Weer winst Eenrum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Eenrum voegde zondag opnieuw drie kostbare punten aan zijn totaal toe. In Groningen won de ploeg van trainer Ronald Bouwman namelijk met 3-0 van Gruno.
                                      
De thuisploeg had in de eerste helft het betere van het spel wat zorgde voor enkele grote kansen. De aanvallers van de thuisploeg hadden het vizier echter niet goed afgesteld en verder was doelman Anton Brontsema ook tegen Gruno weer prima in vorm.

In de tweede helft was de eerste kans wederom voor Gruno. Maar de aanval van de thuisploeg werd besloten met een schot wat door Brontsema prima werd verwerkt. In de 67e minuut kwam Eenrum op voorsprong. Milan Rutkowsky, voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis, bereikte met een ingooi Dennis Tromp. De spits gaf de bal vervolgens goed mee aan Jesse Schaap. Met een prachtige voetbeweging stuurde Schaap de Gruno-doelman de verkeerde kant om vervolgens beheerst de 0-1 binnen te schieten. Negen minuten later liet Tim Roelink een verre crosspass van zijn voeten vertrekken die door ingevallen Tim Veenstra op waarde werd geschat. Met rechts kapte Veenstra zich langs de keeper om even kater beheerst de 0-2 te scoren. Nog was het feestje voor Eenrum echter niet over op sportpark West End. Siebrand Solinger bereikte met een prima pass Tim Veenstra bracht vervolgens Dennis Tromp in stelling. De Bafloër in Eenrumer dienst nam de bal keurig aan en schoot beheerst de 0-3 op het scorebord. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand zodat Eenrum met negen punten uit vier wedstrijden op een keurige derde plaats staat. ,,Ook tegen Gruno stond er weer een hecht team. Verder was onze doelman Anton Brontsema ook nu weer in een uitstekende vorm wat voor een ploeg natuurlijk lekker voetballen is, “ aldus een zeer tevreden Ronald Bouwman.
Bron: Ommelander Courant