Remise EKC2

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Met de komende  kampioenswedstrijd van het eerste elftal in het vooruitzicht speelden de  reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdagmorgen 2 mei tegen het als  derde geklasseerde GSVV The Knickerbockers 3 uit Groningen.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

Uit had men verloren  maar met de goede vorm van de laatste weken en het feit dat de stadjers deze  keer geen reserves hadden moest er wel een stunt inzitten. Na wat heen en weer  gespeel begon EKC beter te draaien wat zich in de 10e minuut uitbetaalde.  Kristen Berghuis gaf van de rechterflank de voorzet waarna Minou Hegge de  keepster kansloos liet: 1-0. Knickerbockers gaf evenwel niet op en bleef komen.  Gelukkig stond de EKC-verdediging onder leiding van Natalie van der Klei goed  zodat er geen doorbraak kwam. Toch mochten de blauwhemden soms ver komen. Echter  de paal stond een treffer in de weg en ook het vizier was onscherp. Verder was  ook keepster Christina Prins paraat zodat de rust met 1-0 werd  gehaald.

De tweede helft  startte met een meer aandringend Knickerbockers. Ook EKC deed mee en het was de  thuisploeg die haar voorsprong in de 53e minuut verdubbelde. Een fenomenale  vrije trap van Claudia van der Horn was in één keer raak: 2-0. De stunt hing in  de lucht. Evenwel gaf Knickerbockers het niet op en zette meer aan. Vooral de  donkere speelster met rugnummer 2 en de naam Jannie op het shirt was een gesel  voor de EKC-defensie. Zij wist na een mooie aanval in de 61e minuut de  aansluitingstreffer te produceren: 2-1. EKC kwam meer in de verdrukking maar  bleef vooralsnog overeind. Aan de andere kant was EKC aanvallend onmachtig. Een  vrije trap van Claudia van der Horn werd nu wel gepareerd door de keepster.  Echter aan de andere kant was een stadjers-aanvalster in de 72e minuut de  EKC-defensie te snel af en produceerde de gelijkmaker: 2-2. Even was de  teleurstelling groot maar EKC wilde in ieder geval nog wel een punt overhouden  aan dit duel. Met enige moeite lukte dit ook terwijl EKC zelf ook nog wat  mogelijkheden kreeg op meer. Helaas waren Iemke Jongsma en Claudia van der Horn  onfortuinlijk zodat 2-2 de eindstand werd. Toch nog een goed resultaat tegen een  hoog geklasseerde tegenstander. Komende zaterdag is het EKC 2-De Fivel, aanvang  09.00 uur, Sportpark Westerklooster te Kloosterburen.

EKC 2 – GSVV The  Knickerbockers 6 2-2 (1-0). 10. Hegge 1-0; 53.  Van der Horn 2-0; 61. TKB 2-1; 72. TKB 2-2.

Scheidsrechter:  O. Jonker  (Kloosterburen)

EKC 2:  Iemke Jongsma,  Christina Prins, Rianne Eltink, Natalie van der Klei, Minou Hegge, Lisanne  Broekema, Berdien Bartelds, Mariska Reitsma, Roos Meijer, Charlotte van Dort,  Kirsten Berghuis, Claudia van der Horn, Iris Knol, Anouk  Koster.