Fysiek duel Stedum 2 tegen ’t Zandt 1 onbeslist

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op zaterdag 7 november stonden er 2 derby’s op het programma in de Steemer Arena. Eerst mocht Stedum 2 aantreden tegen ’t Zandt 1 en daarna zou de hoofdmacht aantreden tegen Noordpool . Helaas voor de hoofdmacht eindigde dit duel in een 0-3 nederlaag. Op zich was Stedum 1niet de mindere van Noordpool maar de doelpunten werden wel heel gemakkelijk weggegeven. Gelukkig wist Stedum 2 een beter resultaat te boeken.
Na overwinningen tegen De Fivel en Heracliden en een gelijk spel tegen Baflo wilde Stedum 2 graag deze ongeslagen reeks in tact houden. Stedum wist dat ’t Zandt een fysieke ploeg was. Leider Juan had het tactische plan weer goed neergezet. In de basis was ook eindelijk Wouter Criens aanwezig, die vaak andere verplichtingen bij de dames van Oranje Nassau heeft als coach. Al direct werd duidelijk dat het een fysiek en hard duel zou worden. Boelie moest dit na 10 minuten al bekopen met een blessure. In een luchtduel had hij de bal klem maar speler Doorn (ver familielid van cultheld Jan Spijk) dacht hier anders over en gaf een beste dreun op zijn schouder. Hier had de eerste gele kaart zeker gegeven mogen worden. Al gauw bleek dat hij niet verder kon. Gelukkig was Wesley aanwezig en kon invallen.
Hierna werd het al snel 0-1. Een vrije trap vloog wel erg nauwkeurig in de kruising. Hierna ontspon zich een hard duel waarbij aan beide kanten zeker spelers naar de kant hadden gekund met 10 minuten straf. Maar vooral ’t Zandt was zich van geen kwaad bewust en bleef maar steeds van zich afpraten dat zij niks deden. Na zo’n 25 minuten wist Stedum op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Mido werd wegens het uitglijden niet goed gepakt door de keeper en hierna was het voor Juan een koud kunstje om de 1-1 te maken. Met deze stand werd er ook gerust.
In de tweede helft bleef het een hard duel en de kansen waren schaars. Halverwege de tweede helft kreeg Jeroen nog een beste kans maar zijn schot spatte uiteen op de vuisten van de keeper. Stedum had achterin de zaken goed op orde en ’t Zandt kreeg dan ook geen noemenswaardige kansen en anders waren de afstandschoten een makkelijke prooi voor Wesley. Op het einde van de wedstrijd kreeg ’t Zandt nog bijna de onverdiende overwinning. Een soort van voorzet werd goed weg getikt door Wesley waardoor de bal niet in het doel vloog. En zo behield Stedum de reeds genoemde ongeslagen reeks. Volgende week wacht Viboa 5 uit. Maar het wordt gezien de lange blessurelijst bij de diverse elftallen maar weer afwachten hoe de leiders van de elftallen deze puzzels gaan oplossen.