Marumnello onder toeziend oog van veel fans in mineur na uitschakeling in promotiewedstrijd!!

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Weer een prachtig verslag van Johannes Kalfsbeek die het deze keer als fan lastig had om zijn verslag te schrijven. Maar dé reporter van Marum kweet zich voortreffelijk van zijn vrijwillig op zich genomen taak waar veel respect voor op zijn plaats is. Soms kritisch maar altijd zijn zijn verslagen overgoten met een liefde voor de voetbalsport en 'zijn' Marum in het bijzonder. Chapeau Johannes!!
image-2014-09-04
Marumnello ademt vandaag iets mysterieus,voor een sportman iets doordrengt met adrenaline,het is weer een dag van alles of niets met deze finale's. Er zijn niet zoveel wedstrijden,het is inhaaldag voor een aantal teams maar gezellig is het zeker. Om 11 uur loop ik de kantine binnen waar de colombiageur me bij de deur al tegemoet komt.
Achter de bar staat Clubliefhebster,Gastvrouw,vrouw van Gert onze verzorger,moeder van Rob onze spits,fan,een van de vele meestal niet zo vaak genoemde onmisbare mensen binnen de club. Een welkoms glimlach die laat zien ik vind dit leuk en zo moet het ook zijn als je op Marumnello bent want plezier gaat hier in alles voorop. Ze is nog jong maar luistert wel al een mooi poosje naar de naam van Ria Groefsema,Ria lekker doorgaan bij deze fantastische club.
Marum B2 fluiten hierna tegen Rood Zwart Baflo B1,twee ploegen die derde en vierde staan op de ranglijst dus vooraf gezien kan dit een mooi potje worden. Het blijkt iets anders te gaan want Baflo blijkt lang niet compleet te zijn en Marum B2 wel.B2 wordt gesponsord door ESA Autobedrijf met als  reserve tenue de Rabobank. Trainer is Sander Rijkse,kader zijn Marc Lanting en Tjeerd Feenstra. Het is een mooi stel mannen die veel plezier hebben in het voetbal als vriendenclub en een fantastisch team om te fluiten. Dit laatste geldt overigens vandaag ook voor de tegenstander uit Baflo. Het is ook het team van de dag geworden door de 9-3 overwinning die werd behaald met goed voetbal. Als een team zo marcheert als de B2 speel je door tot je achter de rollator moet voor mijn gevoel.
Rondom het hoofdveld hebben zich al heel veel supporters verzameld van zowel Marum als tegenstander Glimmen,in totaal zijn er wel een keer zoveel mensen dan vorige week in Glimmen. Lekker weer,een redelijk goed bespeelbaar veld en twee teams die wel willen voetballen ingrediënten die nodig zijn voor een mooie pot. De eerste prominent die ik tegen het lijf loop is Johan Staal,oud trainer van Marum jeugd en website eigenaar van Puurvoetbalonline. Johan is nog een van de oude garde iets waar ik me ook zeer goed in kan vinden. Voor Johan geldt ook als je moet voetballen ben je er,als je niet hoeft te voetballen doe je andere dingen. Johan schrijft verder voor meerdere kranten sportverslagen en volgt in bijna heel Noord Nederland het amateur voetbal,een liefhebber puur sang is het. Wilt U wat meer weten of mooie boeiende artikelen lezen ga eens naar zijn Website Puurvoetbalonline.nl. We gaan aftrappen voor alweer een finale,de uitwedstrijd was 2-2 geworden waarvan we zeggen Marum je bent daar vergeten die laatste goal te maken,doe dat nu anders. Uiteindelijk is het een wedstrijd geworden die eigenlijk wel een beetje een afspiegeling is geworden van het seizoen zou je kunnen zeggen.
Ook vandaag even kijken wat de tegenstander doet en dan oppakken en voetballen want dat kunnen ze zeker de mannen van Poll en Pranger.
De scheidsrechter dhr. Jager uit Idskenhuizen vandaag fluit een goeie wedstrijd samen met zijn assistenten Jager en Agricola. De wedstrijdbal vandaag is van onze aimabele hoofdsponsor Wiebe Swieringa van S en K  Kunststof daar kan het niet aan liggen dus. De eerste actie is van Haije van der Molen die een voorzet aflevert waar onze spits Rob Groefsema  net niet bij kan. Kort hierop een mooie slalom van Marc Boonstra die knap gepakt wordt door de keeper van Glimmen. Ook de weer degelijk spelende Noël Kailola test de grabbelende keeper van Glimmen maar ook dit loopt goed af voor de mannen van trainer Gerrit Marsman. Marum werkt hard maar het kan scherper wat vooral tot uiting komt in de laatste pass want die is niet goed genoeg. Het eerste tegenstootje komt van Tim Oosterhof met een kopballetje die net naast gaat. Je merkt weer dat er veel spanning op de teams zit want veel ballen komen niet aan terwijl de wil er zeker is. Het blijven allemaal halve kansen eigenlijk voor beide teams de eerste helft met Marum met het meeste balbezit. Rob Groefsema valt geblesseerd uit,Jacob Roelf de Wit valt in, wat altijd minder positief is met een Rob in vorm. Marum moet nog even alle zeilen bijzetten tegen de rust,Jody Swieringa weer zeer degelijk vanmiddag redt een bal op de lijn en Tim Oosterhof van Glimmen staat nog 1 op 1 met keeper Mechiel van Valen maar we gaan met de brilstand de kantine in. Laatste keer dit seizoen,Bakkie,het Gokkantoor,Balletje gehakt,Biertje,Evaluatie,Humor,Gezelligheid in een overvolle kantine betuurd door Roel en Tea. We gaan voor de tweede helft waar Glimmen meteen gas geeft maar achterin heerst vandaag uitblinker van het veld Daniël Laturiuw want hij corrigeert alles en overal en schakelt zijn man uit. De nummer 11 Stijn Wijmenga van Glimmen weet het nog van de vorige week maar trainer Marsman heeft daar over nagedacht en laat de spitsen veel meer zwerven wat vervelend is voor een verdediger. Daan Assink,ook zijn vorm komt terug,stuurt een heerlijke steekbal weg op Haije van der Molen die beheerst in de lange hoek binnenschuift 1-0.Marumnello in extase overgoten met een daverend applaus staat het te schudden op zijn grondvesten,virtueel ben je een ronde verder. Glimmen wisselt de moegestreden rechterspits,hij wordt vervangen door  Rico Bakker die in wedstrijd tegen ZZVV al heel goed was maar in de eerste wedstrijd tegen Marum die pot nog flink in de benen had. Marum maakt een overtreding op plm.18 meter van de goal, Stijn Wijmenga krult de bal hieruit fantastisch binnen en het is weer gelijk. De wedstrijd kantelt nu zo het lijkt,Noël Kailola pakt geel en moet er geblesseerd vanaf   even later. Tjibbe Bakker neemt zijn plek over. Marum herpakt zich toch weer maar de laatste bal doet Glimmen niet echt pijn. Patrick Gorter pakt geel bij Glimmen voor een manlijke  ingreep,scheidsrechter Jager fluit,we gaan verlengen.
De verlenging begint met een kopbal van Rudie Kosse op de goal van Marum die Mechiel van Valen keurig pakt. Dan doet de meest ervaren man van Glimmen iets doms want een halve kopstoot kost Tim Oosterhof rood en dan moet je je beste speler misschien wel missen. Nu moet je als team anticiperen wat Glimmen doet en Marum nalaat zien we. Rudie Kosse schiet vlak hierna de 1-2 binnen en Marum lijkt flink aangetikt,we wisselen van speelhelft. Pranger komt voor Edwin van der Molen,de kilometervreter,goed gespeeld,moet er vanaf met kramp.
Marum speelt nu alles of niets,kansjes komen zeker maar de overtuiging in de laaste bal lijkt te ontbreken bij de mannen van P en P. We zijn 120 minuten onderweg,de scheidsrechter fluit af en promotie zit er niet in dit jaar mag de conclusie zijn. We feliciteren Glimmen met de overwinning want na twee wedstrijden hebben ze de meeste punten en dan ga je door. Glimmen gaat met Zuidhorn uitmaken wie er naar de tweede klasse gaat. Marum heeft een leuk seizoen gespeeld waar het geluk niet altijd mee heeft gezeten maar dat is ook charme in het voetbal. Wat Marum heeft genekt dit seizoen is een beetje manlijkheid in het team,regelmatig hebben we de punten te gemakkelijk laten liggen is mijn mening. Volgend seizoen doen we dit iets anders,het team is jong,en dan gaan we het zien. Spelers en Kader namens de supporters bedankt voor toch een mooi seizoen. We zijn er weer 2015-2016. We wensen iedereen een lekkere vakantie.