Noordwolde bekert verder na zege op De Pelikanen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Noordwolde plaatste zich zaterdagmiddag voor de volgende bekerronde door De Pelikanen uit Appingedam op een 3-1 nederlaag te trakteren. Een zege waarbij de thuisploeg over geluk niet te klagen had want waren de bezoekers zorgvuldiger met de kansen die ze kregen omgesprongen dan was een 3-5 eindstand ook niet ondenkbeeldig geweest.

image 2015 10 29
Dannick Meima namens Noordwolde in duel met Nick Veentjer
Bron: Ommelander Courant. Foto: Herman Spier Bedum

Noordwolde kon, nadat het zijn laatste twee competitieduels tegen Appingedam en SC Stadspark had verloren, wel weer eens een overwinning gebruiken. Dat was dan ook dat waar Noordwolde-trainer Roy Kamps op hoopte in aanloop naar het bekertreffen tegen De Pelikanen uit Appingedam. ,,Na twee nederlagen moeten we weer wat vertrouwen kweken. We hebben een jonge groep waarmee je de kans loopt dat ze te lang in een teleurstelling blijven hangen. Vandaar dat ik op een overwinning hoop die ons richting de competitie weer een beetje op het juiste spoor zet.”

Al in de vierde minuut viel de eerste kans op een treffer te noteren. Namens De Pelikanen zette spelmaker Ruben Keizer teamgenoot Daan de Groot vrij voor keeper Roelof Bolt. Maar in plaats van de bal strak in de hoek te schieten produceerde de spits een schot wat door de keeper van Noordwolde keurig gepareerd werd. Twee minuten was er een volgende kans voor de gasten maar ook nu was Roelof Bolt de doelman die attent reageerde op een inzet van Daan de Groot. Noordwolde probeerde na de eerste tien minuten wat meer grip op de wedstrijd te krijgen maar moest qua veldspel zijn meerdere erkennen in de bezoekers. Er kwamen wel wat mogelijkheden voor de thuisploeg maar die waren nog niet van dien aard dat De Pelikanen-doelman Rody Bos echt in actie hoefde te komen. Door de besluiteloosheid in het afwerken van de gasten en het te weinig creëren van kansen door de thuisploeg was het daarom ook niet vreemd dat het na drie kwartier spelen nog steeds 0-0 stond in Noordwolde. In de tweede helft was de eerste kans wederom voor de ploeg van trainer Remy van der Wal. De snelle en technisch vaardige Reza Fambrene gaf de bal vanaf de rechtervleugel goed voor maar helaas voor de rechterspits waren er geen teamgenoten voor het doel van Noordwolde om de openingstreffer achter Roelof Bolt te tikken. Waar de bezoekers zich niet beloonden voor hun prima veldspel deed de thuisploeg dat in de 58e minuut anders. Silvan Havinga pikte even buiten het zestienmetergebied een verkeerd gegeven pass op. De spits ging vervolgens op doelman Rody Bos af die geen antwoord had op de prima passeeractie van Havinga: 1-0.

Dubbele wissel

Twee minuten later vond er een dubbele wissel plaats aan de kant van Noordwolde. Justin Richèl en Michel Mulder kwamen in de ploeg en Bas Hollink en Patrick Benink gingen naar de kant. De dubbele wissel zorgde voor aardig wat positiewisselingen aan de kant van de thuisploeg die zestig seconden later bijna op 2-0 kwamen. De kort daarvoor ingevallen Justin Richèl werd goed aangespeeld door Dannick Meima en kwam schuin voor het doek van Rody Bos in scoringspositie. In plaats van de bal in de verre hoek te schuiven koos Richèl er voor om de bal in de korte hoek te schieten. Maar helaas voor de thuisploeg verdween de bal in het zijnet zodat de stand dus 1-0 bleef. In de 66e minuut kwamen de Damsters, nadat er ook in de tweede helft weer een paar mogelijkheden onbenut waren gelaten, eindelijk op gelijke hoogte met Noordwolde. Een vrije bal van Ruben Keizer leek weggewerkt te worden door centrale verdediger Marco Vos. De aanvoerder van Noordwolde werd echter verrast door de curve van het speeltuig en ook doelman Roelof Bolt moest even later het antwoord schuldig blijven op de inzet van Keizer: 1-1. De gelijkmaker van De Pelikanen zorgde er vervolgens voor dat langs de lijn de eerste geluiden over een strafschoppenserie al te horen waren. Maar met nog ruim twintig minuten te spelen was dit echter een wat te voorbarige conclusie in een wedstrijd die nog steeds niet het spektakel bood wat je van een bekerduel mag verwachten. Noordwolde probeerde wel om het de gasten lastig te maken maar voetbalde wat minder gemakkelijker dan het team van Bedumer Remy van der Wal. Het veldspel van de thuisploeg mocht dan wat minder zijn dan dat van de bezoekers het was wel Noordwolde dat in de 78e minuut op een hernieuwde voorsprong kwam. Knullig uitverdedigen door de gasten zorgde er voor dat Justin Richèl in balbezit kwam en vervolgens doelman Bos, die een minuut eerder nog prima redding had gebracht op een inzet van Dannick Meima, wist te passeren: 2-1.De tweede tegentreffer zorgde even voor wat irritatie bij de gasten maar de prima fluitende scheidsrechter Boer uit Hoogeveen bleef bij zijn standpunt dat er niets onreglementairs was gebeurd bij de goal van de thuisploeg. De gasten uit Appingedam probeerden vervolgens nog wel om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen maar toen de 17 jarige Iwan Huisman de stand in de 81e minuut op 3-1 bracht wisten de Damsters dat hun bekeravontuur voorbij was en Noordwolde zich wist geplaatst voor de volgende bekerronde.

Noordwolde-De Pelikanen: 3-1(0-0).

58. Havinga 1-0, 66.Keizer 1-1, 78. Richèl 2-1, 81. Huisman 3-1.

Scheidsrechter R.K. Boer(Hoogeveen)

Noordwolde: Bolt; Hoiting, Maats, Vos, Meima; Hollink(60.Mulder), Boersema, Havinga, Meima, Huisman, Benink(60.Richèl).

De Pelikanen: Rody Bos; Jermaine Bos, Raangs, Veentjer, Keizer; Van Dortmont(70. Breedijk), De Vries, Schonewille(65.Zijlstra); Bijmolt(82.Dijkstra), Fambrene, De Groot.

Commentaar Roy Kamps:

,,Wat ik vandaag wilde zien heb ik ook daadwerkelijk gezien van mijn ploeg. Er werd met veel inzet en beleving gespeelt en ik hoop dat we die lijn door kunnen trekken naar de competitie. Een ronde verder komen in de beker is leuk maar in de competitie uit de onderste regionen wegkomen heeft uiteraard onze prioriteit.”