'Baffelt uut’

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

‘Baffelt uut’ is altijd een lastig verhaal voor Stedum 2. Onlangs was de laatste ontmoeting, die helaas werd verloren met 4-2, in mei van dit jaar nog een wereldhit. Door een schitterend doelpunt van Wim Dijkman van Baflo werd dit doelpunt over de hele wereld bekeken. Hij schoot met de wind mee de bal schitterend in de kruising. Dijkman vond het zelf een gelukkige goal, omdat hij de bal lukraak naar voren schoot. Maar doordat een teamgenoot stond te filmen en deze goal dus met geluk vastlegde kon deze op ‘You Tube’ een super hit worden. Natuurlijk werd ook de keeper van Stedum vandaag hier weer aan herinnerd. at zulke goals overigens ook op hoog niveau te zien zijn werd maar weer bewezen in de wedstrijd AS Roma tegen Barcelona in de Champions League, waarin een soortgelijke goal door de speler van AS Roma werd gescoord.
Maar goed vandaag waren er nieuwe kansen voor Stedum 2 tegen Baflo. Na vorige week keurig te hebben gewonnen van De Fivel 2 wilde Stedum vandaag wel weer punten halen. Door de vele blessures bij de senioren werd  het  donderdag weer een hele puzzel om het vlaggenschip van voldoende spelers te voorzien. Zoiets heeft dan natuurlijk zijn weerslag op de lagere teams waardoor uiteindelijk Stedum 3 verplaatst werd. Hierdoor kon Stedum 2 uiteindelijk met 15 spelers op pad.
De eerste fase van de eerste helft was haast een kopie van de eerste fase van vorige week. Stedum liet zich de kaas van het brood eten en mocht blij zijn dat de kansen niet door Baflo werden benut. Om enigszins onder de druk uit te komen hanteerde men vaak de lange bal maar veel werd hier niet mee bereikt. Het enige dat men er mee bereikte dat men even rust had. Gelukkig kwam de organisatie na 20 minuten beter tot stand en ging Stedum beter voetballen. Maar juist op dat moment was er een ongelukkig moment. Boelos probeerde een lange bal van Baflo onschadelijk te maken en slaagde daar ook in, maar had de pech dat hij in de kluts de bal tegen Martin Dekker aanschoot. Hierdoor ging de bal weer richting doel waardoor de aanvaller van Baflo eenvoudig kon scoren. Even later had het ook 2-0 kunnen staan maar nu bracht de Sturler goed redding. Stedum kreeg kleine kansjes maar het vizier van de aanvallers stond nog niet op scherp. Toch hing de gelijkmaker in de lucht. Stedum kreeg op links een vrije trap, welke voor de goal werd geslingerd. Hier was het Robert Freese die de bal goed in de doelmond kopte en in een drukte van spelers wist Teddy de bal over de doellijn te werken. In het verdere verloop van de eerste helft was Stedum de betere ploeg. Eerst had Arthur met iets meer overzicht Erik alleen op de keeper kunnen afsturen en even later had Arthur nadat hij zelf door Erik was gelanceerd de keeper kunnen omspelen. Maar hij koos om direct te schieten en hierdoor ging deze kans verloren.
In de tweede helft waren Andre en Wesley in de ploeg gekomen voor Arthur en Erik. Even later ging Paul er nog uit voor Sil en kwam Juan er nog in voor Hergen. Het strijdplan was duidelijk, Baflo onder druk te zetten. Dit lukte aardig maar door geklungel bij ons op de 16 waar betreffende speler van Baflo niet langs had mogen komen, kwam Stedum op 2-1 achter. Even later was het zelfs 3-1 door een speler die vermoedelijk gedrogeerd was, want hij had een paar ogen in de kop, dat wil je niet weten. Maar goed Stedum bleef goed voetballen en uiteindelijk was het Prei die de achterlijn wist te halen en de bal goed voorlegde waarbij Wesley er alleen nog maar tegen aan hoefde te lopen en hiermee kwam de spanning terug in de wedstrijd. Even later dacht Mathijs laat ik eens op de goal schieten. Het schot werd gelukkig van richting veranderd want anders was deze niet de goal in gehobbeld. En zo stond het plotsklaps weer 3-3. Even later raakte Mathijs de knikker weer goed maar helaas werd deze geblokt anders was deze zo de kruising ingevlogen. Met nog 20 minuten te gaan moest Stedum even verder met 10 man daar Robert een speler neerlegde en dit moest bekopen met een gele kaart (gelukkig maar want rood had het ook kunnen zijn). Met veel werklust en tijdrekken wist Stedum deze fase door te komen. En na weer met 11 man te zijn kreeg het zelfs nog de kans op de winst maar Wesley zag zijn schot gepareerd worden door de keeper en als hij het overzicht had bewaard had hij zelfs kunnen spelen op de geheel vrijstaande van Hulst en had het zomaar 3-4 kunnen zijn. Helaas gebeurde dit niet en had Stedum hierna nog het geluk aan zijn zijde doordat een bal van Baflo op de lat belandde. In blessuretijd redde Boelie nog goed op een schot waardoor de uiteindelijk verdiende 3-3 over de streep werd getrokken. En zo werd deze lastige uitwedstrijd met een punt afgesloten. En ondanks alle aanwezige camera’s viel er ditmaal geen wereldgoal te bewonderen. Volgende week hoopt Stedum 2 de ongeslagen reeks van 2 wedstrijden te vervolgen met een thuiswedstrijd tegen Onderdendam 1. Komt allen kijken.

Boelie de Sturler