Nederlaag EKC 2

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De reserves van ST  Eenrum/Kloosterburen speelden zaterdagmorgen 17 oktober thuis in Kloosterburen  tegen het elftal van OKVC uit Oldehove.

logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

Na een aanvankelijk gelijk opgaand begin  kwam OKVC meer en meer opzetten. Dat resulteerde in de 17e minuut in 0-1 toen  een voorzet werd binnengeschoten. EKC begon hierna er wat meer in te komen maar  moest in de 23e minuut de 0-2 incasseren toen een bal niet goed werd weggewerkt.  Toen twee minuten later via een afstandsschot de 0-3 binnenvloog leek de  wedstrijd gespeeld. Echter EKC gaf niet op en vond in de 36e minuut de  aansluiting. Lisanne Broekema vond Charlotte van Dort die alleen voor de  keepster niet faalde: 1-3. EKC drong nu aan maar tot de rust bleef het hierbij. 
Ook na de rust  drong EKC meer aan. Weliswaar moest het OKVC nog even tegenhouden maar na enkele  gemiste kansen stond het in de 59e minuut ineens 2-3. Charlotte van Dort vond  Nina Korhorn die raak schoot. Nu rook EKC meer en wilde ook meer. Helaas was een  verdedigingsfout de aanleiding tot 2-4 in de 63e minuut. Echter EKC ging niet  bij de pakken neerzitten en zette aan. OKVC moest nu meer terug en wist EKC nog  van scoren af te houden. In de 72e minuut was het wel raak. Een corner van  Cynthia Schutrup werd door Lisanne Broekema binnen geschoten: 3-4. Dit was het  sein voor een ware stormloop op het OKVC-doel. De gasten kwamen er weliswaar nog  enkele malen uit maar EKC en haar keepster Maaike Adema lieten niets meer door.  Aan de andere kant kreeg EKC wel de kansen maar de  bal wilde er niet meer in zodat 3-4 ook  de eindstand. Ondanks de nederlaag kon EKC met het hoofd omhoog het veld  verlaten omdat het na een aanvankelijk zwak begin zo goed terugkwam en op het  einde net tijd tekort kwam om alsnog een punt binnen te halen. Komende zaterdag  is het VVSV’09-EKC 2, 14.30 uur Ulrum.