SIOS laat belangrijke punten liggen tegen TEO uit Ten Post.

Geschreven door Reinder Haaksema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In een doelpuntrijke wedstrijd werd driemaal een voorsprong uit handen gegeven. De gasten bleven tot het einde geloven in een goed resultaat en dit werd uiteindelijk ook beloond. SIOS had het meeste recht op een overwinning, maar het geluk was deze dag niet aan Sauwerder zijde.  Een efficiënt TEO en cadeautjes van de thuisploeg zorgden dat SIOS niet verder kwam dan een gelijkspel. SIOS - TEO: 4-4.
                             
 SIOS begon goed aan de wedstrijd en opende de score via Jacob de Haan, die op aangeven van Stefan Bultena de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. TEO zakte vanaf het begin in, loerend op de counter. Bekend was dat Emiel Kruger een belangrijke schakel hierin was. De rechtsbuiten van gasten was vorig seizoen niet te stoppen voor de Sauwerders, maar trainer Erwin Molog had hier iets op bedacht. Harmen Wienke begon als linksachter en dit pakte goed uit. Kruger werd steeds de voet dwars gezet door de (nog) snellere Wienke. Dit leverde een aantal leuke duels op tussen de twee watervlugge spelers. De eerste kans voor TEO was direct raak. Balverlies op het middenveld resulteerde in een snelle counter van TEO, die uiteindelijk werd afgerond door Jeroen Coster. 1-1. SIOS baalde, want was tot nu toe de betere geweest. TEO werd sterker na deze gelijkmaker en begon meer in de wedstrijd te komen. De ploeg kwam op 1-2 na een discutabel doelpunt. Doelman Reinder de Haan leek een voorzet te pakken, maar kreeg hierna een beuk van Aart Reitsema, waardoor de Haan de bal weer liet vallen en Reitsema het leerwerk in het lege doel kon schieten. Alle ogen waren gericht op scheidsrechter Rozema, die de goal gewoon goedkeurde. 1-2 dus, terecht of niet. SIOS liet zien over veerkracht te beschikken en maakte twee minuten later weer gelijk. Na een fijne steekbal van Harmen Wienke was het Stefan Bultena die de 2-2 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand.
Feller

 Na de thee werd er fel gestreden door beide ploegen. Het tempo ging omhoog en dit deed de wedstrijd ten goede. Het publiek zag hoe de thuisploeg op een 3-2 voorsprong kwam door Stefan Bultena, na voorbereidend werk van Allert de Haan. Niet veel later was het alweer 3-3, toen Reinder de Haan in de fout ging. Het bekende 'polletje' kwam op wel een heel ongelukkig toen de jonge sluitpost een eenvoudig te pakken vrije bal weer moest lossen. Arjan Tamminga kon zo de rebound benutten en de gasten weer op gelijke hoogte brengen. Zo ging het op en neer en dit was vooral te wijten aan scherpte bij beide ploegen. De 4-3 liet ook niet lang op zich wachten. Reinder Haaksema ging een één-twee aan met Allert de Haan en rondde hierna rustig af, om de Sauwerders weer op voorsprong te brengen. Men hoopte dat dit dan toch de beslissing mocht zijn, maar tien minuten voor tijd maakte Emiel Kruger maakte aan deze hoop een einde. SIOS probeerde uit alle macht nog iets te forceren op een vijfde treffer, maar die bleef uit. Zo bleef het bij 4-4 en liep de ploeg van Erwin Molog twee dure punten mis.

 Door verlies van de concurrenten behoudt SIOS de tweede positie op de ranglijst. Volgende week de topper tegen Oosterparkers, die momenteel op de derde plek staan.