Prima eerste helft bezorgt EKC overwinning

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In Opeinde traden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) voor hun laatste uitwedstrijd van dit seizoen zaterdag 25 april aan tegen de plaatselijke trots ONT. Thuis had EKC deze ploeg in de eerste competitiewedstrijd met 5-0 verslagen dus zou het ook deze keer moeten lukken.


logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a
EKC was gelijk meer voorin, liet wat mogelijkheden liggen maar sloeg in de 12e minuut toe. Via Rebecca Postma en Nicky Bos belandde de bal bij Marije Roelink die de bal in het doel gleed: 0-1. ONT deed wel pogingen  om wat terug te doen maar in deze eerste helft was EKC de dominerende partij. Tot meer doelpunten resulteerde dit echter vooreerst niet. De kansen waren er wel maar mede door het goede keeperswerk van ONT-doelvrouwe bleef het lange tijd 0-1. Aan de andere kant had keepster Irene Bos het niet echt druk en wat er al door kwam was een gemakkelijke prooi. Plotsklaps kwam ONT in de 40e minuut langszij. De verdediging van EKC miste waarvan ONT profiteerde: 1-1. Blijkbaar was dit het teken voor EKC om door te pakken want nog voor de rust werd orde op zaken gesteld. Twee minuten na de gelijkmaker namen de gasten alweer de leiding. Via Marjon Bos en Krista Berghuis kwam de bal bij Sarah Rijzinga die kapte, draaide en de 1-2 binnen schoot. Nog was de koek niet op want in de 45e minuut viel ook de 1-3 ruststand. Een corner van Sarah Rijzinga werd fraai door Nicky Bos binnen gekopt.

Na de rust was het begin even voor ONT waarna EKC het weer overnam. Toch was het gehalte van deze tweede helft een stuk minder dan de eerste. Voorin wilde het niet lukken bij EKC en ONT kwam vaker heel ver. Gelukkig voor EKC waren de Friezinnen slecht in de afwerking. Coach Benes zette zijn wissels in. In de 64e minuut werden Alinda Korhorn en Loes Korhorn gewisseld voor Demi Mulder en Romy Rijzinga. Voorin wilde het nog steeds niet lukken met EKC. ONT speelde beter in deze tweede helft en bezorgde keepster Bos nu wel meer werk. Echter resultaten leverde dit de thuisclub maar niet op. Lisette Luit kwam in de 73e minuut Marije Roelink vervangen. Hoewel ONT soms ver kwam bracht ze de overwinning niet meer in gevaar. Aan de andere kant kwam ook EKC er niet door. Iemke Jongsma mocht in de 83e minuut nog invallen voor Merel Schothorst maar de stand wijzigde niet meer. EKC won met 1-3 en blijft koploper. Maar naaste concurrent Balk/Sleat won ook zodat zaterdag 2 mei om 14.00 uur op het sportpark te Eenrum de beslissing valt wie zich in de 3e klasse G kampioen mag noemen. EKC kan volstaan met ene gelijkspel terwijl Balk/Sleat zal moeten winnen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.