EKC start met nederlaag

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De dames van ST  Eenrum/Kloosterburen (EKC) zijn de competitie zaterdag 5 september niet goed  begonnen. De dames van SJO Bergum BCV Combinatie uit het Friese Bergum waren te  gast in Eenrum en bleken een maatje te groot voor EKC.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

De gasten waren qua  voetbal niet echt betere maar speelden feller en pittiger dan de thuisploeg. Wel  wist EKC Bergum BCV lange tijd af te stoppen maar in de 15e minuut was het uit  een corner raak voor de gasten: 0-1. De thuisploeg kreeg ook wel enkele  mogelijkheden maar was niet doortastend genoeg zodat deze niet benut werden. Na  een half uur spelen kwam Bergum BCV op 0-2. Nog was er niets verloren want een  0-2 achterstand is niet onoverbrugbaar. Echter voorin lukte niets bij EKC. Daar  ook Bergum BCV niet veel meer klaarmaakte was 0-2 ook de ruststand. In de rust  werd Sanne Werkman gewisseld voor Merel Schothorst.

In de tweede helft  had EKC de wind mee maar het was wederom Bergum BCV dat de dominerende ploeg  was. Na 5 minuten spelen viel de 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Eerst werd de  paal nog geraakt maar in de rebound was het alsnog raak. Na 10 minuten kon Loes  Korhorn niet verder en werd vervangen door Romy Rijzinga. Toch kwam EKC er wat  meer door maar resultaat kreeg dit evenwel niet. Weer was het Bergum BVC dat in  de 62e minuut middels een eigen doelpunt van EKC op 0-4 kwam. De gastdames  probeerden wat terug te doen maar Sarah Rijzinga zag haar schot naast gaan en  liep later vast op de keepster. Het was wederom Bergum BCV dat in de 67e minuut  ineens op 0-5 stond. Maaike Remijn kwam er in de 76e minuut in voor Marjon Bos.  Echter Bergum BCV wist nog eenmaal de weg naar het doel te vinden in dezelfde  minuut als de wissel wat de stand op 0-6 bracht. Daarna vond Bergum BCV het  blijkbaar wel best want er kwam niet veel meer uit. EKC probeerde nog wel wat  terug te doen maar faalde verder ook zodat 0-6 ook de eindstand werd. Hiermee  startte EKC dus met verlies en mag het komende zaterdag naar Groningen voor de  wedstrijd tegen CVV Oranje Nassau 3 , aanvang 10.30  uur.