Eerste seizoenszege Futsal Stedum

Geschreven door Boelie de Sturler. op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na vorige week onnodig te hebben verloren bij Drs. Vijfje 7 stond vandaag de eerste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was WMC 4. Een goede ploeg waar vorig seizoen twee keer van werd verloren.

Doordat Tiemen Dijk moest werken en Wolter van Zanten en Matthijs Colstee uit voorzorg niet speelden zag de selectie er als volgt uit: Andre Swieringa, Dick Nieborg, Michel de Graaf, Randy Bolhuis, Marten Hovenga, Diederik Dijk, Archelon Quammie en debutant Robbert Slager.

Er werd goed en scherp aan de wedstrijd begonnen en in de eerste 10 minuten golfde het spel op en neer. Uit een van de goede aanvallen had Robbert Slager bij zijn debuut kunnen scoren. Maar helaas hij kwam een voetje tekort. Hierna kwamen de Stedumers uit een goed uitgevoerde vrije trap op 1-0. Het was Archelon Quammie die op de goal schoot en uit de rebound liet Diederik Dijk de keeper kansloos. Niet veel later werd het zelfs 2-0. Na een afgeslagen aanval van WMC stuurde Diederik Dijk met een mooie pass Randy Bolhuis de diepte in en met buitenkant voet liet deze de keeper kansloos. Hierna werd het na weer een mooie aanval ook 3-0. Het was Diederik Dijk die Michel de Graaf bediende en deze scoorde beheerst 3-0. Hierna werd het 3-1 na een onoplettendheid in de verdediging. Echter er waren genoeg kansen om de stand uit te breiden maar helaas werd het toch 3-2 en leek de wedstrijd weer open. Maar direct na de aftrap stuurde Archelon Quammie zijn medespeler Diederik Dijk weg en deze scoorde zijn tweede goal van de avond. Net voor rust had de vijfde goal er in moeten liggen, maar met 3 man op de goal af werd die aanval niet goed uitgespeeld waardoor de bal verspeeld werd en in de tegenaanval werd het 4-3.

Na de rust kreeg Stedum direct al een vrije bal. Kennelijk had de keeper de muur niet goed gezet en kon Diederik Dijk simpel binnen schieten om daarmee de topscorer van de avond te worden. De 6-3 was misschien wel de mooiste aanval van de avond. Het was doelman Andre Swieringa die een bal onderschepte en uitgooide op Diederik Dijk en deze wist Archelon Quammie te bereiken welke op zijn buurt een goede assist gaf op Marten Hovenga en die de bal simpel in het netje kon leggen. De kansen bleven zich voordoen maar ze wilden er niet meer in. Andre Swieringa had nog een goede redding waardoor de vierde tegentreffer werd voorkomen. Op het laatst kon Michel de Graaf nog alleen opkomen en kon een schot lossen op de goal waarmee de eindstand van 7-3 op het bord kwam te staan. Al met al een zeer goede overwinning in de Boshal waarmee de eerste punten van het seizoen binnen zijn. Volgende week mag Futsal Stedum naar WMC 6 in Winschoten voor het vervolg van de competitie.