SJO Winsum VR1 verliest opnieuw in Assen, nu tegen Achilles VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag togen de dames van SJO Winsum VR1 wederom naar Assen. Een aantal weken geleden was de Drentse hoofdstad al strijdtoneel van de verloren uitwedstrijd tegen ACV VR1. Nu was Achilles VR1 de tegenstander. Dat wedstrijden in Assen SJO Winsum VR1 niet erg ligt, blijkt uit de statistieken. Dit kalenderjaar werd er 4x in Assen gespeeld en 4x verloren. In maart en oktober tegen ACV VR1 en in augustus (oefenwedstrijd) en afgelopen zaterdag tegen Achilles.
Toch werd met goede moed de wedstrijd begonnen tegen de nummer 3 van de ranglijst. Aangezien Winsum op plek 4 stond, een echte 6 punten wedstrijd dus. Na 3 minuten wedstrijd had het al 0-1 moeten staan voor Winsum toen na een goede aanval op links Chantal Streppel de geheel vrijstaande Yvonne Visser bediende. Met de keepster van Achilles stijf op de doellijn en Yvonne Visser zelf 8 meter van het doel, werd er door coach Alfred Sterrenberg van Winsum al inwendig gejuicht om het toekomstige doelpunt. Waarom weet niemand, maar de “intikker” van Yvonne Visser ging niet in het doel, maar tegen de paal. Vlak daarna waren er kansen voor Chantal Streppel en wederom Yvonne Visser en een vrije bal van Saskia Bakker verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Het had eigenlijk al minimaal 0-2 moeten staan, maar het was toch echt nog 0-0. Achilles nam daarna de wedstrijd over door een tandje bij te schakelen. Winsum verweerde zich onvoldoende en Achilles kreeg kans na kans en ondanks dat keepster Fanny Chen van Winsum nog een aantal keren kon redden of ballen naast keek, werd ze in de 30e minuut verrast door een afstandsschot die over haar heen zeilde (1-0). Achilles bleef de aanval zoeken en Winsum had geen enkele grip meer op de  aanvallers van Achilles. Toch bleef het tot aan de rust 1-0 en had Winsum nog zicht op een goed resultaat.

In de rust gaf Saskia Bakker van Winsum aan dat ze niet verder kon vanwege een onwillige hamstring en Marrit Porteverving haar als voorstopper. In het 2de helft toonde Winsum wat meer beleving en het spel golfde over en weer. In de 60e minuut kreeg Achilles een strafschop, toen een voorzet van links op de arm van Marrit Porte landde. De strafschop werd hard overgeschoten. Vlak daarna mocht de linker aanvaller van Achilles te gemakkelijk een voorzet geven die niet goed werd verwerkt door keepster Fanny Chen, waardoor de spits van Achilles eenvoudig de bal in het lege doel kon tikken (2-0). Bij Winsum werd Daniëlle Mulder ingewisseld voor de aangeslagen Chantal Streppel en Jose de Jonge werd gewisseld voor Jet Klunder. Ondanks een schot op de lat van Cherry Chen en schietkansen voor Daniëlle Mulder, Evelien Walker en Yvonne Visser bleef het 2-0. 

Was Achilles, die door deze overwinning opklom naar plaats 2 op de ranglijst, 1 punt achter koploper Groen Geel, nu zoveel beter dan Winsum? Nee, dat niet. Maar de beleving en de wil om te winnen was net even groter bij Achilles waardoor zij de overwinning binnen wisten te slepen. Door deze uitslag is Winsum van plaats 4 naar plaats 7 gezakt op de ranglijst. Komende zaterdag speelt Winsum thuis tegen SPW uit Stadskanaal en Achilles gaat op bezoek bij Olde Veste uit Steenwijk.