Zege SIOS tegen matig Velocitas

Geschreven door Reinder Haaksema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

SIOS heeft afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. Tegen een matig Velocitas 1897 werd het een eenvoudige 3-7 overwinning. SIOS presteerde benedenmaats zodat het zich af en toe onnodig in de problemen bracht. Het spel was niet altijd even goed, maar belangrijker is dat de eerste drie punten binnen zijn.
 Na een kort bekeravontuur mochten de Sauwerders dan eindelijk aantreden voor de eerste 'echte' wedstrijd van het seizoen. Een seizoen waarin het moet gaan gebeuren voor de ploeg van trainer Erwin Molog. Vorig jaar werd nacompetitie net misgelopen en dat was een behoorlijke klap na een geweldige reeks van twaalf wedstrijden waarin niet werd verloren. Een slechte seizoenstart was vooral debet aan het niet behalen van de nacompetitie. Het was zaterdag aan de jonge ploeg uit Sauwerd om te laten zien te hebben geleerd van hun fouten.

 SIOS ging voortvarend van start. De thuisploeg werd vroeg onder druk gezet en wist hier maar weinig raad mee. Waar scoren vaak een probleem is bij de blauw-witten, waren de eerste twee kansen direct raak. Een schot van Reinder Haaksema kon worden gepareerd door de doelman van Velocitas 1897, maar deze was kansloos op de rebound van Jacob de Haan. 0-1. Niet veel later werd een foute terugspeelbal genadeloos afgestraft door opnieuw de snelle Jacob de Haan. 0-2. Hierna zakte het wat in en werd men aan de kant van SIOS wat te gemakkelijk, wat leidde tot een tegentreffer. Valentijn Koning kon zomaar door de verdediging van de gasten dribbelen, om vervolgens de bal achter keeper Hidde Boer te schuiven. 1-2. Een onnodige tegentreffer door gebrek aan scherpte en de thuisploeg putte hier geloof uit. SIOS werd wat onder druk gezet, maar voetbalde zich hier redelijk onder uit. Uit een hoekschop werd de marge weer twee toen Reinder Haaksema de afgeslagen bal hard in het net joeg. 1-3. Voor rust werd het ook nog 1-4 toen Lammert Brinkhuizen één-op-één met de doelman uiterst beheerst binnenschoot. SIOS op rozen en met een gerust hart aan de thee. Scherp blijven achterin en de score vergroten; de opdracht is duidelijk.

Toch was het Velocitas 1897 dat een kwartier na rust de 2-4 op het scorebord zette. Jordy Haspers scoorde, nadat de bal niet kon worden weggewerkt door de SIOS-verdediging. Twee minuten later gooide invaller Peter Buist roet in het eten voor de thuisploeg door een voorzet van Harmen Wienke in eigen doel te schieten. 2-5. Het werd 2-6 door Wienke zelf na een mooie individuele actie. Hierna moest men opnieuw te makkelijk een tegentreffer incasseren, toen een corner niet goed kon worden verwerkt. 3-6. Het was Jeroen Bakker die na een 'scrimmage' uiteindelijk scoorde voor 'Velo'. Sander Bultena bepaalde de eindstand op 3-7, na een voorzet van Harmen Wienke. Scherpte achterin en op het middenveld ontbrak af en toe, waardoor 3-7 een uitslag is waar men aan de kant van SIOS niet heel trots op was. Een goed SIOS kan hier met 0-10 weer in de auto naar huis stappen. Toch was er ook wel vreugde natuurlijk, omdat de eerste drie punten een feit zijn. Terugdenkend aan vorig seizoen toen de eerste wedstrijd met 3-2 werd verloren bij Wagenborger Boys, mag men nu niet klagen. Toch zal het zaterdag beter moeten tegen GRC uit Groningen. GRC, ook een ploeg die iets wil dit seizoen, zal het SIOS een stuk lastiger gaan maken dan Velocitas 1897. GRC won 5-0 van ZEC en zaterdag zal in eigen huis de eerste echte krachtmeting van het seizoen zijn.