Marumnello in de ban van finales

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

 sv Marum 1 die de strohalm wederom ziet aangroeien na driepunter! Marumnello je voelt het aan alles vandaag omdat sv Marum 1 weer een finale moet spelen in de strijd om het kampioenschap in de 3de klasse C. Het vlaggenschip daar draait het om natuurlijk maar er was nog meer te beleven op het complex met veel jeugdwedstrijden. Het was weer supergezellig druk, veel lachende, vertierende mensen en voetballertjes.
Een mooie week ligt achter ons, een week die sv Marum met trots vervuld als bekend wordt dat Roos van der Veen(Marum C1 speelt ze in) definitief bij de selektie zit van het Nederlands meisjes team onder 15.
Roos gaat volgende week een Internationaal toernooi spelen in Duitsland met het team. Er zit nog een leuk Nederlands tintje aan want Alied Schuiringa, heeft ook bij Marum gespeeld en is nog steeds woonachtig hier, is onderdeel van het kader van dit team. Zou mooi zijn als jullie ons een beetje op de hoogte houden hoe het verloopt. Of je veel speelt, op welke plek in het team en tegen wie en wat de uitslagen zijn. Roos namens iedereen bij de club van harte gefeliciteerd met je uitverkiezing en nu vooral genieten natuurlijk en houd de Marum vlag hoog he!
Op naar het hoofdveld voor wederom een finale en wel tegen het zo goed als gedegradeerde Helpman. Ploegen die gedegradeerd zijn spelen of totaal niet meer of dat het lijkt dat ze bevrijdt zijn. Voor mijn gevoel was Helpman al bevrijd van het moeten en speelden ze vrijuit op naar de 4de klasse. De eerste helft was voor sv Marum dat is duidelijk maar de tweede helft was Helpman beslist niet minder en ook gevaarlijk.
Marum mist Rob Groefsema nog maar dit duurt niet lang meer heb ik begrepen dus dat is positief. Tjibbe Bakker was in goed overleg met kader Poll en Pranger afwezig, jammer dat je niet compleet bent maar misschien zijn ze er volgende week beide wel weer bij, zou mooi zijn. Op de bank Ramon Carneiro, Youri Wernet en Kees Pranger.
Marum begon prima aan de wedstrijd zoals de meeste potjes de laatste weken eigenlijk wel, het wordt 1-0 door vaste waarde Edwin van der Molen na een fraaie aanval.
Het loopt mag je stellen en er wordt best aardig gevoetbald door de mannen van P en P, Helpman komt er vooralsnog niet aan te pas dus.
Jacob Roelf de Wit, hij krijgt aan het eind van het seizoen een lintje, is meest multifunctioneel van alle spelers.
Hij keept, staat in de verdediging, op het middenveld en in de spits. In de spits vandaag dus omdat Rob Groefsema er nog steeds niet is. Voor deze gelegenheid maakt Jacob Roelf de 2-0 ook maar even kun je bijna stellen. Top instelling als je je zo ondergeschikt aan het team kunt maken, ook mooi.
Toch pakt Helpman een beetje over gaande de tweede helft en maakt ook de 2-1 dus de aansluiter. Nog een grote kans benut Helpman dan niet want anders ga je met 2-2 de kleedkamer in en dat is een ander gevoel dan de 2-1 die er nu staat.
In de rust wordt er gekeken naar tussenstanden en de virtuele ranglijst door de achterban. Het is een finale wederom dus veel spanning op de pot. We stonden 4de maar nu virtueel 3de met 1 punt achterstand op de nummers 1 en 2.Dit zijn Zuidhorn en NEC Delfzijl.
Het leeft enorm momenteel bij de club want er zit een periode titel in de pocket maar rechtstreeks kan nog steeds. Het is mooi maar ook spannend natuurlijk. We gaan op voor de tweede helft waar we veel van verwachten.
Marum komt echter zeer stroef op gang maar dat is op zich niet erg. Wat misschien iets minder is, hoe ga je hier mee om dan!
Er wordt nu alleen maar de lange bal gespeeld, alleen maar balverlies is het gevolg. Naast me roept een supporter, zorg dat de bal in de ploeg blijft, ga lekker voetballen. Het middenveld doet aanvallend niet meer mee en je komt niet meer aan voetballen toe zo. Beetje zelfde liedje als vorige week eigenlijk. Het enige wat je doet is het jezelf lastig maken achter me hoor ik, waarom toch? Het loopt totaal niet, de ingooi gaat naar de tegenstander(was fout), corners komen niet aan, de spitsen staan vast als op het bespreekbord.
Helpman krijgt vervolgens nog twee levensgrote kansen maar scoort gelukkig voor Marum niet.
Je zou denken, zorg dat de bal in de ploeg blijft en, spitsen niet vastgeplakt zitten en wissel eens van kant, niks is lastiger voor een verdediger dan wisselende spitsen.
Middenveld eis die bal op om rond te laten gaan en verdediging zoek de gemakkelijke oplossing, terug naar de basis dus met elkaar.
Marum wisselt met Kees Pranger voor Jacob Roelf de Wit en Haije van der Molen voor Youri Wernet en we pakken het beter op met elkaar zo het lijkt.
Typerend is dat er een aanval wordt opgezet door Marum die via kees Pranger slim bij Youri Wernet terecht komt. Met een mooie zaalvoetbal move trekt hij de bal voor op het hoofd van de van positie gewisselde! Marc, wie anders, Boonstra en de 3-1 en genadeklap is gegeven.
Uiteindelijk wint de betere ploeg vandaag maar het gaat zo stroef waarvan je denkt come on Boys jullie kunnen veel beter.
Driepunter is binnen, we staan 3de met 1 punt achterstand op 1 en 2.Youri Wernet pakt nog een gele kaart met een enorm leermoment, hoort er ook bij maar dat houdt in dat je er volgende week niet bij bent en dat is jammer.
Volgende week tegen vv Groningen een leuke ploeg waar we uit 2-2 speelden na een 0-2 voorsprong. Als we de tweede helft net zo spelen als de eerste helft regelmatig komt het goed mannen.
Jullie hebben niks te verliezen, alleen te winnen eigenlijk dus laten we ervoor gaan de volgende finale tegen vv Groningen, wederom lekker thuis.
Resume vandaag een dag met ups toch wel. Schot in de roos onze Roos van de C1,3 punter voor het vlaggenschip, de koffie werd ook langs de lijn weer aangereikt. Mooi om dergelijke sociale momenten ook mee te maken. Veel punten voor de club, E5 super team van de dag Op naar volgende week op ons altijd sfeervolle Marumnello.