Kloosterburen niet verder dan gelijkspel tegen Harkstede

Geschreven door Ingmar Vos op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Kloosterburen is zondagmiddag tegen Harkstede niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Lex Stok scoorde namens de thuisploeg vanuit een vrijebal een goal van wereldklasse. Maar het jonge Harkstede wist in de blessuretijd nog op gelijke hoogte te komen wat ook de eindstand betekende.

 

image 2015 11 13 3
 
 Jasper Wiersum weet Harkstede-doelman Klooster niet te passeren
Bron Ommelander Courant Foto: Ronnie Afman Baflo
Door Ingmar Vos


Door de afwezigheid van maar liefst vijf Kloosterburen spelers moest trainer Willem Pettinga met een gehavend team spelen wat enige gevolgen met zich mee bracht. Voor het eerst dit seizoen heeft hij ex keeper Lex Stok in de basis opgesteld. In de 86e minuut van de wedstrijd heeft hij Kloosterburen op voorsprong gebracht door een wereldgoal te maken. De arbiter gaf Kloosterburen een vrijebal na een overtreding op Olger Jonker. Stok nam deze vrijeschop en schoot hem regelrecht, langs de opgestelde muur, de rechterbovenhoek in wat keeper Klooster van Harkstede de bal kansloos na deed kijken. Echter wist de slechts 15 jarige invaller Ruben de Vries namens Harkstede diep in de blessuretijd de gelijkmaker te scoren.

“De wedstrijd wordt beslist op werklust” zei trainer Pettinga van Kloosterburen voor aanvang van de wedstrijd. Deze werklust was aan beide kanten goed te zien. Al in de vijfde minuut van de wedstrijd kreeg aanvaller Jasper Wiersum van de thuisploeg een grote kans nadat Marcel Remijn hem diep stuurde. Keeper Klooster van Harkstede wist deze aanval te stoppen waarbij hij zelf geblesseerd raakte. Na deze aanval wist Kloosterburen niet meer gevaarlijk te worden en kwamen er grote kansen voor Harkstede van trainer Ben Knollema. Middenvelder Mameli van Harkstede kreeg in de 10e minuut een grote kans. Keeper van Kloosterburen die een hoofdrol speelde in de wedstrijd wist de bal te stoppen. Ook aanvaller Andre Aalfs kreeg een grote kans maar keeper Sander Adema had weer goed grip op de bal. Kloosterburen wist na een overtreding van Harkstede gevaarlijk te worden na een vrijetrap van Marcel Remijn. Niemand kreeg echter zijn hoofd goed tegen de bal waardoor deze voor het doel langs schoot. Beide teams begonnen wat feller te spelen wat scheidsrechter Van Leeuwen goed onder controle wist te houden in de eerste helft. Het beter spelende Harkstede wist in de 18e minuut namens spits Andre Aalfs op voorsprong te komen door de bal in de kruising te schieten. De bal werd voorgezet door teamgenoot Niels Colijn.

Wakker geschud

Na de openingstreffer begon Kloosterburen eindelijk wat fanatieker te spelen. Er kwam wat meer beleving in het spel wat tot leuke aanvallen leidde. Slechts zeven minuten na de openingstreffer kwamen ze op gelijke hoogte door een goal van Marcel Remijn. Anne Jan Ozinga wist de keeper te passeren maar zijn inzet ging in eerste instantie op de paal. Goed oplettende Marcel Remijn wist de kans in de rebound te benutten door de verdedigers van Harkstede te passeren en de bal het net op te laten bollen.

Na deze goal mochten de keepers van beide partijen nog enkele malen flink aan de bak. Maar tot scoren wisten de teams niet meer te komen in de eerste helft. Nadat de scheidsrechter al in de 20e minuut een gele kaart had gegeven aan een speler van Harkstede moesten in de blessuretijd van de eerste helft Pim Visser van Harkstede en Kevin Kat van Kloosterburen er ook aan geloven.

Vers bloed

De trainer van Harkstede bracht iaan het begin van de tweede helft twee jonge spelers binnen de lijnen  met de taak om tot scoren te komen. De 17 jarige A junior Eduard Gerds werd in de rust ingebracht voor Pim Visser. De jonge aanvaller kreeg enkele grote kansen maar keeper Adema van Kloosterburen lag hem telkens in de weg. Na een mooie combinatie van Gerds en Schomaker van Harkstede werd de bal diep gegeven op de in de eerste helft ingebrachte Marc Bekkema die de bal vanuit de lucht langs de kruising poeierde. Iets later bracht Knollema van Harkstede de slechts 15 jarige Ruben de Vries in het veld die een belangrijke goal maakte in de blessuretijd. Op de twee goals na was het spel in de tweede helft niet om naar huis te schrijven. Alleen Gerds wist nog enkele keren dicht bij de goal van Kloosterburen te komen. Scoren deed hij echter niet. Arbiter Van Leeuwen was in de tweede helft nog een keer erg bepalend in het spel. Hij vloot voor een blessurebehandeling een veelbelovende aanval van Kloosterburen af. Zowel het publiek , de spelers als technische staf van de thuis spelende partij waren zowel verontwaardigd als boos over deze beslissing. Beide trainers waren het er over eens dat hij niet een goede wedstrijd floot. Kloosterburen trainer Pettinga was na afloop teleurgesteld over het eindresultaat. “Het is zuur dat je in de laatste minuut toch twee punten misloopt. Toch heb ik vechtlust en passie gezien waar ik erg tevreden over ben.”

* VV Kloosterburen – VV Harkstede: 2-2 (1-1). 18. Aalfs 0-1, 25. Remijn 1-1, 86. Stok 2-1, 90. De Vries 2-2.

Scheidsrechter: J. van Leeuwen. Gele kaarten: 20. Kroeze, 45. Visser en 82. Schomaker (alle drie Harkstede); 45. Kat (Kloosterburen).

VV Kloosterburen: Adema; Streefkerk, Mennes, Kat (72. Prins), Hofman; Jonker, Van der Laan, Remijn; Ozinga, Wiersum en Stok.

VV Harkstede: Klooster; Erenstein, Boer, Koehorst, Tolhuis; Mameli, Visser (45. Gerds), Schomaker; Colijn (42. Bekkema), Kroeze en Aalfs (67. De Vries).