Verlies EKC2

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In Ulrum speelden  de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdagmiddag 24 oktober tegen  het hoog genoteerde VVSV’09.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

De wedstrijd was 2 minuten oud toen Petra Woddema  namens VVSV na een voorzet al de 1-0 binnen de touwen joeg. EKC probeerde wat  terug te doen. Echter VVSV bleek toch te sterk en ook het fluitgedrag van  scheidsrechter J. de Keizer was zeker niet in het voordeel van EKC. Dat bleek  wel in de 21e minuut toen EKC-grensrechter Sander Adema voor buitenspel vlagde  maar scheidsrechter De Keizer een hands constateerde na het vlagsignaal en de  bal op de stip legde. Aly Poelstra liet zich dit buitenkansje niet ontgaan: 2-0.  EKC wist hier niets tegenover te stellen en incasseerde in de 33e minuut wederom  een treffer. Uit een corner wist Lisa Bakker de 3-0 binnen te werken. Vier  minuten later lag ook nummer vier in het net toen Bakker alleen doorging en de  4-0 ruststand noteerde.

Na de rust speelde  EKC met nieuwe speelsters in een gewijzigde opstelling. Toch was wederom VVSV de  dominerende ploeg en was EKC meer bezig met afstoppen dan met zelf een aanval op  te bouwen. Zo raakte VVSV in de 50e minuut de paal en even later was keepster  Maaike Adema diegene die een doelpunt van VVSV tegenhield. De eerste serieuze  aanval van EKC geschiedde pas na zes minuten maar VVSV-keepster Jolanda van Dijk  kende – op een paar acties na – een rustige middag. In de 55e minuut viel de 5-0  binnen. Een vrije trap bereikte Hannerieke Bolt die het leer tegen de touwen  joeg. De gasten poogden wat terug te doen maar slaagden daar niet in. Aan de  andere kant lukte het VVSV nog maar één maal door te breken. In de 81e minuut  was het wederom Lisa Bakker die de 6-0 noteerde. Hier bleef het bij en moet EKC  het komende zaterdag tegen hekkesluiter SV Lycurgus 6 zeker punten  pakken.