SJO Winsum VR1 wint verdient van SPW VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Scheidsrechter van dienst J. de Haan had nog maar net gefloten voor het begin van de wedstrijd of de eerste grote kans voor Winsum was een feit. Binnen 30 seconden namelijk had het al 1-0 moeten zijn, toen Chantal Streppel na een goede pass van Cherry Chen vrij voor het doel van SPW opdook. Haar schot miste echter de juiste richting.

Ook daarna ontstonden er hachelijke situaties voor het SPW doel, maar de bal passeerde de doellijn niet. SPW kon zich slechts af en toe ontworstelen aan de druk van de Winsumse vrouwen, maar uit één van die spaarzame counters scoorden ze toch. In een duel op volle snelheid om de bal tussen Annick de Vries en haar tegenstander, besloot Sabine Jansen als laatste vrouw van Winsum Annick de Vries een handje te helpen. Ze stapte naar voren, niet wetende dat haar teamgenote haar niet had opgemerkt. Een botsing tussen beiden was dan ook niet te vermijden en zo gebeurde. De aanvaller van SPW was de lachende 3de. Zij kon in het strafschopgebied de bal eenvoudig meenemen en een medespeelster bedienen die geheel vrijstaand keepster Fanny Chen kon passeren (0-1). Vlak daarna werd Chantal Streppel van Winsum op 20 meter van het doel onreglementair gestuit. Uit de vrije trap die volgde schoot Saskia Bakker net langs de verkeerde kant van de paal. Even daar weer na werd er door Winsum balverlies geleden op het middenveld en SPW legde de bal direct achter de verdediging van de Winsumers. De rugdekking was even niet goed verzorgd en de spits van SPW kon zo doorlopen naar het vijandelijke doel om beheerst de 0-2 binnen te tikken. Maar ook in die fase van de wedstrijd bleven de kansen voor Winsum komen. Alleen voor de SPW keepster lukte het Chantal Streppel in eerste instantie niet haar te passeren, vlak daarna lukte het haar wel om een aantal verdedigers te omspelen en de bal binnen te schieten (1-2). Toen zij daarna nogmaals het strafschopgebied in “slalomde” en naar de grond werd gewerkt, en Saskia Bakker de toegekende strafschop strak binnen schoot (2-2), leek alles voor Winsum weer onder controle. Niets was minder waar. Al snel kwam SPW weer op voorsprong toen de uitlopende Fanny Chen in het strafschopgebied een speelster van SPW onbedoeld omver kegelde. De strafschop werd door SPW feilloos benut (2-3). En dat werd ook de ruststand. Winsum was duidelijk het sterkere team, hadden een berg kansen, het meeste balbezit, de mooiste aanvallen, maar ook de meest ongelukkige momenten in hun eigen strafschopgebied.
Karakter
In de 2e helft kreeg de wedstrijd een meer open karakter en de linies van beide ploegen sloten wat minder aan. Fanny Chen moest het eerste kwartier een paar keer handelend optreden om een doelpunt van SPW te voorkomen. In de 60e minuut was het José de Jonge die voor Winsum de 3-3 liet aantekenen. Na een goede aanval over links via Linda Bakker en Chantal Streppel kwam de bal bij de eerste paal voor de voeten van José de Jonge. Die bedacht zich niet en schoot in de loop de bal in de korte hoek. Twee minuten later was het ook al 4-3, toen Chantal Streppel beheerst scoorde. De wedstrijd leek nu beslist, maar de dames van SPW bleven erin geloven. Dat geloof werd beloond toen een vrije trap voor SPW aan de linkerkant van het Winsumse doel, gedragen door de wind, hoog bij de 2de paal in het doel verdween (4-4). Met nog een kwartier te spelen kon het nog alle kanten op. Met aan Winsumse kant Berber Hokwerda voor Marrit Porte en Indy Balk voor José de Jonge, werd door beide partijen geloerd op de beslissende treffer. Die treffer viel uiteindelijk vlak voor tijd voor de ploeg die het meeste recht had op de overwinning. Chantal Streppel werd in het strafschopgebied goed aangespeeld en schoot, ondanks dat ze uitgleed, de bal vlak langs de paal binnen (5-4).


Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd voor Winsum. De vrouwen van Olde Veste uit Steenwijk komen op bezoek. Zij staan op positie 5 op de ranglijst, de vrouwen van Winsum zijn gestegen van plaats 7 naar plaats 6. SPW (positie 8) speelt zaterdag thuis tegen Flevo Boys (positie 12).