‘Steem drei’ behoudt toppositie

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het derde elftal (veteranen) van Stedum heeft afgelopen zaterdag een simpele overwinning behaald op NEC Delfzijl 6. Na een 1-0 ruststand wist de brigade van leiders Nieborg en Hovius een eindstand te bereiken van 5-0.
In de eerste helft waren er geen echte kansen maar slechts mogelijkheden voor de geel zwarten. Toch speelde Stedum een goede eerste helft waarbij NEC weinig in de melk te brokkelen had. Bij 0-0 had de ploeg uit Delfzijl wel op 0-1 kunnen komen door een te zachte terugspeelbal. Maar gelukkig liep het met een sisser af en wist NEC hiervan niet te profiteren. Vlak voor rust kwam Stedum dan toch verdiend op voorsprong. Na een goede aanval over links belandde de bal bij de mee opgekomen Alfons welke de bal wilde voortrekken. Echter doordat de bal van richting werd veranderd werd de keeper verschalkt en belandde de bal in de goal.
In de tweede helft waren er de nodige wissels toegepast aangezien Andries en Joerie nog andere verplichtingen hadden en ook de niet fitte Klaas Willem werd gespaard. Het spel in de tweede helft werd iets minder briljant maar Stedum hoefde zich niet bovenmatig in te spannen en achterin werd er deze middag niks weggegeven. Al snel wees het scorebord 2-0 aan. Het was Opa (Dick), die met een steekpass Clown (Andre) voor de goals zette. Het was hierna een koud kunstje voor Clown op de bal er in te schieten. Hiermee was het verzet van NEC gebroken en de ploeg kreeg de ballen alleen nog maar weg uit de verdediging. Aan echte aanvallen kwam het niet meer toe. Even later werd het door Bas 3-0, die van dicht bij de bal hoog in het dak van het doel knalde. Hierna was het Juan (alias Pluis) die met een mooi schot in de kruising de stand naar 4-0 tilde. Door een onachtzaamheid in de verdediging bij NEC kreeg Teddy (Hergen) de bal zomaar voor het inschieten en was de stand 5-0. De keeper van NEC vond het hierna wel welletjes en verliet geërgerd het veld. Stedum vond het hierna wel best en speelde de wedstrijd rustig uit. En zo blijft Stedum in het spoor bij de mede-concurrenten Middelstum en Nieuwolda.