SV Bedum O12 wint van Noordster.

Geschreven door Jochem Kooi op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op 13 mei jl. speelde SV Bedum onder 12 een thuiswedstrijd in Bedum tegen Noordster. De selectie bestond uit de volgende spelers: Bram Dijkstra (E1) Nick Martini (E1) Milan Smit (E1) Ryan Hageman (E2) Ruben Engelsma (D2) Ivar van der Ark (D2) Kas Huttenga (D2) Rik Bronsema (D2) Jorn Holwerda (D2) Jamall Zimmerman (D2) Steffen Pol (D2) Cas Schipper (D-trainingsgroep) Jochem Kooi (D-trainingsgroep) Dion Wierenga (D Trainingsgroep). Jochem Kooi doet verslag van deze wedstrijd.
Woensdag 13 mei hadden we de achtste wedstrijd van SV Bedum onder 12 van dit jaar. Sinds de winterstop trainen Dion Wieringa en ik (Jochem Kooi) mee met D selectie van SV Bedum. De trainingen van D selectie zijn erg leuk. Ook hebben we aan alle wedstrijden van SV Bedum onder 12 mee gedaan. Al deze wedstrijden waren tegen sterke tegenstanders. De leukste wedstrijd was vorige week In het stadion van FC Emmen tegen de E1 van Emmen. Het was echt superleuk om in een stadion te voetballen. In deze wedstrijd was ik ook aanvoerder en mocht een vaantje overhandigen aan de aanvoerder van Emmen. Helaas had Emmen geen vaantje. Tegen Emmen wonnen we met 6-1. Tot nu toe heeft het onder 12 team alle wedstrijden gewonnen. Bij deze wedstrijden en de trainingen ervoor is Jelmer onze trainer. Ik vind Jelmer een erg goede trainer want hij geeft altijd erg goede aanwijzingen zodat we als team steeds beter worden. Ook hebben we leuk team.

Deze wedstrijd was tegen de voorlopige Noordster D1 selectie van volgend jaar. We moesten om 6 uur aanwezig zijn. We begonnen met de warming-up met hakken billen, knieheffen, zijdelinks, sprinten en daarna gingen we ballen overspelen in twee of drie tallen. Toen volgde nog een pass en trap oefening en een positiespel en daarna begon de wedstrijd. Noordster begon aanvallend maar toen wij de bal hadden we meteen dreiging naar de goal, dat werd een paar minuten later beloond met een goal van Nick. We waren de eerste 25 minuten veel sterker en we kwamen ook op een 2-0 voorsprong. De 3-0 volgde snel wij maakten de 4-0. Iets later kwam Noordster 1 op 1 met Jorn die scoorden ze. Noordster ging wat anders spelen daardoor kreeg ik 2 man bij mij staan Ook Nick kreeg een vaste man bij zich. Hierdoor werd het aanvallen moeilijker en in dit deel scoorden we niet. Daarna maakten wij 5-1, wij raakten wel wat vermoeider en Noordster kon meer aanvallen. Ze maakten vervolgens de 5-2. Onze passes werden onzuiverder en de 5-3 volgde snel. De 5-4 werd laat in de wedstrijd gemaakt. Het was niet onze beste wedstrijd maar we hebben wel veel geleerd!