SV Bedum heeft geen kind aan Farmsum

Geschreven door Thijs Rietvoort op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De ploeg van Dick Visser is bezig met een aardige reeks in de competitie en ging vandaag op bezoek bij de geelhemden uit Farmsum. Na een degelijk overwinning tegen Kloosterburen vorige week (3-0), keerde een groot aantal spelers weer terug bij de selectie. Spelverdeler Baarda keerde terug, samen met vleugelspeler Smit, Stuive en Ahlers, die allen kampten met blessures de afgelopen weken.


Vanaf minuut 1 werd het voor beide teams en de toeschouwers duidelijk dat het een eenzijdige wedstrijd zou worden. Vanaf de aftrap werd de thuisploeg teruggedrongen op eigen helft, waarbij Bedum geduldig zocht naar het gaatje. Dit bleek de eerste 20 minuten moeilijk, met een fysiek sterk verdedigend Farmsum, die de laatste pass er constant uithaalde. Toch waren de beste kansen voor de bezoekers, met een harde uithaal van Stuive die uiteen spatte op de lat als beste kans. Het was uiteindelijk Baarda die de ruime overwinning van Bedum inleidde. Een wederom sterk spelende Helder sneed vanaf de zijkant naar binnen, kapte terug, behield het overzicht en speelde de geheel vrijstaande Baarda aan op randje zestien. Zonder een moment van twijfel haalde hij verwoestend uit en liet de keeper kansloos, 0-1. Ook na de eerste goal bleef Bedum meerdere maten te groot voor de gastheren, die er af en toe via de zijkant uitkwamen. Vlak voor rust verdubbelde Bedum de voorsprong; vleugelaanvaller Job Mol werd randje zestien in de rug gelopen. Spits van der Tuuk nam plaats achter de bal en haalde hard uit. Via een verdediger van Farmsum verdween de bal ietwat gelukkig in het doel, 0-2. Nog voor rust werd de wedstrijd definitief beslist, waarbij middenvelder Stuive alert was bij een afvallende bal. Op techniek zette hij zijn directe tegenstander om het verkeerde been en schoot hard en laag raak, 0-3.
Schiettent
Na rust werd Mol vervangen door Fokkema, die niet heel lang nodig had om zijn stempel te drukken op de wedstrijd. Na een minuut in de tweede helft mocht de van onschatbare waarde spits van der Tuuk diep gestuurd worden, waarbij hij de verdedigers snel achter zich liet. Met zijn snelheid mocht hij ongehinderd het zestienmetergebied inlopen, behield het overzicht en gaf hard en laag af op de instormende Fokkema. De keeper heeft de bal vervolgens alleen gehoord, 0-4. Na dit sterke begin zakte de verdediging van Farmsum als een kaartenhuis in elkaar, die het simpelweg op alle vlakken moesten afleggen tegen de paarshemden. Spits van der Tuuk mocht zijn tweede aantekenen, na een goede rush over links van Helder. Vervolgens eiste aanvoerder Brands de aandacht op. Na een snel genomen corner nam hij de bal aan op randje zestien, zag de keeper verkeerd staan en met een briljant afstandsschot verdween de bal in de winkelhaak, 0-6. Door de aanhoudende barrage werd de wedstrijd grimmiger, waardoor Fokkema werd vastgepakt in de zestien en ging de bal op de stip. Wezeman maakt vervolgens geen fout en tekende voor de zevende treffer. Hierna werden meerdere groten kansen nog om zeep geholpen, doordat de concentratie ietwat afnam. De sterk terugkerende Stuive werd vervolgens gewisseld voor Rietvoort. In het laatste gedeelte gaf Bedum nogmaals gas, waardoor de 0-8 (kopbal van der Tuuk) en de 0-9 (nogmaals van der Tuuk) het krachtverschil goed weergaf. De eretreffer kwam er vervolgens nog wel van Farmsum, waarbij de aanvoerder het kopduel beter had getimed en de bal over keeper Lankman heen kopte. De scheidsrechter deed er vervolgens goed aan om af te fluiten, aangezien er meerdere onnodige overtredingen werden gemaakt, die de wedstrijd ontsierde. Eindstand 1-9. Wederom een wedstrijd waarbij Bedum de tegenstander weer aan de zegekar bindt, met als bonus dat het zich weer nestelt in de top van de vijfde klasse D. De komende twee weken mogen de paarshemden op kracht komen en vervolgt het eind november de competitie weer met een wedstrijd tegen Yde de Punt.

Conclusie: De ploeg van Dick Visser deed er goed aan om de score na de 0-1 uit te breiden, waardoor er geen discussie ontstond over wie er vandaag verdiende te winnen. Tot het einde goed gecombineerd, met een hoge einduitslag als beloning.

Teamprestatie: 7. Zonder zich bovenmatig in te spannen een hoge uitslag voor de paarshemden. De zegereeks zet zich voort en de ploeg doet weer volop mee op de bovenste plekken.

Man of the Match: Christian van der Tuuk. Een plaag voor elke verdediging in de vijfde klasse D en hij lijkt alleen maar beter te worden. Tegenstanders opgepast!