EKC 2 verliest ruim van Holwierde

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In Holwierde  speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 23 mei de  voorlaatste wedstrijd van de competitie tegen de dames van de v.v. Holwierde.

logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

In  Eenrum had EKC met 4-7 verloren en men wilde nu een beter resultaat neerzetten.  Het zou echter anders gaan. Het begin was voor EKC. Het nam in de 9e minuut dan  ook de leiding. De keepster schoot de bal uit maar deze belandde via een eigen  speelster bij Kirsten Berghuis die raak schoot: 0-1. De gasten wilden meer maar  de mogelijkheden werden niet benut. Het was juist de thuisploeg dat in de 16e  minuut langszij kwam toen een schot over keepster Bos raak was: 1-1. Allengs  kwam Holwierde meer opzetten en twee minuten na de gelijkmaker kwam het op 2-1.  Keepster Bos redde twee keer maar werd in derde instantie alsnog geklopt.  Holwierde wilde meer maar miste vooralsnog voorin. Uiteindelijk werd het na een  goede aanval in de 28e minuut alsnog 3-1. Holwierde was de betere ploeg maar EKC  was niet geheel kansloos. Marijn Nienhuis stuitte op de keepster en zag haar  inzet gestopt terwijl een corner en een vrije trap van Claudia van der Horn ook  niet het gewenste resultaat kregen. Zo stond het bij de rust nog  3-1.

Na de rust moest  EKC zonder Marijn Nienhuis verder maar nam de gearriveerde Tessa Valkenborg haar  positie als libero over. De tweede helft was een minuut oud toen ineens de 4-1  viel. EKC probeerde wat terug te doen. Anouk Koster vond Kirsten Berghuis wiens  schot over ging. Verder lukte het EKC niet om door te breken. Aan de andere kant  wist keepster Bos erger te voorkomen maar in de 68e minuut werd ze alsnog  geklopt: 5-1. Het geloof in een goed resultaat was bij EKC toen al verdwenen en  niets lukte meer. Vijf minuten na de 5-1 viel ook de 6-1 toen de defensie te ver  naar voren speelde en geklopt werd. Evenwel bleef het hierbij. EKC stond  Holwierde geen meer doelpunten toe alhoewel haar publiek al om de 10 riep. Aan  de andere kant kwam ook EKC er niet meer door zodat 6-1 ook de eindstand werd.  Komende zaterdag wacht in Ulrum met VVSV’09 wederom een zware tegenstander,  aanvang 14.30 uur.