Bekerwinst Futsal Stedum

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het bekervoetbal in de zaal is gestart met poules. Zo ook Futsal Stedum dat is ingedeeld bij Omlandia 4, Pelikanen 1 en Omlandia 7. Op vrijdag 25 september trad het aan in de eigen Boshal tegen Omlandia 4. Stedum begon met de volgende selectie: Boelie de Sturler, Randy Bolhuis, Tiemen Dijk, Diederik Dijk, Archelon Quammie, Marten Hovenga, Wolter van Zanten en Andre Swieringa.
In de wedstrijd bleek al gauw dat Omlandia 4 een geduchte tegenstander was en Stedum hield het speelveld dan ook klein. In de eerste helft golfde het spelbeeld op en neer en beide teams kregen ook kansen. Stedum kreeg deze onder andere via Marten Hovenga, Diederik Dijk en Archelon Quammie maar de keeper van Omlandia reageerde steeds attent. Aan de andere kant kreeg Omlandia ook een drietal kansen maar ook Boelie de Sturler stond paraat. Veel andere schoten van de beide teams gingen naast of over en zo werd er een niet veel voorkomende ruststand in het zaalvoetbal bereikt zonder doelpunten.
In de tweede helft hoopte het publiek toch wat goals te zien en ze werden op hun wenken bediend want ze zagen er 4. Al vrij snel kwam Omlandia op 0-1. Een schot op de goal werd nog goed gekeerd maar de bal kon niet goed worden uit verdedigd waardoor er in de rebound gescoord kon worden. Stedum liet zicht niet van de wijs brengen en bleef geconcentreerd voetballen. Na 10 minuten in de tweede helft wist Diederik Dijk uit een mooie aanval te scoren. Niet veel later stond het zelfs 2-1. Het was Wolter van Zanten die na een goed aanval vanaf de cirkel de bal hoog in het doel schoot. Hierna nam Omlandia meer risico waardoor Stedum meer ruimte kreeg. Wederom was het Wolter van Zanten die wist te scoren waardoor het 3-1 werd. Met nog 4 minuten te spelen ging Omlandia gefrustreerd op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar Stedum hield keurig stand. Na 2 minuten werd nummer 11 bij Omlandia nog gefrustreerder en trapte Diederik Dijk op de enkel. Hierbij ontstond een opstootje. De scheidsrechter had de overtreding niet gezien en stuurde voor het opstootje een Stedumer met geel eruit. Stedum moest de laatste 2 minuten dus verder met veldspelers. Maar de overwinning kwam niet meer in gevaar en zo heeft Stedum een goede start gemaakt in het bekertoernooi.