ST. Hunsingo-Viboa VR1 wint eenvoudig van Asser Boys VR1 (4-0)

Geschreven door paul de vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zaterdag stond  voor de dames van ST. Hunsingo-Viboa VR1 het één na laatste competitieduel op het programma en wel tegen Asser Boys VR1. De wedstrijd in Assen, toen de eerste competitiewedstrijd op 4 september 2014, eindigde in 2-2. In Winsum stond er voor beide teams nog veel op het spel. Asser Boys probeert directe degradatie te ontlopen. Om dit te doen moeten de 2 punten achterstand op MKV, het team dat 1 plaats op de ranglijst boven hun staat, achterhaald worden. Hunsingo heeft hele andere, meer prettige, belangen. Ze zijn namelijk nog in de race voor het periodekampioenschap en ook nog voor de 4de plaats op de ranglijst. Beide geven recht op een plaats in de nacompetitie voor een plaats in de 1e klasse.

door: Paul de Vries
De aangewezen KNVB scheidsrechter (de heer Kaya) had zich afgemeld. Gelukkig was Hans Klünder bereid gevonden om de wedstrijd te fluiten. Wie, gezien de belangen voor beide teams, een spannende wedstrijd verwachte kwam bedrogen uit. Hunsingo was in alle facetten van het spel de meerdere. Meer techniek, meer inzet, meer kopkracht en meer durf om te voetballen. Asser Boys liet zich vanaf het begin terugzakken op eigen helft maar wist hun spitsen niet of nauwelijks te bereiken. Het was niet te zien dat zij vochten voor één van de laatste kansen op lijfsbehoud in de 2de klasse. Of kwam het door Hunsingo, die misschien niet hun beste wedstrijd speelden van de afgelopen weken, maar de zaken wel weer tactisch goed voor elkaar hadden en weinig ruimte aan de vrouwen van Asser Boys gaven om tot goed voetbal te komen. Moest keepster Roxanne Visscher van Hunsingo de eerste helft nog een aantal keren handelend optreden bij een paar spaarzame counters van Asser Boys, na rust had ze nauwelijks nog iets te doen. Het was dan ook wachten op de doelpunten van de Hunsingo vrouwen. Op de laatste training voor de wedstrijd was Yvonne Visser van Hunsingo nog ontevreden over haar productiviteit (in het maken van doelpunten), vanmiddag zou ze laten zien dat ze het maken van doelpunten nog niet verleerd is. In de 23e minuut kreeg ze de bal op 20 meter van en met de rug naar het doel van Asser Boys aangespeeld. Uit de draai joeg ze de bal onhoudbaar langs de keepster van Asser Boys. Dat smaakte naar meer en 5 minuten later maakte ze de 2-0, toen ze uit een voorzet de bal op 13 meter van het doel goed controleerde en in de linkerhoek liet verdwijnen. Coach Alfred Sterrenberg van Hunsingo hoopte voor rust nog op het 3de doelpunt, want dan zou de wedstrijd definitief beslist zijn, maar die bleef voor rust nog uit.
Na rust had de wedstrijd hetzelfde spelbeeld. Asser Boys kwam er eigenlijk niet aan te pas. Het team waar Hunsingo de afgelopen jaren altijd moeite mee had, werd eenvoudig de wil opgelegd. In de 64e minuut maakt Marjolin Pol weer (net zoals vorige week) een geweldige kopgoal (3-0) uit een hoekschop op maat van Yvonne Visser en 3 minuten later hadden aangever en afmaker van het 3de doelpunt van rol gewisseld. Na een mooie aanval op links werd Marjolin Pol door Linda Bakker in het strafschopgebied vrijgespeeld. Haar schot werd nog wel gekeerd door de keepster van Asser Boys, maar Yvonne Visser was er als de kippen bij om in de rebound de 4-0 te laten aantekenen. Daar bleef het bij. Spitsen Yvonne Visser en Marjolin Pol hadden beiden gescoord, spits Chantal Streppel hield haar kruit (bewust?) droog om de komende wedstrijd  weer te vlammen, de verdediging van Hunsingo hield voor de 3de keer op rij de nul en het middenveld was weer heer en meester. De middag eindigde helemaal goed toen er werd vernomen dat de eerste plaats in de 3de periode was bemachtigd (op doelsaldo) en dat de 4e plaats op de ranglijst was ingenomen. Met nog 1 wedstrijd te gaan zijn beide posities voldoende voor een plaats in de nacompetitie voor een plek in de 1e klasse.  Alles hebben de vrouwen van Hunsingo nu dus in eigen hand, want bij winst komende zaterdag tegen Flevo Boys VR1 kan het seizoen verlengd worden met 2 of 4 wedstrijden in de nacompetitie. Daarvoor moeten ze wel in totaal 3 uur in de auto vertoeven, want Flevo Boys heeft haar thuisbasis in Emmeloord. Begin september werd de wedstrijd in Winsum tegen datzelfde Flevo Boys kansloos verloren met 0-3. Toen stond Flevo Boys 1e op de ranglijst en Hunsingo laatste. Hoe anders is het nu. Flevo Boys is inmiddels afgezakt naar positie 6 en Hunsingo staat trots op de al eerder genoemde 4e plaats. Wat er al niet kan veranderen in 8 maanden tijd. Of er echt iets is veranderd mag Hunsingo dus komende zaterdag bewijzen door vanaf 14.30 uur in Emmeloord te laten zien dat de klasseringen op de ranglijst van de teams een juiste afspiegeling is van de werkelijke krachtsverhouding.