“Heracliden oet, altied lastig”

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op zaterdag 24 oktober moest Stedum 2 uit naar Heracliden 4. En gezien het wedstrijdbeeld was de titel van het verslag zeker van toepassing. Maar goed oorspronkelijk komt deze titel natuurlijk weg bij Rooie Rinus en Pé Daalemmer. Zij hebben ooit een lied met deze titel gemaakt welke op You Tube via de volgende link te beluisteren is: https://www.youtube.com/watch?v=QiqfmsR5tog
Zo was het ook weer deze zaterdag. Met 16 spelers toog Stedum 2 richting Uithuizermeeden met de doelstelling om de ongeslagen reeks van de afgelopen 2 wedstrijden in tact te houden. Leider Juan Werkman kon helaas wegens ziekte niet de honneurs waarnemen, waardoor Boelos en Prei de taken overnamen en tijdens de wedstrijd deden dit Jeroen en Jacco langs de kant. Overigens was ook nog menig supporter op deze wedstrijd afgekomen waarvoor nog dank.
Zoals ook in de wedstrijden tegen De Fivel en Baflo werd er weer te slap begonnen. En tja.. Heracliden oet, is altied lastig..en dat bleek nu ook maar weer. Binnen 6 minuten stonden we al met 2-0 achter. De buitenspelval klapte niet goed dicht waardoor Jan Spijk verrast werd door een diepe bal en hierdoor kon de nummer 11 van de Heracliden zo op het doel af, welke Boelos met een hard schot kansloos liet. Direct vanaf de aftrap ging het mis. Het was Maris Keyser die blind een bal speelde naar onze verdedigers die zomaar opgepikt kon worden door dezelfde nummer 11. Deze verschalkte Boelos in de korte hoek door de bal onder hem door te schieten. Zo leek het erop dat Stedum een forse afstraffing tegemoet ging. Maar niks was minder waar. Stedum rechtte de rug en na ongeveer 20 minuten kreeg het op ongeveer 25 meter van de goal een vrije trap. De keeper vond een muur niet noodzakelijk en met een beste pegel liet Maris de keeper kansloos waardoor het 2-1 stond. Hierna kreeg Heracliden nog de kans om op 3-1 te komen maar nu zag de nummer 11 van Hera zijn schot net naast gaan. Nog voor rust wist Stedum op gelijke hoogte te komen. Het was: “Joey” van den Berg die met een schot via de keeper het net wist te vinden en hiermee de ruststand op 2-2 bepaalde.
In de 2e helft ging Stedum goed door maar ook Heracliden kreeg weer wat kansen maar onze verdediging was goed op zijn hoede, waarbij Paul Hoving een bal onderschepte met zijn rug maar hierdoor wel een kopkans verijdelde. Stedum kreeg ook kansen en rook toch in deze lastige wedstrijd de overwinning. Na 15 minuten leek Heracliden weer op voorsprong te komen. Een diepe bal werd door de beste man van Heracliden, de nummer 11, opgepikt en ging op Boelos af, maar deze wist met een goede reflex de derde treffer van deze aanvaller te voorkomen. Hierna kreeg Stedum weer een kans maar Joerie zag zijn voorzet tot corner verwerkt worden. Althans hij dacht een corner te nemen, maar de scheidsrechter besliste anders. Hierdoor gaf Joerie commentaar en mocht 10 minuten gaan rusten. Met 10 man moest Stedum zien te overleven en hoe! Er werd voor elke meter gestreden. En de beloning was daar, want uit een counter wist: ‘Joey’ van den Berg opnieuw het net te vinden en stond Stedum zomaar met 2-3 voor. Toen Joerie eenmaal terug was werd in een mooie aanval junior van Zanten in stelling gebracht die met een mooie schuiver de 2-4 op het scorebord bracht. Hierna had het zelfs 2-5 kunnen worden maar een voorzet van diezelfde junior werd net bij de tweede paal weggehaald voordat Joerie zijn voet er tegen aan kon zetten. Heracliden zette nog een keer aan en kreeg ook nog een beste kans. Maar de boogbal werd door Boelos met veel pijn en moeite op de lat getikt en daarna weggeroeid door Robin. En zo werd deze lastige uitwedstrijd met 2-4 gewonnen en kan leider Juan Werkman tevreden zijn. Stedum gaat hierdoor met veel vertrouwen de derby tegen Middelstum tegemoet. Rest mij nog te zeggen dat heel Stedum een compliment verdiende want men bleef na de 2-0 vertrouwen houden in een goed resultaat. Als je maar voor elkaar bokje wil staan is er veel mogelijk en dan maakt het niet uit met welke spelers dit gebeurd. Immers wil je resultaat halen dan moet ten eerste altijd de instelling goed zijn. Maar Stedum heeft vandaag in ieder geval de lastige hobbel van “Heracliden oet, altied lastig” genomen en overwonnen.