Zwaarbevochten zege Middelstum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Middelstum moest voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen naar Westerlee. Een lastig uitduel dat uiteindelijk in de slotminuten werd beslist door Siebrand Dijkema die met zijn tweede treffer van de middag de 2-3 eindstand aantekende.

                                                  
Westerlee had, nadat het in de beker van Middelstum had verloren, wat aanpassingen gedaan. De ploeg had wat snellere spelers in de achterhoede geplaats om de snelheid van de Middelstumer aanval wat beter op te kunnen vangen. Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. In de 37e minuut mocht Gerard Bronsema een vrije trap nemen. Bronsema wist de redelijk vrijstaande Siebrand Dijkema te vinden die van dicht bij de doelman van Westerlee kansloos liet. Door het tijdrekken en blessurebehandelingen aan de kant van de thuisploeg duurde de eerste helft zeven minuten langer. In de zesde minuut van die extra tijd scoorde Westerlee echter de gelijkmaker zodat Middelstum zo vlak voor de pauze even een tikje kreeg.
In de tweede helft herpakte Middelstum zich echter weer en kwam het in de 60e minuut op voorsprong. Thijs Hoekzema ging op de linkervleugel goed door en op zijn schot in de verre hoek moest de Westerlee-goalie het antwoord schuldig blijven: 1-2. Twee minuten later stond het echter weer gelijk. Een rommelige situatie in het strafschopgebied zorgde dat een van de Middelstumers een overtreding maakte. De bal ging vervolgens op de stip en doelman Thomas Eek was even later kansloos. Na deze 2-2 zag het er heel lang naar uit dat dit ook de eindstand zou worden. Iets waar David Karabed echter anders over dacht. De van Lycurgus overgekomen middenvelder kwam met een fraaie actie voorbij een paar tegenstanders en zag vervolgens Siebrand Dijkema vrij staan. De voorzet was op maat en Dijkema kon de daarom beheerst de 2-3 op het scorebord schieten. Dit werd even later ook de eindstand in een wedstrijd die volgens Jan Jaap Zijlstra Middelstum een zwaar bevochten zege opleverde. ,,Voetballend was het niet altijd even goed maar als team hebben we een kostbare zege geboekt. Uit bij Westerlee winnen doe je namelijk niet zo maar weet ik uit mijn eigen verleden als speler. Daarom ben ik ook echt blij met deze drie punten.”

Bron: Ommelander Courant