Zwaar bevochten driepunter Marum

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.

image-2014-09-04
Zaterdag het is weer als vanouds op Marumnello,veel volk hoor ik roepen,dat klopt maar bovenal wederom weer super gezellig op het vooral recreatie park de Holten! Ik was er al weer vroeg om Marum D1 even te fluiten tegen Zuidhorn ook een prachtige club die resideert op Sportpark Quick Silver S.Marum D1 speelt knap gelijk op karakter mag je stellen want Zuidhorn was opgeteld toch wel iets de betere ploeg. Een compliment aan het kader van Zuidhorn en daaruit voortvloeiend het gedrag van de spelers op het veld van deze ploeg.Daarbij gevoegd Marum D1 dan krijg je ingrediënten voor een fijne pot voetbal want dit is het geworden.Ook kader D1 Thomas Wensink,Jan Wiebe Zandberg en spelers de complimenten,mag ook eens gezegd.
We hebben het vandaag verder veel beter gedaan dan vorige week,score 41 van de 81 te behalen punten binnen gespeeld dat is mooi.Marum 2 zat. wint wederom tegen Stiens,A1 pakt 3 punten tegen CVVO,met het gesprek van de dag de scheidsrechter van de A1 vandaag.Een zeer charmante dame die zich op een perfekte manier staande hield tijdens de wedstrijd.. B1 een verdienstelijk punt tegen SZW  Boso Sneek en C1 3 punten tegen Feanstars C1.Team van de dag is geworden Marum D3 van  kader Erik Schaft,Romke Noordhuis,Aalt Brouwer en grensrechter Janienke Roelfsema.Een keurige 1-0 overwinning vandaag op Aduard D2 een puike prestatie,zo doorgaan mannen en vrouw natuurlijk. Vraag van de lezers wie zijn jullie stel je eens voor op de site!Episteltje naar Reind van Veen en een uur later sta je erop. Des middags op naar Grunn voor de (een van de 4!)finale tegen Lycurgus van de aimabele trainer Arnold van der Kooi.Dat het belangrijke wedstrijden zijn blijkt uit het feit dat de nestor in de auto meegaat vandaag.Eigenlijk is die geblesseerd,beetje slijtage kun je stellen,behalve het computercentrum en de kaak spieren en gewrichten werken nog prima. Het ging er weer "omweg" kun je stellen.De stelling de oudsten zijn we wijsten werd uitvoerig geanalyseerd en kan uit het gezegden boek was de eindconclusie!Maar wel begeleid door een schaterende gulle lach en daar zijn deze uitjes toch ook voor bedoeld.Voordeel was uiteindleijk dat we met de juiste spanning op de buik en kaakspieren op het complex arriveerden waar we onze Nestor mooi aan de zijlijn bij z'n andere fans konden parkeren.
Vandaag dus de eerste van de 4 finale's die kader Poll en Pranger deze competietie nog spelen in derde klasse C. Zoals gezegd Lycurgus dus,ze zijn nagenoeg veilig maar nog een puntje erbij zou mooi zijn want dan is het 100% voor de Van der Kooi-brigade. De aftrap was voor sv Marum en die kwam Lycurgus eigenlijk de eerste helft niet meer te boven want er was maar een ploeg die voetbalde en dat was de brigade van P en P. Kansen,mogelijkheden te over bijna maar geen scherp vizier,toch prikt Haije van der Molen een diepe hoge bal na een lekkere aanname heerlijk binnen met een lob.De assist kwam van Erwin Niezemuller die toch weer een degelijke pot speelde in het centrum van de defensie. De tweede voor Marum,we waren al even onderweg in de tweede helft,kwam van Marc Boonstra die een heerlijke actie afmaakte met een lekkere krul in de bovenhoek.Dit alles onder het toeziend oog van moeder Baukje en broer Feicko die zichtbaar terecht genoten van deze fraaie goal.0-2 kat int bakkie zeggen we langs de lijn en dat lijkt zeker zo want Marc Boonstra,man off the match vandaag,slalomt de zestien binnen en wordt neergelegd.Pingel op slag van rust bijna en kans voor een nekslag.Daan Assink zit niet super in de wedstrijd maar gaat wel achter de bal staan,klasse toch wel ook omdat je de captain bent,maar de keeper pakt deze bal.
Bijna gelijk hierna rust,aan de thee,wij aan de colombia en een lekker balletje onder aanvoering van voorzitter Koert Biermann.
De tweede helft zien we een heel ander Marum en een heel ander Lycurgus dus een andere wedstrijd waarin de rollen zijn omgekeerd. Lycurgus heeft er twee tandjes bij gezet en Marum loopt achter de feiten aan.Na niet al te lange tijd wordt het 1-2 en Lycurgus wil meer.Ze spelen op het randje met o.a 2x geel,had voor ons niet gehoeven trouwens maar so be it.In een aanval waarin Marum slecht balverlies lijdt ,maakt Lycurgus de 2-2 je kon erop zitten wachten hoor ik om me heen en ik kan me er iets bij voorstellen. Veel te veel balverlies,onnodig dat zeker,allemaal hoge ballen die allemaal rechtstreeks of in tweede instantie naar Lycurgus gaan.Ik denk dan Marum tegen deze ploeg,met alle respect,waarom niet de rust in de ploeg,Waarom niet de bal in de ploeg lekker laten rondgaan want jullie hebben al zo vaak bewezen dat je dat prima kunt! Gelukkig is zaalduo,Marc Boonstra en Daniël Laturiuw in vorm,met dat extra gemak wat tot uiting komt in het technische aspect van voetballen. Marc zit deze wedstrijd er zeer goed bij en Daniël blijft over recht opstomen,passeert twee man en legt de bal op het slimme voorhoofd van Marc Boonstra...2-3 prachtige goal. De laatste minuten is het billenknijpen maar het lukt,de driepunter gaat mee naar Marum na een aardig zware bevalling. Haije van der Molen pakt in zijn ijver nog een gele print maar het mag de pret niet drukken verder alleen valt captain Daan Assink nog uit met een rugblessure en dat is vervelend,hopelijk valt het mee. Nog 3 finales te gaan mannen,alles uit de kast,de achterstand op de koploper is teruggelopen tot 1 punt. Als Go Ahead Eagles in de Kuip kan winnen van Feyenoord is er voor jullie ook van alles mogelijk dachten wij. We gaan tevreden huiswaarts kun je stellen,het gezegde blijft echter uit het boek want onze nestor was niet te speken over de wedstrijd. Hij had vandaag ook een opwindende dag kun je stellen. Al die trainers,spelers,fans maar bovenal die scheidsrechters het is ook een  aanslag. De kaakspieren doen het nog,de buikspieren in een andere vorm maar het computercentrum lijkt een virus te hebben opgelopen na vanmiddag.
De lachspieren moeten er nog een keer aan geloven in de auto maar we incasseren met verve en plezier. Plezier,het hoofdingrediënt voor ons met een lekker middagje sv Marum wat willen we nog meer. Op naar de volgende finale,nog 3 te gaan.