EKC 2 wint van Noordpool.

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In Kloosterburen  speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) op zaterdag 18 april  tegen het iets hoger geklasseerde Noordpool UFC uit Uithuizen. Uit had EKC  onterecht verloren en men wilde dat weer rechtzetten.
logo ekcdames proef 2 gereed nieuw a

Al na een minuut sloeg de  thuisploeg toe. Claudia van der Horn gaf de voorzet en Charlotte van Dort knalde  de 1-0 binnen. EKC wilde meer maar moest wel oppassen voor Noordpool dat zeker  ook pogingen deed om langszij te komen. Toch was EKC de meer dominerende ploeg  en had het ook kansen. Echter Claudia van der Horn en Anouk Koster waren  onfortuinlijk. Nadat een gevaarlijke Noordpool-aanval was afgeweerd, was het  voor EKC wederom raak in de 23e minuut. Claudia van der Horn wou vanaf de  rechterflank de bal voor het doel brengen maar zag deze ineens achter de  keepster verdwijnen: 2-0. Evenwel gaf Noordpool het niet op. Goed keeperswerk  van Christina Prins – die overigens een goede wedstrijd speelde – voorkwam meer.  Het was juist EKC dat nog voor de rust toesloeg. In de 44e minuut gaf Claudia  van der Horn de voorzet waaruit Anouk Koster de 3-0 ruststand  noteerde.

Ook in de tweede  helft was EKC de bovenliggende partij. Pas na 5 minuten overschreed Noordpool de  middenlijn. Het kreeg twee corners mee zonder hier iets mee te doen. Het was  juist EKC dat na 9 minuten weer toesloeg. Na een tweetal corners van Claudia van  der Horn mistte de Noordpool-keepster bij de tweede en Anouk Koster profiteerde  gelijk: 4-0. EKC wilde meer terwijl Noordpool even wat vastzat op de eigen  helft. Pas na 20 minuten begonnen de gasten weer wat meer te komen en kreeg een  serie goede kansen. Echter – ongelukkig voor Noordpool – verkeerde keepster  Christina Prins in zeer goede vorm en was geen van de inzetten raak. Toch begon  EKC steken te laten vallen waar Noordpool dan in dook. Maar zoals al gemeld  zonder resultaat. Het was wederom de thuisploeg dat de score verder opvoerde.  Vanaf rechts vond Minou Hegge in de 82e minuut Claudia van der Horn die met een  afstandsschot de stand naar 5-0 tilde. Noordpool poogde nog wat terug te doen  maar keepster Prins hield de nul zodat het 5-0 bleef en EKC hiermee haar  grootste zege van dit seizoen haalde. De vreugde was groot en het is mooi te  zien dat de reserves na een moeizame start toch beginnen te groeien naar een  team. Dit belooft wat voor de toekomstige wedstrijden