Bekerstunt De Heracliden tegen Futsal Winsum

Geschreven door Mark van Doorn op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond zorgde Futsal De Heracliden voor een stunt door Futsal Winsum in het bekertoermooi uit te schakelen. Een stunt waar Mark van Doorn onderstaand verslag van maakte.
 

 
Futsal Winsum.
De mannen van Futsal Winsum kennen een goede start van de competitie. Met 2 zeges, en 1 nederlaag nemen zij een keurige 3e positie in op de ranglijst in de Topklasse F.
Real Camaradas en Drs. Vijfje werden met respectievelijk 7-5 en 5-2 aan de kant gezet, alleen van de SV Bedum werd met 6-5 verloren. Al met al een prima start.
De Heracliden.
Dat je van een goede start kan spreken geldt eveneens voor de Heracliden, met 2 zeges op Futsal Delfzijl (7-1) en afgelopen vrijdag bij Bedum (2-4) staat Heracliden 2e in de 1e klasse B.
Dan de wedstrijd van vandaag. Prachtig affiche natuurlijk voor de mannen uit Uithuizermeeden die met de volgende namen naar Winsum waren gekomen:

Fred Uil, Thijs Gerlofs, Rogier Ramtour, Enno Braam, Tim Hoff, Jordi Dijkstra, Wendy Gustina & Robert Landwehr. Afwezig: Marco Consten & Henk Jan Kooistra
Beginfase
Vanaf minuut 1 was al wel duidelijk dat dit geen gemakkelijk klusje zou worden voor Futsal Winsum 1. Futsal Winsum was weliswaar compleet maar dat gaf geen garantie voor een gemakkelijk potje voetbal. Futsal Winsum probeerde er voetballend door heen te komen maar kwam er al snel achter dat het vandaag niet ging lukken met alleen maar kwaliteit, er zou keihard gewerkt moeten worden. Nadat de eerste storm van Heracliden was gaan liggen (Jordi Dijkstra 1 op 1 met de keeper & Thijs Gerlofs 2 x een schot voorlangs) kwam Futsal Winsum wat beter in hun spel maar elke keer lag een fantastisch keepende Fred Uil een doelpunt in de weg. Met meer dan een paar plaagstootjes kwam Futsal Winsum niet op de proppen.
Dijkstra
Na ongeveer 5 minuten was er een onoplettendheid in de defensie bij de heren uit Winsum waardoor Thijs Gerlofs door kwam aan de zijkant. Speelde vervolgens prima zijn man uit en schoof de bal onder doelman Reinder de Haan door. 0-1 Niet veel later was het ook raak voor Jordi Dijkstra die een prima wedstrijd afleverde, al leek het in de rust nog maar de vraag of hij wel verder kon: ‘het is behoorlijk licht in m’n hoofd, kan je ff een Aa’tje halen’ waren zijn woorden in de rust aan coach Tiekstra, die bezorgt toe keek.
Fraaie aanval

Vlak na het doelpunt van Dijkstra was het Winsumer Reinder Haaksema die met een fraaie actie 2 man te kijk zette van de Heracliden en prima afrond. 1-2. Vrijwel gelijk na de aftrap werd de marge alweer 2, na een aanval over veel schijven schoot Thijs Gerlofs de bal tegen de touwen 1-3.
Vroege goal
Na rust was het Futsal Winsum die de bovenliggende partij was. Dat resulteerde in een hele vroege goal. Ingestudeerde aftrap met als eindstation Rob Medema 2-3. Winsum ging een hoger tempo spelen en behield heel lang het balbezit en begon zowaar kansen te creëren. Maar telkens was daar sluitpost Fred Uil die belangrijk was voor zijn team. De Heracliden kwamen er niet meer goed uit, maar stond verdedigend steeds  prima. Dit kwam mede door het prima coachen door de technische staf Frits Tiekstra en Frank Elzinga. Er kwam nog 1 schot op de paal van Ulco Brinkhuizen. Verder kwamen de gastheren uit Winsum niet.
Slotfase
Niet veel later werd de sfeer wat grimmig, er leek een knop om te gaan bij Futsal Winsum dat zich lelijk had verkeken op dat gekke ploegje uit Uithuizermeeden. Onderschatting? Ik weet het niet, maar het resulteerde in een gele kaart voor Rob Medema. Heracliden wist zich geen raad met de man meer situatie en besloot op balbezit te spelen. Toen 10 seconden voor dat Rob Medema het veld weer mocht betreden was daar Jordi Dijkstra met een prima individuele actie. Björn Schutter werd uitgespeeld, die zijn fout goed wou maken. Schutter haakte Dijkstra dusdanig dat een prima leidende Kooistra, Schutter naar de bank verwees. De daarop volgende vrije trap werd binnen geschoten door Gerlofs die zijn productie naar 3 treffers bracht 2-4. Er kwam nog 1 doelpunt van Dijkstra. Na een goede uitworp van Fred Uil kon Dijkstra de bal in een vrijwel leeg doel schieten nadat Winsum hun keeper had gewisseld voor een extra veldspeler. Eindstand 2-5
Na afloop
Een prima begin in de beker voor de mannen van Frits Tiekstra, die na afloop uitermate tevreden was over de prestatie van zijn ploeg: ‘als je jongens als Henk Jan Kooistra en Marco Consten mist en Wendy Gustina en Rogier Ramtour vangen dat zo goed op kun je alleen maar trots zijn op het vertoonde spel’. Ook aanvoerder Robert Landwehr keek terug op een prima pot: ‘Ja dit is natuurlijk fantastisch, je gaat hier heen met het idee dat je alleen maar moet tegen houden. Maar als je bij vlagen zelf het spelletje kan maken is dit heerlijk’.