Kloosterburen ondanks nieuwe nederlaag tevreden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Kloosterburen verloor zondagmiddag ook zijn tweede duel in de nacompetitie. In Wijnjewoude werd het 3-1 voor ODV waar het een week eerder thuis nog met 8-3 van had verloren. Ondanks de twee nederlagen overheerste bij Kloosterburen echter het gevoel dat men in het nu afgesloten seizoen als club en selectie een ruime voldoende had gescoord
kloos.
 Spelmoment uit het duel ODV-Kloosterburen.
Bron: Ommelander Courant Foto: Jan Gerdez Zoutkamp
Voor Kloosterburen verliep vorige week het eerste duel in de nacompetitie desastreus. De ploeg kende een volledige offday waardoor er thuis met 8-3 van ODV uit Wijnjewoude werd verloren. Desondanks was er zondag een groot aantal supporters met het team meegereisd voor het uitduel in Wijnjewoude waar het bij aankomst nog rustig was wat de aanhang van de thuisploeg betrof. De supporters van Kloosterburen waren daardoor duidelijk in overtal waar voorzitter Ron Bolt niet eens echt verbaasd over was. ,,Dat is gewoon onze kracht. We hebben een kritische maar hondstrouwe aanhang. De term successupporters kennen wij bijvoorbeeld niet want bij ons zijn alle supporters echt begaan met de voetbalvereniging. Natuurlijk was de teleurstelling vorige week groot toen we eigenlijk na een duel al kansloos waren voor promotie. Maar ik weiger een prachtig seizoen te laten overschaduwen door een wedstrijd zoals die van vorige week. Daarvoor zijn er dit seizoen binnen de club teveel mooie dingen gebeurd. We hebben bijvoorbeeld de acties rond onze nieuwe hoofdsponsor Boeren uit de regio gehad waardoor we als vereniging nog gezonder zijn geworden. Wat onze jeugd betreft werken we nu samen met FC LEO en de damesafdeling met Eenrum. Qua jeugdafdeling breiden we dat uit naar een samenwerking op het gebied van A, B en C-junioren en bij de damestak zijn we druk bezig om een derde team te formeren. Dus wat mij betreft hoeven we hier vandaag in Wijnjewoude niet als een terneergeslagen club rond te lopen.”
Dat laatste was Peter Reitsma roerend met zijn voorzitter eens waar het ging om de resultaten van het eerste team in het seizoen 2014-2015. ,,Dat het vorige week zo gruwelijk fout ging was gewoon heel erg jammer. Dat onze doelman na afloop zijn excuses aanbied voor zijn matig presteren zegt echter ook wel iets. Dat is namelijk onze kracht, We winnen en verliezen met zijn allen en we hebben dit seizoen gelukkig meer gewonnen dan verloren. En vandaag willen we verder wel even laten zien dat het duel van vorige week een vergissing was. We gaan namelijk vol voor de winst en gaan het ODV het vandaag niet cadeau geven.”

Voor het duel tegen ODV stuurde Willem Pettinga dezelfde spelers het veld in die een week eerder hadden verloren maar liet zijn ploeg deze keer met drie spitsen beginnen. ,,We moeten vol op de aanval spelen want mochten we snel op bijvoorbeeld 2-0 komen zal ODV toch wat nerveus worden. Het vlot scoren zal daarom ook direct vanaf het beginsignaal ons hoofddoel zijn.”
In Wijnjewoude zag het er echter na vijf minuten naar uit dat het duel gestaakt moest worden toen scheidsrechter Sander Eisinga een bal vol op zijn hoofd kreeg. De referee ging na het snoeihard schot van Marco Bos gestrekt naar de grond en even zag het er naar uit dat Eisinga het duel niet kon vervolgen. Maar de spons en bijbehorende waterfles deden wonderen zodat Eisinga het duel toch kon vervolgen. In de 9e minuut kwamen de gasten op de zo graag gewilde snelle voorsprong. Peter Reitsma mocht even over de middenlijn een vrije trap nemen. De technicus krulde de vrije trap richting de tweede paal waar Marco Bos de bal onhoudbaar achter doelman Bareld de Haan kopte: 0-1. Direct na de 0-1 had Kloosterburen op 0-2 kunnen komen maar Marcel Remijn kreeg de bal niet goed mee en ook zijn daaropvolgende pass op Jasper Wiersum was te onzuiver om de jonge spits in stelling te brengen. In de 17e minuut was daar het eerste echte wapenfeit van de thuisploeg. Richard de Jong werd goed aangespeeld door Folkert Hoekstra maar het schot van De Jong werd door doelman Lex Stok op prachtige wijze uit de hoek getikt. In de 28e minuut kwamen de gastheren vervolgens redelijk goedkoop aan hun gelijkmaker. De verdediging van Kloosterburen, waar de geblesseerd geraakte Marco Bos ondertussen was vervangen door Jos Streefkerk, gaf Folkert Hoekstra iets teveel ruimte waar de spits van ODV wel raad mee wist. Na een korte draai schoot Hoekstra de bal achter een kansloze Lex Stok: 1-1. De gelijkmaker zorgde er voor dat het geloof in een stunt bij de aanhang van Kloosterburen verdween maar waar de biertjes en andere consumpties in de rust niet minder om smaakten. Geen onvertogen woord viel er ook nu niet te beluisteren uit de monden van de supporters die allen spraken over het verder prima seizoen van hun favorieten. Want in alle eerlijkheid, niemand had verwacht dat het jonge Kloosterburen tot aan het einde van het seizoen om de prijzen zou kunnen meespelen.
Na de rust werd het er niet gezelliger op in Wijnjewoude. De reden was  dat men zich aan de kant van de bezoekers steeds meer begonnen te storen aan het fluitgedrag van arbiter Eisinga. Er waren toeschouwers die zich hardop afvroegen of het groggy gaan van Eisinga geen nadelige gevolgen had voor zijn optreden in het resterende deel van de wedstrijd. Het moet gezegd worden, de arbiter uit Loppersum was zondagmiddag niet in de vorm die hij in andere duels waar uw verslaggever bij aanwezig was wel liet zien. Iets wat de volgende dag door de arbiter zelf bevestigd werd met het bericht dat hij nog steeds hoofdpijn en hij het duel echt op zijn tandvlees had beëindigd. In de 62e minuut viel het doek definitief voor Kloosterburen. Bij een ongelukkige situatie in het strafschopgebied van Kloosterburen verdween de bal via het lichaam van Kevin Kat achter doelman Lex Stok wat de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg betekende. Bij ODV begon vervolgens het feestvieren door doelman Barteld de Haan een publiekswissel te gunnen. De goalie stopt er mee en hij werd vervangen door de 16 jarige Martsen Overzet. De jonge doelman moest even later direct in actie komen toen invaller Gideon Steur, die na de rust Jasper Wiersum moest komen vervangen, omdat nieuwe voetbalschoenen voor blaren hadden gezorgd, goed doorging maar zijn schot gepakt zag worden door Overzet.
De 68e minuut was de minuut waarin scheidsrechter Eisinga liet zien dat hij toch wat minder scherp was dan anders. Folkert Hoekstra liet zich namelijk wel heel gemakkelijk vallen en een gele kaart voor een schwalbe zou terecht zijn geweest. Het tegenovergestelde volgde echter want de bal ging op de stip. Een vreemde beslissing die doelman Lex Stok ook nog eens een gele kaart opleverde. Freerk Brouwer voltrok vervolgens het vonnis en bracht de stand op 3-1. Op dat moment moesten er nog twintig minuten gevoetbald worden in Wijnjewoude waar niemand eigenlijk nog trek in had. De thuisploeg wilde namelijk feesten en Kloosterburen wilde naar huis. De regels zijn echter dat de negentig minuten volgemaakt moeten worden waardoor het voor beide teams nog zware minuten werden. Met nog een aantal minuten op de klok feliciteerde Willem Pettinga zijn collega Auke Birza vervolgens met de promotie en keek de trainer vervolgens terug op het seizoen. ,,Als trainer, sportman hoe je het ook noemen wilt baal je zoals vorige week enorm. Verliezen kan, maar op een dergelijke manier weggespeeld worden ging echt nergens over. Vandaag probeer je nog wel wat want daar ben je sportman voor. Toen de tweede treffer uitbleef wisten we het na een helft al. Dit gaat het niet meer worden. Over het gehele seizoen gezien mogen we echter tevreden zijn. We hebben tot het einde meegedaan en dat had ik bij de start van het seizoen niet verwacht. Er waren wat mutaties binnen de selectie en daarnaast was Peter Reitsma er in de eerste weken ook niet bij. We hebben ons daar prima doorheen geslagen waardoor we uiteindelijk de nacompetitie mochten spelen. Voor een vereniging als Kloosterburen, wat geen grote club is, mag dat als een prima resultaat worden gezien. Vandaar dat ik het nu afgesloten seizoen ook een hele ruime voldoende geef. “
ODV-Kloosterburen 3-1.
9. Bos 0-1, 28. Hoekstra 1-1, 62. Kat 2-1(ed), Brouwer 3-1(str.),
Scheidsrechter: Eizinga (Loppersum).
Gele kaarten: Kuiper(ODV), Stok (Kloosterburen).
ODV: De Haan(70. Overzet); Jelte Posthumus, Bouma, Bosma, Kuiper; Kees Posthumus, Brouwer, Kuiper; Hoekstra, De Jong, Linstra.

Kloosterburen: Stok; J. Steur, Mennes, Kat, Bos(25.Streefkerk); De Lange, Van der Laan, Reitsma, Jonker(63. De Schutter); Remijn, Wiersum(46. Steur).