Dames v.v.Winsum winnen eerste competitieduel

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Dit seizoen zijn de vrouwen van Winsum onder de naam SJO Winsum VR1 de competitie ingaan in plaats van ST. Hunsingo-Viboa VR1. De naamswijziging heeft te maken met de administratieve verwerking binnen de KNVB. Er wordt net zoals vorig jaar gespeeld op sportpark Schilligeham en het bekende Hunsingo rood-wit is nog steeds de voetbalkleding. Wat ook is gewijzigd is de aanvangstijd van de thuiswedstrijden. In het vervolg wordt er afgetrapt om 13.30 uur. In de begeleiding van het team is ook wat veranderd. Trainer/coach Alfred Sterrenberg en leider/vlaggenist Paul de Vries zijn nog dezelfde als vorig seizoen, maar het begeleidingsteam is op wedstrijddagen uitgebreid met fysiotherapeut Marlies Bijman. Op trainingsdagen staan wederom massagetherapeut Herman Haan en sportmasseur Mark Kooijinga klaar om het team op medisch gebied te begeleiden. Keeperstrainer is Robert Rozema. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de speelsters. Keepster Roxanne Visscher is overgestapt naar The Knickerbockers VR1 in Groningen en keept nu op hoofdklasse niveau. Spits Marjolin Pol is gestopt wegens fysiek ongemak. Daartegenover staat dat keepster Fanny Chen weer teruggekeerd is na een uitstapje bij Roden en is spits José de Jonge overgekomen van Oranje Nassau.

Na een succesvol bekeravontuur tegen 3de klasser Gorecht (10-2 en 6-1 winst) stond voor de vrouwen van de SJO Winsum de eerste competitiewedstrijd in de 2de klasse D op het programma, thuis tegen Flevo Boys VR1 uit Emmeloord. Vorig seizoen werd tegen dit team twee maal verloren (thuis met 0-3 en uit met 2-1). Vooral die laatste uitslag was pijnlijk, omdat door die nederlaag het kampioenschap van de 3de periode net werd misgelopen.
Dan de wedstrijd. Die was eigenlijk na 1 helft al gespeeld. Nadat Chantal Streppel na 5 minuten al de 1-0 voor de SJO Winsum liet aantekenen, Flevo Boys door Daniëlle van der Velde in de 21e minuut nog wel terugkwam tot 1-1, maar direct daarna Chantal Streppel 2-1 en later nog 3-1 en 4-1 maakte was de wedstrijd al beslist.
Na rust werd het allemaal wat minder spectaculair. Flevo Boys liet zich logischerwijs helemaal inzakken om doelpunten verder te voorkomen en de thuisploeg probeerde het nog wel maar het “heilige moeten” was niet meer aanwezig. Flevo Boys scoorde in de 75e minuut nog wel een keer door een goed ingeschoten strafschop van Daniëlle van der Velde (keepster Fanny Chen van SJO Winsum liet de doorgebroken speelster Zoë Stevens van Flevo Boys onbedoeld in het strafschopgebied struikelen en de soeverein fluitende scheidsrechter J. Kamstra kon niet anders dan naar de stip wijzen), maar verder kwam Flevo Boys niet. Het slotakkoord was voor Evelien Walker, die de 5-2 na een goed genomen hoekschop van Yvonne Visser binnentikte.
De eerste overwinning is binnen voor de SJO Winsum. Ondanks de overwinning zag coach Alfred Sterrenberg dat er nog genoeg verbeterpunten zijn.
Flevo Boys was aan het einde van vorig het seizoen een aantal ervaren speelsters kwijtgeraakt en zijn bezig om weer een nieuw team op te bouwen. Ze zitten eigenlijk in hetzelfde proces waar de SJO Winsum vorig seizoen in zat. Gezien de voetbalkwaliteiten die de individuele speelsters van Flevo Boys zeker bezitten en de goede begeleidingsstaf die er rond dit team is, zullen ze ongetwijfeld de komende weken hun punten wel gaan pakken.
Komende zaterdag speelt SJO Winsum uit tegen de SJO Bergum BCV Combinatie VR1 en Flevo Boys speelt thuis tegen Achilles VR1.