Marumnello ziet vandaag techniek winnen van inzet en kracht!

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Mooi dat we weer loüs benn, is het eerste wat ik hoor als ik Marumnello op loop en zo is het mannen van het eerste uur. Het zijn onze beheerders(oud voetballers) van het complex. Ik zeg het nog een keer zonder hun geen voetbal! Alles ligt er weer spik en span bij. De nieuwe vlaggen wapperen hoog in top. De bosjes en grasranden geknipt. De kleedkamers schoon etc. mannen chapeau.

Een aardig programma maar ook helaas een aantal afgelastingen omdat Pluvius enthousiast bezig is geweest en sommige velden niet bespeelbaar waren.
Eerst even kijken bij Marum 2 dat tegen Kollum 2 moet aantreden in ook zijn eerste competitie wedstrijd. Door nogal wat blessures is het team van kader van der Ploeg en Swieringa lang nog niet compleet maar dat maakt de mannen niet uit. Hier wordt namelijk gedacht in wat we wel hebben en niet wat we niet hebben. Een mooie benadering.
Marum begint goed geconcentreerd tegen Kollum 2 en heeft ook duidelijk het initiatief. Na ongeveer een kwartier neemt Marum de leiding door een aardige individuele actie van Harke Kalfsbeek die vervolgens fraai zelf afwerkt,1-0.
We gaan er even voor zitten want je denkt dit gaat nu door maar niet dus. Al snel staat er 1-1 op het bordje. Kans voor Marum hierna in een 1 tegen 1 duel op een de bal gaat slap naast. Een tegenaanval brengt de bal uiteindelijk bij de wederom zeer goed spelende Dennis Swieringa. Ik heb normaal gesproken weinig te melden over arbitrage maar hij wordt duidelijk van achteren omver gelopen maar het fluitsignaal blijft uit. Zelfs de rapporteur schudt zijn hoofd en noteert met hoofdletters....!Gevolg een teruggelegde bal en de 1-2 staat op het bord.
In de tweede helft doet Marum zichzelf veel te kort. Men benut de kansen niet en volkomen onnodig blijft het 1-2. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen mannen want er zit muziek zat in.
A1 wint met 0-3 bij ONB,B1 afgelast,C1 verliest bij ONB met 3-2,D1 afgelast,E1 wint met 7-2 bij Gomos,F1 verliest nipt thuis met 2-3 van Roden.
De dames zonder de multifunctionele leider en coach Anne Boekema wint met 4-1 van Oosterhoek. Zondag 2 met veel gearriveerde toppers wint in een leuke sportieve pot met 5-1(3x Futsal Marum voorzitter Daniël Dongstra) van Geel-Wit van Ameland. Dan de hoofdschotel. Aftrap met Pupil van de week Wout Algra van Marum E3 o.l.v de goed leidende scheidsrechter van Eijden uit Ureterp. Marum is gewaarschuwd. Ik kan meniet herinneren dat Marum ooit heeft gewonnen van Kollum, een mooie hechte Friese club. Marum start geconcentreerd en al rap wordt een voorzet van Tom Boezerooij, omdat de verdediger onder druk staat, in eigen goal gewerkt en staat het na vier minuten 1-0. Even niet adequaat ingrijpen en de 1-1 staat er al weer. Nog een keer Kollum dat zijn tanden laat zien, na weer slap ingrijpen van Marum en de 1-2 staat. Gaat het nu net zo als met Kollum 2 tegen Marum 2 hoor ik naast me!
Marum voetbalt veel op techniek. Kollum speelt meer op kracht en met opportunisme. Marum beloont zichzelf dan wel. Na een actie van wederom Tom Boezerooij maakt Marc Oldewarris het af: 2-2. Een mooie aanval met ook matig verdedigen van Kollum. Dan pakt Marc Boonstra de bal en slalomt zaal gerelateerd soepel langs zijn man en wordt aangetikt. Noël Kailola velt het oordeel vanaf elfmeter: 3-2. Kollum wil gaarne ook de punten mee naar huis dus volle bak in de tweede helft. De linksback pakt geel. Dan een pegel bij het uitverdedigen die de scheidsrechter velt als een leverstoot bij het boksen. Dokter Gert lapt hem echter snel weer op niets aan de hand gelukkig.
De rechts back van Kollum pakt ook geel maar Marum heeft het even lastig. Geknoei in de achterhoede noopt de goed spelende Derk Veenstra om een corner weg te geven. Kollum gaat ervoor maar dit kost ook veel energie. Marum pakt een corner mee die door Erwin Niezemuller netjes wordt binnen geknikt en de 4-2 geeft rust voor Marum. We gaan wisselen, Jordy Swieringa komt voor Erwin van der Molen, Dennis Swieringa voor Marc Oldewarris en good old Kees Pranger voor Tom Boezerooij. Mathijn Kuipers krijgt geel van scheidsrechter van Eijden ondanks dat de keeper van Kollum zegt niet doen hij deed niks jammer want Marthijn is scholier dus kost het onnodig geld. Waarom doet die man weer mee horen we wederom langs de lijn. Kees Pranger geeft het antwoord snel gegeven want na een fraaie actie legt Kees de echt beslissende 5-2 in het netje. De eerste 3 punter voor de mannen van P en P  is binnen altijd een lekker begin van de competitie mooie verdiende overwinning van de ploeg die het meer van techniek dan kracht moet hebben. Dan moet ik even iets rectificeren(de controle is terecht!) want door een kleine communicatie storing is niet Tom Boezerooij genoemd als doelpuntmaker bij Marum-NEC Delfzijl maar Marc Oldewarris zo ook bij Glimmen waar Kees Pranger scoorde. Volgende week  speelt Marum uit tegen Grootegast om 19.00 uur i.v.m de Struuntocht in Grootegast. Marum 2 speelt uit tegen Zwaagwesteinde 2 aanvang 12.30 uur.