Pelikaan S verliest eerste bekerduel van Gorecht.

Geschreven door Anne Posthumus op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op zaterdag 22 augustus rolde ook in Oostwold de bal weer officieel voor de eerste keer dit seizoen over het veld. Waar er vorige week nog vrij gebald kon worden op het trainingskamp in Delden moesten de heren vandaag de mouwen opstropen, Gorecht uit Haren was namelijk een geduchte tegenstander. Er werd iets later afgetrapt dan gepland, er werd nl. door de korfbalvereniging OWK een groot jeugdtoernooi georganiseerd waarbij ook het hoofdveld van Pelikaan S in gebruik werd genomen. Om 15.05 uur kon er afgetrapt worden waarbij er direct vanaf de aftrap al een kleine kans voor de bezoekers ontstond.
                            
Pelikaan S kwam maar moeilijk aan het spel toe wat ze zo graag spelen, nl. vol op de aanval. Gorecht bleek een technisch vaardige ploeg met een slimme spits die veel snelheid heeft en gemakkelijk schiet. Met wat plaagstootjes bestookten de bezoekers het Oostwolder doel, wat nog niet direct veel gevaar opleverde. Een domme gele kaart van Wasim El Baroudi, nota bene bij de middenlijn, luidde een volgende aanval in van Gorecht. De spits werd goed ingespeeld op zijn favoriete been en schoot droog de 0-1 binnen.

Met een kleine kans voor Handrit Hoxhaj, op aangeven van broer Petrit, en een vrije bal hard over geschoten door Danny Holband hield het wel op, magertjes dus in vergelijking met andere wedstrijden. Direct na de rust ontstond er een ander spelbeeld, Pelikaan S combineerde beter en sneller en er kwam direct een kans voor Handrit Hoxhaj die op de goal vuurde. Een been van een van de verdedigers van Gorecht zorgde er voor dat de bal toch nog met enig geluk in de handen van de keeper belande. Een mooie vlotte aanval opgezet door Freddie de Grooth en Joni Assouline werd door laatstgenoemde goed voorgegeven waar zelf schieten misschien beter was geweest. De moegestreden Joni Assouline werd even later vervangen door Ivano Klein. Met Myren Noeken voor Dustin Jansen werd nog een extra aanvaller ingebracht en moest er achterin nog korter worden verdedigd.

Een goed opgezette aanval van Gorecht, waarbij het leer maar net naast de kruising belande betekende wat meer druk van de formatie van trainer Bert Vos. Een vrije bal in het 16-meter gebied, moest voor de mannen van John de Hoop de gelijkmaker betekenen maar de hard ingeschoten bal van Freddie de Grooth werd geblokt. Na slordig balverlies van Pelikaan S in de voorhoede volgde een counter uit het boekje en werd de tweede goal voor de gasten simpel binnen geschoven, 0-2. Hiermee bleek het pleit beslecht voor de mannen uit Oostwold. Met enkele wanhoopspogingen, een schot van Freddie de Grooth die van ruim 40 meter net over ging, een vrije bal van Danny Holband die hard over de rechter kruising ging waren de belangrijkste wapenfeiten van de thuisploeg. Pelikaan S probeerde wel aan te haken maar wat mede door een goed voetballende ploeg uit Haren niet lukte.

Zo werd het eerste bekerduel verloren. Omdat de volgende tegenstander, VVS, op eigen veld met 0-3 verloor van Grijpskerk, is er theoretisch nog kans om door te gaan in de beker. Maar gemakkelijk zal dat zeker niet worden. Met twee uitwedstrijden voor de boeg, dinsdag in Oostwold, Oldambt en zaterdag in Grijpskerk zal Pelikaan S wederom vol aan de bak moeten om het mooie beker avontuur van vorig jaar een vervolg te geven.