Glimmen-Marum nog onbeslist

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vandaag een klapper voor Marum 1 in de eerste nacompetitie wedstrijd in en tegen Glimmen. Het zijn wederom finales die er gespeeld worden in een poging om de tweede klasse te bereiken via een kleine omweg nadat het kampioenschap in de derde klasse C gemist is.

Vandaag toch weer een aardig aantal wedstrijden op Marumnello waar een aantal jeugdteams zijn laatste competitie wedstrijden afwerkt. Er konden 48 punten worden gescoord,het zijn er,beetje schamel,18 geworden,ik zeg te weinig maar volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen. Eerst zou ik vandaag een wedstrijd fluiten tussen Marum D1 en Oerterp D1.Voor beide teams de laatste in hun competitie. Krijg je vrijdagavond een belletje gaat niet door Oerterp heeft te weinig spelers...ik kan daar echt niet bij! De D3 van Oerterp en de E1 zijn vrij dan lijkt het mij bijzonder dat er niet gespeeld kan worden en de voetballertjes in het bijzonder zijn toch de dupe. De wedstrijden die wel doorgaan bij Marum zijn o.a de teams van de dag Marum E2 en Marum F2.Dit zijn de teams van resp. leiders Johan Mulder en Floris Appeloo en trainer Ewart Ottema en voor F2 Jacco Zuidema en Bob Theusink en trainer Tom Boezerooij. Sponsor van E2 is het net spetterend verbouwde Cafetaria het Centrum en deze mannen winnen met maar liefst 13-0 van Oranje Nassau.F2 wint met 13-0 van Nieuw Roden F1 en wordt gesponsord door autobedrijf Linker,een mooie kollektie auto's staan voor de showroom opgesteld en zijn de moeite waard om even te bekijken.
We reizen af naar Glimmen vandaag voor alweer een finale mag je stellen. Het is lekker weer om te voetballen,op het complex worden we warm welkom geheten door een paar charmante jonge dames die met veel enthousiaste het programma met bijbehorend lot aan de vrouw/man brengen. De gezellige kantine is dik bevolkt met versnaperingen verorberende fans. Veel fans uit Moarum en dat wordt hooglijk gewaardeerd door kader en spelers heb ik me deze week nog laten vertellen,dus supporters chapo. Trainer Gerrit Marsman heet ons welkom in het programmablad wat er netjes uitziet. We weten dat Glimmen afgelopen woensdag een pittige partij heeft gespeeld om het kampioenschap wat veel energie heeft gekost. Er werd ook verloren dus geen kampioen en dat is voor de moraal vaak niet zo gunstig. Ik heb Glimmen-ZZVV gezien en weet dus wat voor ploeg het is voor het begon en ik kan U zeggen een mooie ploeg met een aantal geweldige spelers. Met name de voorhoede met Tim Oosterhof de club topscorer is lastig te bespelen met op het middenveld ook een paar goeie spelers. Verder trainer Marsman die al vanaf 1999 trainer is en de klappen van de zweep kent in zijn vak. Mooi om te zien is ook dat hij het 6de seizoen ingaat met Glimmen zegt iets over de chemie met Glimmen. Aftrap met scheidsrechter de Zeeuw om 14.30 uur waar Glimmen in eerste instantie het initiatief pakt maar gevaarlijk wordt het niet voor Mechiel van Valen zijn doel. De eerste kans voor de mannen van Poll en Pranger is een mooie tik tik aanval die door Rob Groefsema uiteindelijk wordt naast getikt maar de toon wordt gezet. Glimmen zet hier een vrije trap tegenover die net over gaat en een kans voor Bas de Boer die hij niet benut. Dan loopt er een aanval over links via Marc Boonstra en Rob Groefema die uiteindelijk voor de voeten komt van de beste man vandaag aan Marum kant,Jordi Swieringa,minuut 33, die er 0-1 van maakt. Even later maakt Bas de Boer de gelijkmaker na een toevalsbal die hij krijgt van een Marum verdediger en is het al weer 1-1 in minuut 36. Na een weinig voetbalverheffende eerste helft even aan de bal mayo of bakkie Colombia met koekie he terwijl de analyses worden gedaan. Conclusie,amusementswaarde kan makkelijk hoger want het voetbal is doordrenkt met veel spanning wat ten koste gaat van de kwaliteit.
Tweede partuur begint Marum wat energieker en speelt het makkelijker dan Glimmen maar een vrije bal van de nr.11 van Glimmen valt voor de voeten van Tim Oosterhof die Bas de Boer van een fraaie assist voorziet en dan is het 2-1. Marum blijft zoals alle wedstrijden dit seizoen rustig en blijft voetballen en in de tweede helft beter dan Glimmen. Haije van der Molen wordt aangetikt net buiten de 16,ik stond er vlak bij,maar op advies van de grens geeft de Zeeuw een pingel aan Marum die door Daan Assink netjes wordt benut en 2-2 is daar. We zeggen nu doorduwen want woensdagavond begint bij Glimmen gevoeld worden. Nr 5 van Glimmen pakt Haije van der Molen vast en belemmert de doortocht,hij krijgt geel,niet klagen zeggen we want de weg was vrij. Erwin Niezemuller breekt door en wordt binnen de 16 duidelijk aangetikt scheidsrechter de Zeeuw doet niks nu,naast me roept een Glimmen fan dit is een goedmakertje.
Jacob Roelf komt voor Haije van der Molen en zijn eerste actie is een kopbal op de paal,Edwin van der Molen brengt Rob Groefsema perfect in stelling maar een mooie sliding voorkomt een doelpoging. We krijgen net als Glimmen nog een paar halve kansjes maar de wedstrijd besluit dat de teams het in Marum mogen beslissen wie nog een ronde doorvoetbalt voor uiteindelijke promotie. We kunnen er wel mee leven want we gaan met P en P vanavond met z'n allen nog even lekker de feesttent in in Marum om de ontlading en oplading voor zaterdag a.s weer op scherp te zetten. sÁvonds praat ik nog even met een aantal mannen van Marum 1,de spanning is er even vanaf merk je maar ze hebben er zin in,vanavond is dat een gerstnatje,morgen even op de relax stand en maandag weer lekker trainen in de Heineken verwerk modus. Er is voldoende getankt weet ik dus wat dat betreft kan het niet gauw genoeg zaterdag zijn alhoewel ik me nu bedenk of het wel de goeie brandstof is geweest. Dat we weer een geweldige feestweek beleven met elkaar is helder. Daarom is een geweldige schouderklop voor de mannen en vrouwen die dit prachtige evenement ieder jaar weer organiseren zeker op zijn plaats m.n van alle sv Marum betrokkenen. Feestweek commissie we hopen dat jullie dit nog lang mogen organiseren ondanks dat we ook weten dat het elk jaar weer een enorme klus is om het in de stijgers te zetten. Het feest was top,ik stel voor dat als sv Marum de volgende ronde ingaat we dit feestje met de zelfde brandstof een keer herbeleven mannen!