EKC 1 verliest ook tweede bekerduel

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De dames van ST  Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zateredag 29 augustus thuis in Eenrum de  bekerreturn tegen Achilles 1894 uit Assen. Na de 14-0 uitnederlaag was de  thuisploeg al uitgeschakeld maar men wilde niet zonder slag of stoot het  bekeravontuur beëindigen.


logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

In het tweede duel tegen Achilles speelde EKC stukken beter dan een  week eerder maar moest ook nu haar meerdere erkennen in de Assense dames. Toch  kreeg ook EKC mogelijkheden  maar  het was Achilles 1894 dat overigens pas na 16 minuten de leiding nam toen de bal  door de benen van keepster Irene Bos in het doel belandde: 0-1. Prompt een  minuut later maakte dezelfde snelle speelster er ook 0-2 van. Daarna wist men  lange tijd Achilles 1894 tegen te houden. EKC op haar beurt speelde te statisch  waardoor de Drentse dames net overal iets sneller waren. In de 30e minuut wist  keepster Bos op een Achilles-aanval te redden maar uit de daaropvolgende  hoekschop werd het alsnog 0-3. EKC probeerde voor de rust nog wat terug te doen  maar faalde. In de rust werd Minke Toonder gewisseld voor Marije  Roelink.

Ook in de tweede  helft was Achilles 1894 de bovenliggende partij maar ze was niet zo dominant als  in haar thuiswedstrijd. Voor EKC zag Sarah Rijzinga haar inzetten over en  voorlangs gaan. Het was Achilles 1894 dat na 12 minuten op 0-4 kwam. EKC deed  pogingen wat terug te doen en zag een vrije trap van Krista Berghuis over gaan.  In de 70e minuut viel Romy Rijzinga uit en werd vervangen door Iemke Jongsma.  Achilles was meer op de helft van EKC maar het duurde tot de 80e  minuut eer de score verder werd  opgevoerd. Een haar aanvalsters speelde zich helemaal vrij en schoot de 0-5  binnen.  Vijf minuten later omzeilde  Achilles 1894 de buitenspelval en werd het 0-6. Hier bleef het bij en was het  bekeravontuur nu helemaal over. Toch zag men een verbetering in het spel en dit  biedt perspectief voor de eerste competitiewedstrijd a.s. zaterdag thuis in  Eenrum (aanvang 14.00 uur) tegen de SJO Bergum/BCV Combinatie uit  Bergum.