SV Bedum MA1 wint bekerkraker na strafschoppen.

Geschreven door Menko Swieringa op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De meiden van SV Bedum MA1 speelden vandaag  voor de beker de returnwedstrijd tegen SV Leovardia uit Leeuwarden. Normaal wordt er zoals bekend in poules gespeeld maar voor deze beide ploegen gold dat niet en zo ging het dus om een uit- en thuiswedstrijd. In Leeuwarden hadden de Bedumers met 1-2 gewonnen  en waren de teams aan elkaar gewaagd en vandaag miste het team van trainer Bas Helder drie spelers die er vorige week wel bij waren maar de rest van het team en de vervangers vulden het uitstekend in.
Vanaf de aftrap werd er fel gestreden en speelde het spel zich voor een groot gedeelte af op het middenveld al kreeg SV Bedum wat kleine kansjes maar de keeper stond steeds op de juiste plek. Na 25 minuten kwam SV Bedum toch op voorsprong, na een uitbraak scoorde Ruth Huizenga. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor de Groningers maar uit het niets kwamen de Leeuwardernaren op 1-1 en nog voor de rust kwam ook de 1-2 nog op het scorebord na een schot in de korte hoek. Rust dus 1-2.

Het beloofde dus nog een spannende tweede helft te worden en dat werd bewaarheid, SV Bedum had de wind iets tegen maar kwam al combinerend tot aanvaardbaar voetbal en dat leverde  de nodige kansen op maar Leovardia had een uitstekende keeper in de goal staan en pakte alles. Ook Leovardia kwam nog een aantal keren gevaarlijk door maar achterin stond het als een huis en in alle linies werd er keihard gewerkt en de term bekerkraker was zeker van toepassing. Het bleef 1-2 en dus volgden strafschoppen. In de serie werd er door beide teams een keer gemist dus werd er om en om geschoten, SV Bedum scoorde de 6e en hiervóór werd de keepster van SV Leovardia al even aangehaald maar bij de gelijkmakende beurt van de Friezen werd keepster Liza Venema de woman of the match door de inzet te stoppen en zo bekeren de Bedumers door.