SJO Winsum VR1 laat punten liggen tegen The Knickerbockers VR2

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zaterdag begon de week van de scheidsrechter. De scheidsrechters worden twee weekenden lang in Winsum in het zonnetje gezet. Een erehaag, die bij opkomst op het veld gevormd werd door de speelsters en coaches van de SJO Winsum VR1 en The Knickerbockers VR2 (TKB) voor de man in het zwart, was één van de onderdelen van deze opmerkelijke activiteit. Een mooi initiatief dat in grote dank werd aanvaard door scheidsrechter J. Kamstra uit Winsum.
Dan de wedstrijd. Waar was bij de vrouwen uit Winsum de zelfverzekerdheid van de eerste drie gewonnen wedstrijden? Waar was de uitstraling en overtuiging gebleven, die leidde tot de goede competitiestart. Waar was het mooie verzorgde voetbal, waarmee tegenstanders kansloos werden gelaten. Het was er niet meer. Daarvoor in de plaats onrust en onzekerheid, lange ballen snel thuis, misverstanden en veel balverlies. Resultaat: de studentes van TKB wonnen verdiend met 4-3.
De concentratie bij Winsum liet duidelijk te wensen over en dat kwam o.a. tot uitdrukking in de 3 tegendoelpunten die de Winsumse vrouwen voor rust moesten incasseren. Bij de 0-1 en de 1-3 mocht de linksachter van TKB uit een hoekschop te vrij inkoppen de 1-2 viel door een uitglijder (letterlijk dan wel te verstaan, dus domme pech) van keepster Fanny Chen. Het had echter ook na 5 minuten al zomaar 1-0 voor Winsum kunnen zijn, toen Yvonne Visser net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Het geluk heb je dan vaak niet aan je zijde, of dwing je niet af zoals sommigen dan plegen te zeggen. Na de 0-1 door TKB in de 20e minuut werd het al binnen 5 minuten 1-1 doordat de bal na goed doorkoppen van Yvonne Visser via een tegenstander in het doel van TKB caramboleerde. Maar ook dat hielp niet om de sluier van matheid die over de vrouwen uit Winsum hing af te schudden. Met 1-3 werden de kleedkamers opgezocht.
Winsum besloot na rust vol ten aanval te trekken om wat te forceren. Dat bleek al snel succes te hebben, want in de 4de minuut na rust wist Linda Bakker een corner bij de 2de paal binnen te koppen. Daarna schoot Yvonne Visser net zoals de 1e helft net naast en treuzelde José de Jonge net iets lang met schieten om het de keepster van TKB moeilijk te maken. De gemakkelijker combinerende en scherper spelende TKB-ers kregen tweemaal de mogelijkheid om meer afstand te nemen, toen ze vrij voor het doel van Fanny Chen opdoken. Echter deze grote kansen waren niet aan ze besteed en zo bleef Winsum in de wedstrijd. Sterker nog, op een pass van Chantal Streppel maakte José de Jonge de 3-3.Helaas   Een paar minuten later echter maakte TKB gebruik van de ruimte in de defensie van Winsum en werd Fanny Chen voor de 4de keer gepasseerd door TKB. Een domper die het team uit Winsum niet meer te boven kwam. Zo bleef het bij 3-4. Resultaat was dat TKB naar de3e plaats op de ranglijst steeg en dat Winsum 1 plaatsje zakte naar plaats 4. Winsum gaat komend weekend op bezoek bij ACV en The Knickerbockers ontvangen St. Annaparochie.