Slechte dag voor Marum

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Marumnello beleefde zaterdag een minne dag zoals dat hier in't Durp gezegd wordt,niet alleen het vlaggenschip ging de boot in. De totaal score was ronduit miniminimaal.

Van de 45 te scoren punten werden er slechts 8 binnengeharkt en dat is mager mag je stellen. Maar ook een mooie uitdaging voor volgende week om dit eens flink weg- en op te poetsen met z'n allen. Toch was er zeer zeker een team van de dag namelijk Marum MD2 van Sponsor ESA Auto's dat speelde tegen WTOC MD1 en won na een spannende pot met 4-3.WTOC MD1 is ook nog eens de koploper in deze competitie! Trainster van deze kanjers(allemaal prachtige meiden!) is,wie kent haar niet,Laila Boezerooy en leiders zijn Gerard Cazemier en Johan Rooks. Naar we hopen staat volgende week er een kleine special op de site van wie de speelsters zijn in dit team met hun eigen unieke kwaliteiten! Marum 2 verliest ongelukkig na Hardegarijp 2 met 1-0 in een uitwedstrijd,A1 verliest kansloos van Bergum,Marum B1 pakt zeer knap een punt na wederom koploper Bergum en speelt 2-2 uit.C1 verliest nipt met 2-1 van koploper TLC Leek.
We gaan door naar de middag waar Marum 1 moet aantreden tegen Zuidhorn een van de 5 medekoplopers kun je bijna stellen in 3C.Het is een vreemde maar ook weer een spannende competitie waarin veel mogelijk is voor meerdere ploegen. Er zijn er nog 4 stuks in de race voor het kampioenschap en dat is na 20 van de 24 wedstrijden bijzonder. Marum stond voor deze wedstrijd 3de met drie punten achterstand op koploper Appingedam,ze staan nu 4de met drie punten achterstand op koplopers Appingedam en NEC Delfzijl. Zuidhorn heeft 41 punten en Marum als gezegd 40 punten.
Op naar het vlaggenschip voor de partij tegen Zuidhorn een taaie lastige tegenstander voor Marum 1.De uitwedstrijd werd kansloos verloren uiteindelijk maar daar werden wel kansen gecreëerd door Marum.
De wedstrijdbal is vandaag aangeboden door Nienhuis Sport Marum,daar kon het niet aan liggen want Henk verkoopt kwaliteit en Henk is een winnaar. De aftrap o.l.v scheidsrechter Veldhuizen uit Joure die een spannende wedstrijd floot voor m.n hemzelf. Het lijkt wel alsof er een rapporteur langs de lijn staat een scheidsrechter overactief gaat fluiten en dan tegen natuurlijke dingen gaat doen. Hij floot m.n in het begin van de wedstrijd best aardig maar hij zag steeds vaker die rapporteur staan en leek steeds nerveuzer te worden. Jammer is dat want voor mijn gevoel kan die toch best goed fluiten dus zeg ik fluit je eigen wedstrijd man en heb schijt aan die rapporteur in de toekomst. De 2 pupillen van de week,Brit van der Veen en Renske Broekema van de mooie F3, hadden beide een aardige actie in huis maar de eindpass of schot zo U wilt gingen voor beide naast,geen goed voorteken dit riep mijn buurman! Voor de neutrale kijker was het een minder aantrekkelijke pot mag je stellen. Beide teams hielden de rijen goed gesloten wat het verdedigende aspect betreft. Er was weer veel publiek,gezellig was het zeker maar de bal wilde niet wat m.n Marum graag wilde. Wat opvalt is het iets fysieke spel van Zuidhorn,niet gemeen maar wat manlijker vond ik. Marum je mag soms best terugbijten. Zuidhorn komt vanuit een kluts een keer met mazzel door,voorzet van de nr. 10 van Zuidhorn bij de 2de paal waar nr.9 helemaal vrij staat en knap binnenpeert 0-1. Marum blijft rustig en voetbalt lekker door wat een compliment voor de brigade van Poll en Pranger is vind ik want daar kun je meer verder. Het is rust,noart wedkantoor,bakkie Colombia en een gehaktbal van keurslager Blanke natuurlijk wat zoekt een liefhebber....voetballavenis, nog meer eigenlijk! De discussie in het clubhuis is gevarieerd,wordt hem niet,liekspul en winst alles komt ter tafel mooi om aan te horen van de 5de colonne,onmisbaar voor een club. Marum kan geen echte vuist maken maar heeft meer balbezit,voorin wordt Rob Groefsema gemist maar hij is geblesseerd. Kees het breekijzer! komt voor Haije van der Molen en Joeri Wernet voor Ramon Carneiro die prima speelde maar dit was vooral een tactische wissel. Marum heeft alleen aan een overwinning wat dus een op een en vol op de aanval.
Doch de kansen blijven uit,een schot van Edwin van der Molen wordt getoucheerd en gaat over,de corner brengt niks. Leg die bal toch eens bij de tweede paal hoor ik naast me,de man heeft gelijk. We halen uit corners en vrije ballen te weinig rendement. Er volgen  2 geheel onnodige gele kaarten,totaal niet in de geest van de wedstrijd, maar daar stond de rapporteur dus wat moet je!Nog een gele kaart voor Marum,we willen graag maar het lukt niet en de punten gaan mee naar Zuidhorn dus. Omdat iedereen iedereen deze competitie afmaakt leeft Marum wonder boven wonder nog steeds want plek 4,momenteel is slechts 3 punten minder dan koploper Appingedam die verliest van NEC Delfzijl. De strohalm blijft heel dus mannen ook voor jullie geldt misschien wel liever strijdend ten onder dan als een grijze muis de competitie uitspelen. Een strohalm en een muis daar moet toch actie uit willen komen lijkt me mannen van P en P! Zaterdag uit naar Lycurgus in Grunn,ik zeg broesn en drie punten ophalen en niks anders. Nog 4 finales te gaan als alles uit de kast gaat wil ik het nog zien met jullie,wij langs de lijn zijn er klaar voor P(punten) van jullie dan P (Pint) van ons!