ST. Hunsingo-Viboa VR1 revancheert zich tegen ACV VR1 met knappe overwinning!

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het was nog maar vier weken geleden dat de vrouwen van ST. Hunsingo-Viboa VR1 in Assen tegen de vrouwen van ACV VR1 een totale “off-day” hadden en met 5-1 werden “afgedroogd”. Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen datzelfde ACV op het programma. Tijd om iets goed te maken en zelf iets af te drogen. Het weer was er ook naar, want vlak voor de wedstrijd begon het flink te regenen. Dat “vlak voor” bleek iets minder “vlak voor” dan verwacht, want scheidsrechter Van Asselt kwam pas vlak voor de geplande aanvangstijd van 14.30 uur, bijna letterlijk, aanwaaien. Hij had eerst moeite de juiste weg naar Winsum te vinden in verband met de gedeeltelijke afsluiting van de N361 vanuit Groningen en daarna liet de techniek van zijn auto hem in de steek. Gelukkig werd hij niet bezocht door (de wet van) “Murphy”, want het fluiten ging hem prima af. De voor de zekerheid met spoed opgeroepen vervangende scheidsrechter John Kamstra hoefde dus niet in actie te komen.
Onder een dreigend wolkendek en een stevige wind, die in de lengte over het veld bulderde, begon de wedstrijd een kwartiertje later dan gepland. Gepland was het wel door de vrouwen van Hunsingo om de eerste helft van de wedstrijd de wind pal tegen te hebben. Dat het dan lastig wordt de bal van de eigen helft te krijgen, kregen de Hunsingo speelsters al snel door. En aangezien de vrouwen van ACV in het begin duidelijk feller uit de startblokken kwamen, waren de eerste (goede) kansen voor ACV. Door goed optreden van Hunsingo keepster Roxanne Visscher en wat geluk bleef het in die fase 0-0. Langzamerhand kreeg Hunsingo meer grip op de wedstrijd met enkele meer en minder goede mogelijkheden. De beste kans was tot dan toe misschien wel voor Evelien Walker, die een vrije schietkans kreeg op ca. 15 meter van het doel. En terwijl de wat oudere toeschouwers langs de lijn in gedachten heel toepasselijk de woorden “komt dat schot ……” van de vorige maand overleden sportcommentator Hugo Walker (geen familie van Evelien) hoorden, stuitte de bal net verkeerd op waardoor de geplande kanonskogel zich transformeerde tot een “terugspeelbal” net naast het doel. Na ca. 25 minuten was er wel reden tot juichen voor Hunsingo. Rechtervleugelverdediger Marrit Porte speelde (al of niet bedoelt) linkerspits Chantal Streppel aan op 30 meter van het doel van ACV. De verdedigers van ACV stonden geposteerd als vlaggetjes van een slalom. Een buitenkansje voor Chantal, die in de winter nog de slalom op haar snowboard had geoefend. De zigzagbeweging zat er nog goed in want schijnbaar moeiteloos passeerde ze de blauwe vlaggetjes en liet oog in oog met de keepster de bal met een ogenschijnlijk eenvoudige voetbeweging naar de hoek sturen (1-0). Tot op dat moment misschien niet verdiend, maar daar maalde alles wat Hunsingo was niet om. Ook na de zo belangrijke 1-0 bleef ACV en de wind de Hunsingo vrouwen het zeer lastig maken, maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

Na rust had ACV hetzelfde probleem als Hunsingo in de eerste helft. Hoe krijg je de bal tegen de wind in bij je voorwaartsen. Dat lukte dus niet echt. Hunsingo begon ook beduidend scherper aan de 2de helft en het spel speelde zich daardoor voornamelijk af op de helft van de ACV vrouwen. Het was wachten op de 2-0. Kansen kwamen er voldoende. De beste kans was nog voor centrumspits Marjolin Pol van Hunsingo. Uit een goed lopende aanval over rechts werd een voorzet door haar vol op de “pantoffel” genomen, maar de bal kreeg iets te veel hoogte door de wind en spatte op de lat uiteen. Corners en afstandsschoten van Hunsingo leverden geen doelpunt op en dan komt een oud voetbalgezegde weer tot leven. Als je zelf niet scoort uit de vele kansen, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Ondertussen voerde Hunsingo coach Alfred Sterrenberg enige wijzigingen door in zijn team. Voorstopper Saskia Bakker verliet geblesseerd het veld. Hiervoor kwam Indy Balk, een MB1 speelsters, in het veld voor haar tweede invalbeurt bij VR1 van dit seizoen. Yvonne Visser werd van voor naar achteren gedirigeerd en linkermiddenvelder Cherry Chen verliet licht aangeslagen het veld voor Berber Hokwerda. Zij maakte als MB1 speelsters haar debuut bij Hunsingo VR1. ACV werd nog een paar keer gevaarlijk, vooral uit een aantal, dat zij het laatste kwartier nog kregen. Maar de Hunsingo verdediging bestaande uit keepster Roxanne Visscher, laatste vrouw Sabine Jansen, de vleugelverdedigers Marrit Porte en Annick de Vries, voorstopper Saskia Bakker (en later Yvonne Visser) waren vastbesloten voor de 4de keer dit seizoen “de nul” te houden. Het bleef spannend tot het einde van de wedstrijd, maar de 1-0 werd uiteindelijk de eindstand. Ondanks dat niet iedereen bij Hunsingo even lekker in de wedstrijd zat, was de teamprestatie onder leiding van aanvoerder Linda Bakker weer dik in orde en werd er verdiend gewonnen. En daarmee was de smadelijke nederlaag van vier weken geleden tegen ACV weggepoetst.

Dankzij de drie punten zijn de Hunsingo vrouwen een plaats op de ranglijst gestegen en wel naar plaats 7. Met nog drie wedstrijden te gaan staan ze nu 7 punten boven “de streep”. Door een sterke serie de laatste vier wedstrijden (8 punten), is er zelfs nog zicht op de eerste plaats in de 3de periode. Komende zaterdag speelt Hunsingo in Leeuwarden tegen MKV VR1. ACV VR1 speelt woensdagavond een inhaalwedstrijd uit tegen Flevo Boys VR1 en komende zaterdag thuis tegen Bergum VR1.