Verlies EKC tegen 'd Olde Veste’54

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

EKC is er zaterdag niet in geslaagd om de punten in Eenrum te houden. Onder leiding van scheidsrechter I. Vos uit Wehe-den Hoorn was d’Olde Veste’54 uit Steenwijk de tegenstander.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

Door diverse omstandigheden waren maar liefst 5 speelsters van EKC afwezig zodat het team alleen Minke Toonder als wissel had. Toch was het begin voor de thuisploeg dat in de persoon van Sarah Rijzinga twee kansen kreeg. De eerste keer liep ze vast op keepster Renee Onderweegs en de tweede keer ging haar schot net over. De gasten hadden het zwaar op het veld en in de beginfase wilde hun spel dan ook niet lopen. Het was uiteindelijk toch Olde Veste die na 6 minuten de leiding nam toen keepster Anna Buist bij het uitkomen van haar doel in de fout ging en Selma Pijffers hiervan profiteerde: 0-1. De Olde Veste wilde meer maar nu lag Buist wel in de weg. Aan de andere kant had EKC in de 16e minuut een goede kans op de gelijkmaker. Een vrije trap van Michelle Koster bereikte Wendy Reitsma die net de paal raakte. EKC probeerde er meer uit te komen maar liep helaas bij alle pogingen vast. Het meer gewiekster en beter spelende Olde Veste was in de 22e minuut wel succesvol. De EKC-defensie verdedigde niet goed uit en de dames ui Overijssel sloegen gelijk toe. Na een voorzet van Selma Pijffers was het Veerle Ulrich die met een lage bal in de rechterhoek de 0-2 noteerde. De gasten wilden de wedstrijd in het slot gooien maar keepster Anna Buist redde tweemaal fraai zodat het bij de rust nog 0-2 stond.

Na de rust had EKC de wind mee en speelde het beter dan in de eerste helft. Toch moest EKC het initiatief aan Olde Veste laten. De geelhemden waren meer voorin maar wisten dit vooralsnog niet verder uit te bouwen mede door keepster Buist. In de 61e minuut kwam Minke Toonder in het veld voor Michelle Koster. EKC probeerde wat terug te doen maar was deze middag niet bij machte dit ook te bewerkstelligen. In de 77e  minuut gaf Kim Mulder een pass op Sarah Rijzinga die onderuit werd gehaald. Helaas ging de vrije trap van Janet Toonder over. Het was Olde Veste dat op 0-3 kwam toen een schot van Leonie de Weert onvoldoende werd afgestopt door keepster Buist. EKC deed nog wat pogingen maar wist verder niet meer gevaarlijk te worden. Olde Veste kwam er ook niet meer door maar nam wel de drie punten meer naar Steenwijk. Komende zaterdag speelt EKC in het verre St. Annaparochie tegen de plaatselijke v.v. om 15.00 uur.