Prima start Omlandia Futsaldames.

Geschreven door Wichard Slagter op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De futsal dames van Omlandia zijn het seizoen uitstekend begonnen met 9 punten uit 3 duels. Het team van coach Wichard Slagter acteert dit seizoen voor het eerst in de 1e klasse nadat het in hun eerste jaar futsal uitkwam in de 2e klasse.
Nadat men een jaar lang om de titel had gestreden met Veendam en voor de rest van de tegenstanders veel te sterk was gaat men het dit jaar proberen in de 1e klasse. Het team heeft na vorig seizoen een aantal wijzigingen ondergaan. Voor de aanval is Chantal Streppel overgekomen van Exstudiantes, deze slimme en attente goaltjesdief heeft wekelijks een belangrijk aandeel. Daarnaast is Melinda Hilbelink de gelederen komen versterken, had nog geen ervaring in de zaal maar daar is na de voorbereiding niks meer van te zien, heeft zich makkelijk aangepast en is als opkomende verdediger ook een belangrijke schakel in het geheel. Het doel leek dit seizoen verdedigd te gaan worden door nieuwkomer Saskia Bakker maar zij heeft inmiddels aangegeven niet verder te kunnen wegens studieverplichtingen waardoor er een vacature is ontstaan voor de functie als keepster. Na een drietal wedstrijden in de voorbereiding stond het eerste officiële duel gepland in Marum, een uitwedstrijd tegen de Wilper Boys vr1 dat uiteindelijk, met goals van Sabine Jansen, Chantal Streppel en Paula Riemersma, een terechte 1-3 winst opleverde.
Een week later stond het eerste thuisduel op het programma en daarin waren de dames van Nieuw Roden vr3 de tegenstander, een club met veel ambitie waardoor we deze wedstrijd ook veel voetballend tegenstand verwachtte. Na een gelijk opgaand begin brak daar een ijzersterke fase aan voor de Omlandianen waarin de tegenstanders naar de slachtbank werden geleid, zo werd bij rust al een stand bereikt van 7-1, ook de 2e helft was van een prima niveau waar uiteindelijk een 9-1 overwinning werd behaald door goals van Chantal Streppel 3, José de Jonge 2, Laureen Afman 2, Sabine Jansen én Paula Riemersma. Wederom een week later stond op de donderdagavond een uitwedstrijd gepland in en tegen Dokkum, na een haastige voorbereiding ontstond een rommelige wedstrijd waarin Omlandia op kwaliteit en scoringsvermogen simpel naar de winst kon grijpen. Voor het eerst dit seizoen werden de dubbele cijfers gehaald in een 2-11 overwinning, goals kwamen van de voeten van José de Jonge 3, Chantal Streppel 2, Paula Riemersma 2, Sabine Jansen 2, Laureen Afman én Melinda Hilbelink. Hiermee kennen de Omlandianen een prima seizoenstart in de maand september met de volle buit in 3 duels, het laatste weekend van september staat gepland voor een bekerduel in en tegen Winsum. Vervolgens proberen wij begin oktober deze superstart van de competitie een goed vervolg te geven.