Pelikaan S wint onder oog van nieuwe tribune van Groen Geel

Geschreven door Anne Posthumus op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op dinsdag 11 augustus, lag de bal om 20.00 uur op de middenstip van het mooie kunstgras van Pelikaan S. En verder met de nieuwe tribune, vanuit Weesp(Noord –Holland) door voorzitter Wim Bulten en een aantal mensen zaterdagmorgen vroeg opgehaald en direct geplaatst. ‘Als je hem niet direct plaatst, ligt het volgend jaar nog in de modder’, was de voorzitter zijn statement. Waarschijnlijk had hij daar gelijk in want nu werd er direct stevig doorgepakt. Er kunnen ongeveer 500 man plaats nemen op de nieuwe aanwinst.

tribune3
 Dinsdagavond was dat niet het geval maar op 2 september tegen de FC Groningen zal er geen plekje meer onbezet zijn. Terwijl op het naastgelegen veld een korfbaltraining werd afgewerkt door de selectie van OWK, met bijbehorende muziek, werd op het voetbalveld de derde oefenwedstrijd in de lange reeks afgewerkt. De jonge, maar goed fluitende arbiter, inclusief haarbandje, liet wel direct merken dat hij de baas was en dat was ook nodig gezien scherpe overtredingen van beide zijden.

Het door trainer John de Hoop opgestelde team lijkt op papier het beste voor de selectie van Pelikaan S maar de vele wissels die plaatsvonden gaven ook een ander beeld. Dat worden dus moeilijke keuzes voor de trainer. Er zullen, nog voordat de competitie begint, een aantal spelers worden teleurgesteld die niet bij de selectie gaan horen. Dan de wedstrijd dan waar het uiteindelijk om gaat. Na wat nerveus verdedigen kreeg Groen Geel in de eerste minuut al een vrije trap bij de zestien. Hier kwam niets uit ook omdat ze zelf niet precies wisten wat te doen, beetje warrig. Een dieptepass van Wasim werd door de snelle Benjamin voorlangs geschoten. Een uitbraak over de linkerflank leverde opnieuw een kans op voor de Groen Gelen uit de stad, maar werd door de keeper netjes gepakt. Aan de andere kant dacht iedereen een vlammend schot van Danny Holband te zien. Hij kreeg wat ruimte om uit te halen, maar probeerde de keeper te verschalken met een subtiel lobje. Deze belande over de keeper, niet in maar op het doelnet. Veel doelrijpe kansen ontstonden er niet voor beide teams. Waar Freddy de Grooth  een bal met links nam i.p.v met rechts en daardoor jammerlijk voorlangs schoot ontstond er aan de andere kant een grote kans voor de spits van Groen Geel maar ook hij faalde oog in oog met de keeper.

De tweede helft begint met een aantal wissels aan Pelikaan S zijde. Een ander spelbeeld zonder de vaste krachten maar er werd door iedereen hard gewerkt en dat leverde in de 70e minuut dan ook de 1-0 op. Een hard schot van Wasim el Baroudi werd door Groen Geel keeper niet goed verwerkt en Good Old Freddy de Grooth tikte simpel binnen. Freddy werd na een blessurebehandeling in de eerste helft toch nog vervangen door Myren die in de eerste helft(en afgelopen zaterdag man van de wedstrijd was) ook al had laten zien dat hij bij de selectie hoort. Een vrij bal van Groen Geel op de paal en netjes in de handjes van de keeper betekende een overwinning van Pelikaan S op de vorig jaar naar de eerste klasse gepromoveerde stadsclub. Daar wellicht een gelijk spel terecht was geweest roept deze kleine overwinning toch weer een positief gevoel op bij trainer en de rest van de technische staf.