ACV VR1 net even sterker dan SJO Winsum VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Afgelopen zaterdag stond voor de vrouwen van SJO Winsum VR1 de uitwedstrijd tegen ACV VR1 uit Assen op het programma. Vorig seizoen verloren de vrouwen uit Winsum kansloos met 5-1. Ook dit keer waren de Assenaren de winnaars, maar de Winsumers hadden misschien een beter resultaat kunnen halen, als ze niet te gemakkelijk de tegendoelpunten incasseerden.
ACV begon de wedstrijd met veel druk naar voren en het eerste kwartier was het voornamelijk verdedigen voor Winsum. Ondanks dat ACV geen grote kansen kreeg, maakten ze in de 15e minuut toch de 1-0, toen de spits van ACV op de rand van het strafschopgebied knap wegdraaide van haar tegenstander en in de lange hoek raak schoot. Gelegenheidskeepster Saskia Bakker van Winsum (vaste keepster Fanny Chen was afwezig) was kansloos op het lage geplaatste schot. Na dat tegendoelpunt kroop Winsum wat meer uit haar schulp op zoek naar de gelijkmaker. Marrit Porte van Winsum, die niet in de wedstrijd zat, werd na een half uur gewisseld voor Demi Hasper en Winsum nam het initiatief in de wedstrijd meer en meer over. Rechtsbuiten Indy Balk werd 2 maal goed in de diepte aangespeeld en schoot een keer net naast en vanuit een moeilijke hoek op de keepster van ACV. Uiteindelijk was het Chantal Streppel, die na een goede pass van Annick de Vries, in het strafschopgebied van ACV drie tegenstanders passeerde en heel beheerst de bal in de lange hoek mikte (1-1). Gezien het spelbeeld van de eerste helft een prima stand voor Winsum om te gaan rusten en zo geschiedde.
In de rust gaf Cherry Chen van Winsum aan dat ze niet verder kon en werd dan ook gewisseld voor Berber Hokwerda. Na rust nam ACV het initiatief weer over. Al na 5 minuten in de 2de helft scoorde ACV de 1-2. Onvoldoende rugdekking gaf de snelle rechterspits van ACV de mogelijkheid om na een dieptepass alleen voor Saskia Bakker de bal in de korte hoek binnen te schieten. Maar Winsum kwam wederom terug van een achterstand. Het was weer Chantal Streppel, die na 2 tegenstanders te zijn voorbijgelopen, de keepster van ACV vanaf “de 16” met een laag en strak schot kansloos liet. Slechts 1 minuut later maakte Yvonne Visser als laatste vrouw bij Winsum een onnodige overtreding in haar eigen strafschopgebied. De prima fluitende scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen en zo kreeg ACV een uitgelezen mogelijkheid om de 3-2 aan te tekenen. De genomen strafschop werd geweldig gekeerd door Saskia Bakker, echter in de rebound werd de bal door ACV alsnog tegen de touwen gejaagd. Toen vlak daarna de bal vanuit een vrije schop van ACV bij de eerste paal via paal en Saskia Bakker de doellijn passeerde (4-2), leek de wedstrijd beslist. De aangeslagen José de Jonge werd bij Winsum gewisseld voor Jenny de Blécourt, Yvonne Visser werd naar voren gedirigeerd en er werd nog eenmaal aangezet voor een slotoffensief door Winsum. Dat had resultaat, want vanuit een vrije trap van Yvonne Visser scoorde Evelien Walker de 4-3, door bij de 2de paal de bal vanuit de lucht in één keer op haar slof te nemen. De keepster van ACV heeft waarschijnlijk alleen maar de bal langs horen suizen, gezien heeft ze hem zeker niet! De wedstrijd leek voor de Winsumers naar hun kant te keren, maar wederom viel het doelpunt aan de andere kant. Een speelster van ACV mocht ongehinderd het strafschopgebied infiltreren en op doel schieten. Met een fantastische reflex wist Saskia Bakker de bal te keren, waarna in de rebound de speelster van ACV nogmaals mocht aanleggen voor een schot. Wederom keerde Saskia Bakker de bal met een geweldige redding, waarna de rebound nogmaals voor ACV was. Deze keer was het schot de keepster te machtig en dus werd de 5-3 aangetekend. In de minuten die volgden bleef het daar ook bij en zo bleven de punten in Assen.
  

Komende zaterdag speelt Winsum tegen het laag geklasseerde EKC (Eenrum-Kloosterburen Combinatie). EKC pakte afgelopen weekend haar eerste competitiepunten door Achilles thuis te verslaan met 3-2. De derby in Winsum begint om 13.30 uur. ACV speelt om 14.30 uur in en tegen Bergum.