Zaalvrouwen Drachtster Boys betalen prijs voor slechte eerste helft

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys in Schiedam tegen bekerwinnaar vv Pernis. Na het gelijkspel van vorige week tegen landskampioen Os Lusitanos, stond er opnieuw een topduel op het programma voor Drachtster Boys.

 
Na de aftrap van Pernis, kwam het eerste gevaar van Jessie Prijs. Haar schot ging naast. Na een snelle overname van Drachtster Boys redde keepster Bianca Troost op een inzet van Lotte Donath. Pernis was gevaarlijk met diepe ballen die tussen de verdediging en keepster Teuny Bosma vielen. In de 5e minuut moest zij Milenca van Ee afstoppen met een overtreding. De vrije trap werd gestopt door Bosma. Even later kwam Pernis op voorsprong. Een punter van Britt Bruinsma belandde op de binnenkant van de paal, maar via de rug van Bosma ging de bal alsnog het doel in; 1-0. Halverwege de eerste helft maakt Vera Veelers haar rentree na anderhalf jaar blessureleed. Bijna werd het een droomrentree, maar haar schot ging hard voorlangs. Even later kwam Pernis op 2-0 na een dodelijk effectieve counter. Dounia el Byar kon eenvoudig scoren nadat ze via een 1:2 Teuny Bosma uitgespeeld hadden. Een minuut later werd balverlies van Esther van Toledo afgestraft en kon Milenca van Ee score; 3-0. Trainer Symen Abe Hoestra probeerde met een time out zijn ploeg wakker te schudden. Maar even later werd het ook 4-0 door Suzanne Bakker doordat Drachtster Boys te laat omschakelde. In de 17e minuut werd het nog erger voor Drachtster Boys nadat Vivienne Knegtmans uit de rug kon lopen en het beheerst afrondde; 5-0. Dit was tevens de ruststand.
In de tweede helft kwam er een ander Drachtster Boys uit de kleedkamer. Het creëerde direct een kans; Jessie prijs schoot over. Even later stond Bianca Troost een doelpunt van Marian Meijer in de weg. In de 25e min ging Sanne Bijlstra op avontuur. Bij de tweede paal vond zij Sylvia van der Geest, die voorgaf op Esther van Toledo. Zij scoorde de 5-1. Daarna volgden er kansen voor Marian Meijer en Marieke van Toledo die voorlangs schoten en Troost zagen redden. De druk op Pernis nam toe, maar in de counter werd het toch nog gevaarlijk. Een knal van Milenca van Ee belandde op de paal. Aan de andere kant had Drachtster Boys ook weinig geluk met een schot op de lat. Na een time out met nog drie minuten te voetballen, probeerde Drachtster Boys het met een meevoetballende keepster, maar de opgelopen schade in de slechte eerste helft kon niet meer ongedaan gemaakt worden.

Volgende week speelt Drachtster Boys om 21.15u in de SNIJ Noord hal de wedstrijd tegen Zuidoost United uit Amsterdam. Een wedstrijd die altijd garant staat voor veel doelpunten.

Pernis VR1 -  Drachtster Boys VR1:      5-1

Selectie Pernis:               Bianca Troost, Bernice Verwoert, Suzanne Bakker, Milenca van Ee, Dounia el Byar, Vivienne Knegtmans, Jennifer Oliveira, Britt Bruinsma, Leyla Bagci

Selectie Dr. Boys:           Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Marian Meijer