ST. Hunsingo-Viboa VR1 laat St. Annaparochie VR1 het haasje zijn (3-1)

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op de “stille zaterdag” voor Pasen moesten de vrouwen van ST. Hunsingo-Viboa VR1 voor een inhaalwedstrijd thuis aantreden tegen de vrouwen van Sint Annaparochie VR1. De wedstrijd in St. Annaparochie was in het najaar uitgelopen op een “dikke” nul-nul en de teams waren (zoals de uitslag misschien al doet vermoeden) erg aan elkaar gewaagd. De keepsters waren toen de uitblinkers. St. Anna staat op een mooie 5e plaats op de ranglijst, de Hunsingo vrouwen op de 8e plaats en slechts 1 punt boven “de streep”. Behalve dat de teams op plaats 12 en 11 rechtstreeks degraderen, moeten teams op plaats 10 en 9 degradatie/promotie wedstrijden spelen tegen teams uit de 3de klasse. De belangen voor Hunsingo waren dus groot.

 Spelmoment uit het duel ST. Hunsingo-Viboa VR1-Sint Annaparochie VR1
  Foto: www.vvhunsingo.nl
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de Hunsingo vrouwen en de bal was voornamelijk op de helft van de vrouwen van St. Anna. Na wat kleine mogelijkheden was het Chantal Streppel die na een kwartiertje de laatste vrouw van St. Anna onder druk zette en haar de bal op ca. 20 meter van het doel kon ontfutselen. Het daaropvolgend schot van Chantal Streppel kon de keepster van St. Anna nog keren, maar in de rebound liet ze haar kansloos (1-0). Gaandeweg de eerste helft leek het erop dat het hoge tempo van het eerste deel van de wedstrijd Hunsingo parten ging spelen. St. Anna nam het initiatief duidelijk over en er ontstonden enkele hachelijke situaties voor het doel van Hunsingo keepster Roxanne Visscher. Met enig fortuin kon zij haar doel schoonhouden, maar uiteindelijk viel voor rust toch nog de 1-1. Na een hoekschop van St. Anna viel de bal op de elfmeterstip voor de voeten van een St. Anna speelster. Ze kreeg te veel tijd om de bal te controleren en op haar strakke schot had de Hunsingo keepster geen antwoord. Even leek het erop dat St. Anna nog voor rust zou doordrukken naar de 1-2, maar verdere doelpunten bleven uit.

In de Hunsingo kleedkamer werd de rust gebruikt om standpunten uit te wisselen over hoe het verder moest, maar vooral werd benadrukt dat de ploeg met de meeste wil om te winnen vandaag met de drie punten op zak de volgende morgen het meest prettig zou “opstaan”. De boodschap was schijnbaar goed overgekomen en als gestuurd door een onzichtbare hand en vol “passion” werd St. Anna de wil opgelegd. Binnen de minuut was de eerste kans al gecreëerd en de druk op het doel van St. Anna werd meer en meer opgevoerd. De keepster van St. Anna was nu ook weer goed op dreef en pas na dik een half uur wisten de Hunsingo vrouwen hoe de (paas)hazen precies liepen en werd de bevrijdende 2-1 gemaakt. Uit één van de vele hoekschoppen van Cherry Chen en Yvonne Visser kopte Marjolin Pol de bal op de lat en in de rebound was Chantal Streppel er als de.…....hazen bij om de bal binnen te koppen. Nog even kwam St. Anna een paar keer gevaarlijk voor het doel van Hunsingo, maar Roxanne Visscher redde een aantal keren voortreffelijk. Na een prima interceptie van Hunsingo verdedigster Annick de Vries, snelle omschakeling op het middenveld en daaruit voortvloeiende snelle counter werd Yvonne Visser vrij voor de keepster van St. Anna gezet en zij rondde bekwaam af (3-1). En daarbij bleef het. Op basis van de 2de helft een dik verdiende overwinning voor Hunsingo. Hierdoor is de afstand naar plaats negen gegroeid tot 4 punten.
Volgende week weer een thuiswedstrijd voor Hunsingo en wel tegen ACV VR1. St. Anna speelt thuis tegen Oranje Nassau. Oranje Nassau heeft genoeg aan 1 punt om het kampioenschap in de 2de klasse D binnen te halen.