderhalf jaar blessureleed. Even later was het Jessie Prijs die zichzelf goed vrij draaide maar keepster Soraija Wong-a-Liem op haar weg vond. In de 16e minuut scoorde Vera Veelers op aangeven van Esther van Toledo. Daarna schoot Sylvia van der Geest naast op aangeven van Marian Meijer. Met nog 2.40 minuten op de klok, nam Zuidoost United een time out. Direct na deze time out ontstond er wat druk van Zuidoost United op het doel van Teuny Bosma, maar deze was niet van plan zich te laten passeren. Met nog 53 seconden op de klok nam ook Drachtster Boys een time out. Zuidoost probeerde daarna nog één keer een goede aanval op te zetten. Het was Jessie Prijs die de bal op de rand van de eigen cirkel onderschepte, een sprint inzette naar de goal van Zuidoost en Wong-a-Liem kansloos liet; 4-0. Met nog 9 seconden resterend, was dit tevens de ruststand.

In de tweede helft was Drachtster Boys minder scherp. Marleen Reenders en Jessie Prijs speelden zich zelf via een goede 1:2 combinatie vrij voor het doel, maar Reenders schoot op keepster Cassandra Hoeksema, die de tweede helft het doel van Zuidoost United verdedigde. Een vrije trap op de rand van de cirkel na een terugspeelbal werd door Lotte Donath over geschoten. In de 24e minuut gaf Vera Veelers een niet te missen kans aan Sanne Bijlstra. Zij scoorde; 5-0.  Een minuut later verloor Bijlstra de bal en profiteerde Michelle Playfair. Zij passeerde Teuny Bosma; 5-1. Even later schoot Jessie Prijs op de doel. Cyrma Tawjoeram  veranderde de bal zodanig van richting dat ze haar eigen keepster kansloos liet; 6-1. Halverwege de tweede helft punterde Marian Meijer de bal hard in de korte hoek; 7-1. De fase die hierna aanbrak was rommelig. Drachtster Boys verzuimde verder afstand te nemen. Marieke van Toledo maaide over de bal heen,  waardoor de bal met een gelukje bij Marian Meijer kwam. Zij schoot echter snoeihard op de paal. De bal werd vervolgens opgepikt door Zuidoost United, dat de counter via Michelle Playfair doeltreffend afrondde; 7-2. Twee minuten later was het opnieuw Zuidoost United dat scoorde. Bouchra Moudou speelde Bosma uit en scoorde; 7-3. Daarna stond het Drachtster vizier niet meer op scherp. Lotte Donath raakte beide palen en wist ook een voorzet van Esther van Toledo niet binnen te schieten. Zo bleef de score steken op 7-3, daar waar gezien het aantal kansen de dubbele cijfers verdiend waren geweest.

Volgende week heeft Drachtster Boys geen competitiewedstrijd. Het speelt dan een oefenwedstrijd tegen SC Emmeloord Mar Seafood B1. De week daarna, op 27 november,  speelt Drachtster Boys  om 21.15u thuis tegen Dansschool Biersteker/Plubos uit Noord Scharwoude.

Drachtster Boys VR1 – Zuidoost United VR: 7-3

Selectie Dr. Boys:           Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Margrythe Beute, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Marian Meijer.

Selectie ZO United:        Cyrma Tawjoeram, Nadia Amoziouf, Bouchra Moudou, Pricilla Playfair, Latoya Mitchell, Michelle Playfair, Cassandra Hoekseme, Sorija Wong-a-liem, Gisela van Ankeren.