SIOS wint van stug Potetos.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

SIOS heeft zaterdag een belangrijke overwinning weten te boeken. In eigen huis was het met 3-1 te sterk voor het stugge Potetos.
                                         
Na een gelijke ruststand, was het Potetos dat het betere van het spel had en kansen kreeg om de wedstrijd te winnen. Stefan Bultena deed echter het sportpark juichen toen hij dankbaar gebruik maakte van een fout in de verdediging. Hierna probeerde Potetos het nog wel, maar was het uiteindelijk Harmen Wienke die na een mooie aanval de drie punten voor de thuisploeg veilig stelde. Waar vorig jaar het begin van het seizoen heel matig was voor SIOS, is de ploeg van trainer Erwin Molog nu goed van start gegaan. Twaalf punten uit vijf wedstrijden en een mooie derde positie achter GRC en Oosterparkers, die beide nog geen puntverlies leden. Afgelopen seizoen kwam de ploeg uit Sauwerd pas na 8 november op dertien punten. Uiteindelijk bleek deze valse start fataal voor de jonge ploeg, toen na een goede reeks nacompetitie werd misgelopen. SIOS lijkt hiervan te hebben geleerd en won zaterdag na een boeiend duel tegen het gelijkwaardige Potetos. SIOS begon sterk aan het duel. Het mocht het spelletje maken van Potetos, dat loerde op een snelle uitbraak. De thuisploeg creëerde de beste kansen, maar het vizier stond een aantal keren niet op scherp. De gasten konden slechts uit standaard situaties gevaarlijk worden en hadden nog moeite elkaar te vinden.

A-junior

Pieter-Jan Kwant bracht de thuisploeg uiteindelijk toch op een verdiende 1-0 voorsprong. De A-junior kreeg het vertrouwen van trainer Erwin Molog en mocht vanaf het begin meedoen. Na een klutsbal in de '16' kwam de bal voor de voeten van Kwant die zonder nadenken de bal op doel schoot buiten bereik van de keeper. Na deze treffer ging SIOS beter spelen en Potetos kon maar moeilijk gevaarlijk worden. De enige echte 'kans' voor de Groningers in de eerste helft trof wel gelijk doel. Een vrije trap werd bij de tweede paal teruggelegd en vervolgens hard binnengekopt. SIOS speelde beter, maar verzuimde verder afstand te nemen van de gasten, waardoor men na een onverwachte gelijkmaker de rust in ging met een gelijke stand. Potetos herpakte zich na de thee en werd sterker en sterker. SIOS verloor de grip op de wedstrijd en moest toekijken hoe de gasten een aantal goede kansen om zeep hielpen. Zo was het de snelle Robert Haikens die na een prima individuele actie de bal nèt naast het doel van Reinder de Haan krulde. Niet veel later werd een doelpunt van Erwin Kuiper afgekeurd wegens buitenspel. SIOS kwam hier goed weg, want veel spelers hadden grote vraagtekens bij deze beslissing. De verder prima fluitende scheidsrechter Jongeling keurde de goal echter af, waarna SIOS wakker schudde. SIOS kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar de twee leken af te stevenen op een gelijkspel. Een gelijkspel waar beide ploegen vrede mee mochten hebben, gezien het spelbeeld over twee bedrijven.

Fout

 Toen iedereen vrede leek te hebben met een puntje, ging aanvoerder Marc de Vreede opeens lelijk in de fout. Een simpele terugspeelbal op de keeper was veel te zacht, waarna Stefan Bultena erg alert reageerde. Ineens stond hij één-op-één met de doelman en een dergelijke kans is vaak wel aan de spits besteed. Hij omspeelde de jonge sluitpost om vervolgens de bal in het lege doel te schieten. De vreugde was uiteraard groot, omdat weinig dit nog zagen gebeuren. Hierna was er nog maar weinig tijd voor de gasten, waarbij deze tegengoal hard was aangekomen. Potetos probeerde het nog, maar in de tegenaanval besliste SIOS de wedstrijd. De hardwerkende Stefan Bultena bezorgde de bal via Jochem Huinder bij Harmen Wienke, die tot opluchting van velen de bevrijdende 3-1 binnenschoot. Een fraaie overwinning tegen een sterke ploeg, die van elke tegenstander in deze competitie kan winnen. SIOS is zeker de tweede helft een paar keer goed weggekomen en waar het vorig jaar soms ontbrak aan een stukje geluk, lijkt deze factor nu wel aanwezig te zijn, waardoor ook lastige wedstrijden als deze gewonnen kunnen worden.

Beladen duel

De eerste helft was SIOS verreweg de betere ploeg, maar na rust waren de gasten het meest gevaarlijk waardoor je zou kunnen zeggen dat een gelijkspel eerlijk was geweest. Toch een mooie overwinning voor de ploeg van trainer Erwin Molog, die hierdoor op een prima derde positie komt te staan. Volgende week een pittige derby uit tegen Rood Zwart Baflo. Altijd een beladen duel, waarin voor beide ploegen maar één ding telt: winst.